Забраниха с указ на проруските сепаратисти да псуват

"Руският воин не може да ползва езика на врага"
Обновена: 30 юли 2014 14:09 | 30 юли 2014 14:08,
57
Забраниха с указ на проруските сепаратисти да псуват
Снимка: Reuters

Командирът на сепаратистите от самопровъзгласената "Донецка народна република" (ДНР) Игор Гиркин (наричан още Стрелков или Стрелеца), забрани на бойците си грубите псувни. Указът на Стрелеца бе качен в Туитър от пресслужбата на ДНР, съобщи украинското рускоезично издание "Обозревател" ("Наблюдател").

"Наричаме се православна армия и се гордеем, че не служим на златния телец, а на нашия Господ Исус Христос и на своя народ. На хоругвите ни е изобразен ликът на Спасителя. Ако воините псуват на майка, хулят Господ и Богородица, на които служим и които ни прикриват в бой", се казва в указа.

Грубите псувни на публично място ще бъдат смятани за сериозно дисциплинарно провинение и ще се наказват съответно, подчертава "министърът на отбраната" на сепаратисткото формирование.

"Псувните на майка не са от руски произход и са били употребявани от враговете на Русия, за да оскверняват нашите светини, за да въздействат върху руските воини чрез духа им и така да ги сломят в боя и да поставят народа на колене (. . .) Враговете на Рус са следвали същия принцип, който днес следват зложелателите на християните, заграбили властта в Киев, които заповядват на православни украинци да стрелят по соствените си храмове, да се гаврят с хоругвите, носещи лика на Спасителя, и с православното свещенство", пише Стрелеца.

Указът носи дата от понеделник, когато се навършиха 1026 години от приемането на християнството в Киевска Рус, посочва Франс прес.

"Един руски воин не може да употребява езика на врага. Това духовно ни унижава и води армията към поражение", заключава сепаратисткият водач.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Киев преди 9 години
police-ua/showthread.php?t=14560 фото про войну
42
7
 
2
 
! Отговори
BG преди 9 години
Забрани ли им да псуват :))) А да пият ?!?! :))) Или за това и дума не може да става, щото аз руснак напълно трезвен не съм срещал :)))
41
0
 
7
 
! Отговори
В. Сухой преди 9 години
"Е... твою мать" сказал Иван Иванич и грязно выругался...
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Псувнята, както я наричат в Русия "мат" се исползва повече като връзка на думите, от рода на нашето междуметие. Така че в "великий и могучий" както му казват руснаците на езика си, без псувнята е досто трудно.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ***"на протегната ръка на руския войник се виждат 6! часовника."Русия е в няколко часови зони, човека просто ги следи всичките. Все пак тва е било миналия век, войниците на САЩ дори днес крадат от труповете на невинни хора, които избиват за спорта, че и даже разчленяват трупове и правят снимки и клипчета как се забавляват с това...Ама не, Русия е лошата....
38
8
 
4
 
! Отговори
ганю преди 9 години
на 9 май 1945 год. е направена снимка как руски войник закача знамето над Райхстага.но снимката излиза след колаж позаповед на Сталин.причината ? на протегната ръка на руския войник се виждат 6! часовника.
37
2
 
10
 
! Отговори
Вунд преди 9 години
Това трябва да важи не само за войници, а по принцип. Обществото ни се нуждае от прочистване на нравите, както в Русия, така и в България.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
JC just punked this fool:)сега в името на бога си ще убива деца и ще сваля самолети защото вярва, че е правилно и ще му се прости!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен42 Този пост от комунист ли е ?
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи враговете на ДНР са сърби,българи и македонци - единствените в света на които всяка първа псувня е на майка -да ви е,,,,, майката
33
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета постовете на *** и тъпите русофили не знам защо, но ми се струва, че речникът им е един и същ с този на руските главорези за които става въпрос в статията.Все едно ги е правил един к.р.Само псувни и закани-акъл нула!А относно ''Народните републиканци", вече стягат чамаданите за сибир.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пошли эшелоны с грузом 200 и няма да спрат докато укропите не изядат цялата каша която надробиха по хамиканска рецепта.Различното от предишни години като в Ирак,Либия,Сирия е че този път и главния готвач ще яде помия. Дано нас ни пропусне но се съмнявам, дадохме достатъчно доказателства че сме кухи.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес в 08:00 ч. над Харцизск е свален самолет. От него са скочили до 10 парашутисти.
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунизма ги е научил да псуват,а не да мислят!
29
2
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 9 години
Хората ти пишат, че са збранили на руските простаци да псуват, а ти ми говориш за .../US/Tакъв *** те е родила ***, обладана от Луцифер...
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то псувните им изпълват целият речник!Ако им забранят да псуват, остава им единствено да МУЧАТ.
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последна новина: американски инструктор (от ония 180) получи куршум на плажа в Мариупол.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е псувнята не е хубаво нещо , в други религии също е забранено доколкото знам мюсулманите и индусите не псуват на майка а на "неверник".Няма да се учудя за раждането на нова или "обновена" религия.Дошло е времето на борбата м/у вярата и луцифер (US) . наистина бог да ни е на помощ.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хунтата бие отбой, последни новини.
24
3
 
4
 
! Отговори
някой преди 9 години
"Езикът на врага "... хаха, значи те самите са си врагове ! А що се отнася до използването на религията като оправдание за собствените грехове, от това по-долно нещо няма !