Запис показа как бият деца в румънска забавачка

Насилието е заснето от охранителна камера
30 юли 2014 15:14,
92
Запис показа как бият деца в румънска забавачка
Снимка: YouTube

Служителите в нелицензирана румънска детска градина бият децата и им крещят. Това се вижда във видеоклип от охранителна камера, която изглежда, че погрешка е била оставена включена, съобщи euronews.com.

Видеото показва как жена неколкократно удря и бута децата, защото не са си легнали да спят. Отношението към децата е изключително грубо.

Във видеото се чуват и виковете на една от служителките, която заплашва децата: "Ако не направите каквото ви кажа, ще ви ударя по главата. Просто си лягайте, иначе ще ви ударя силно и ще ви изгоня отвън на студа."

Заснето е също как на децата им се дава сок, в който има червено вино, за да могат да заспят по-лесно. След това пък им дават и кафе, за да бъдат будни, когато родителите им дойдат да ги вземат.

Родителите са шокирани от скандалните клипове и са започнали съдебни дела. Но въпреки оплакванията детската градина продължава да е отворена. Тя не е лицензирана от правителството и ще продължи да работи, докато наказателните дела не бъдат приключени.

Според сайта на градината детското заведение държи много на грижата към децата.

Боят с цел възпитание в училище е преустановен в Румъния през 1948 г., а през 2004 г. е забранен и у дома. Но от коментарите под видеото се оказва, че румънците не намират нищо нередно в записа от камерите. Реплики от типа "насилието е сравнително леко", "не е толкова екстремно" и "не виждам никаква злоупотреба тук" представят общото отношение на ръмунците към боя на деца.

Според доклад на УНИЦЕФ насилието вкъщи и в училище е във висока степен спрямо световните стандарти.

Проучване, направено през 2007 разкрива, че 12% от запитаните в проучването са познавали деца, които са били жертви на домашно насилие в семейства на приятели или съседи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
59, як пердах си ял навремето ми се струва?!
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво значи да пребиеш детето си, за да няма проблеми? Дете се удря само, когато всичко останало не е помогнало. Когато всички молби и обещания не са го спрели да се изпикава всеки път на дивана и да ти се смее, като го изпереш 5 пъти и шамарите ще заиграятКогато всеки път когато излезете на разходка реве и се тръшка пред всеки магазин, защото иска да му купиш всичко и никакви молби и обещания не помагат какво ще правиш?. От 2-5 години, повечето деца проверяват границата на търпение на родителя си. То иска абсолютно всичко и го иска сега. Когато си му ударил два-три пъти шамари. Следващия път
50
2
 
2
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До Анонимен 51Както вече казах, всеки един проблем има 2+ решения, но се изисква да помислиш първо за детето и после за себе си. Едно много рядко явление... Боят не е никакво решение на какъвто и да било проблем или може би е временно решение с непоправими последици за психиката на детето. И боят си е бой - няма малко и много. Същото като е*ането :).
49
4
 
5
 
! Отговори
Айзък Азимов преди 9 години
..Насилието е последното убежище на некомпетентния...
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не сме си заслужавали децата!?! Що за глупости? Питам аз поколенията, които избягаха навън, поколенията които живяха през комунизма и растяха с колана по ***, ако не учат, ако правят бели, ако не слушат.. Те по-лоши ли са от днешното разлигавено поколение? Тръгнали сега някакви тука да те учат как да си гледаш детето. Все едно да учиш баща си как се правят деца. Народа, мъдрия народ го е казал Бий дупенце, за да не биеш Дупище
47
1
 
2
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До ТТТ 52ОК, тогава няма проблеми да пребие детето си вместо да реши проблема му. Така ли? О, ***, нямам време дай да те пребия, че е най-лесно.Моля те сложи си главата на раменете и пробвай пак с мисленето... Извинявам се за леко агресивното ми поведение, но това просто е разумно твърдение, както 99% от коментарите под тази статия.
46
0
 
0
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До НагоренПопокатепетъл 53Тук напълно се съгласих с теб.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ако говорим за здрав бой, тука нещата вече са за затвор. От видяното от клипа виждам, че става въпрос за пошляпване по дупето. Ако родител, не е пошляпвал детето си има само един вариан, изобщо да не се е грижил за него. Детето ако не го пошляпваш, ще ти се качи на главата. Говорим за леки шамарчета а не пребиване от бой. Заради ***, които мелват с перце децата си и ония ги правят на перко наумов в училищата сега растат поколение на ***. Нека да ти шибне два шамара даскалката да видиш как ще имаш респект. А тука гледаме редовно издевателства на учениците над учителките си. Във
44
2
 
1
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До НагоренПопокатепетълЧетейки коментарите тук, смятам че просто не заслужаваме децата си, не заслужаваме да имаме деца и съвсем правилно ще изчезнем като нация - рано или късно... И дано, ако това тука е представителна извадка на обществото ни. Тамън по-малко деца ще страдат. Мен никога не са ми посягали като дете и какво ми е? Освен, че съм на 30, имам семейство - жена и деца, висше образование и успешен бизнес, докарващ ми средно по 4к лв на месец. И никога не съм посягал на живо същество
43
0
 
5
 
! Отговори
AssBanger преди 9 години
Боят изгражда, не да разгеажда. С боят съм се родил и с боя ще си умра!
42
0
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До OMG 50И аз съм на мнението, че едно дете може да се възпита и без бой, ако родителите са строги и интелигетни хора. Познавам такова семейство - двамата родители са учители и литератори, възпитаха строго детето си, с правила, без нито един шамар и сега то е вече голямо и с отлично възпитание. Но за масовия човек със средно социалистическо образование боят е манна небесна. Един шамар за детето не е болка, а знак, че е сгрешило. Но постоянният бой е тормоз. Затова даскалицата е виновна.
41
0
 
2
 
! Отговори
ТТТ преди 9 години
До OMGТой родителят може да е интелигентен, ама изморен и претрупан с разнопосочни задачи. Особено работещите майки.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До OMGУффф такива колко съм ги слушал. Така приказват хората без деца или с едно дете, или кротки деца. Има деца и деца. Както хора и хора. Едните пребиват други за кеф, други припадат като видят кръв. Виждал съм деца зверчета и деца които не мърдат от мястото си. Всяка учителка ще ти каже, че има и трудни и лесни деца. Ама както се казва, сития на гладния не вярва.
39
2
 
1
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До НагоренПопокатепетълНе съм ги чел всичките, че нямам време, твоят се откроява заради снимката и профила, но едно ще ти кажа - всеки средно интелигентен родител винаги ще намери изход от ситуацията, така че никога да не му се налага да посяга на детето си. От всяка една ситуация винаги има 2+ изхода... За съжаление, научно доказан факт е, че % на интелигентните хора в БГ е много нисък... Повечето хора с мозък вече избягаха...Сега се зачетох и тотално се отчаях... няма такава трагедия...
38
0
 
3
 
! Отговори
Розичка преди 9 години
До wtf?Виното и кафето не са нормално нещо в една детска градина. Иначе на времето - да. Дробили са на съвсем малки деца попара с вино да се упоят и заспят и това не само на никого не е правило впечатление, но и го споменаваха с гордост. Баща ми е бил тъй запойван. Това не му се беше отразило. Той самият пиеше само на празници и с мярка. Никога не съм го виждала пиян.
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 45Така пишело в библията... Тази държава никога няма да се оправи. В крайна сметка тези дето постоянно си ги избираме не са паднали от небето. И те са раждани и възпитавани от *** като вас, та това е всенародния резултат... И така ще бъде докато ти, приятелю, и всичките от твоето поколение не се превърнат само в букви, букви в някоя книга, като тази която я споменаваш. Единственият начин да се оправи тази държава е като се сменят поколенията и проклетниците като теб не бъдат забрав
36
0
 
0
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До OMGЧовече, преди твоя коментар има 45 други. От тях само аз защитих тезата, че даскалицата е виновна. Останалите 44 казват: "Децата трябва да се бият, да се бият, да се бият и така до припадък, за да се научат!" Според теб кое е по-болезнено - да удариш един шамар на детето си, ако не слуша, пък било то и пред приятелите му, или да го скъсаш от бой насаме? Защо не коментираш тезата на тези 44 души, които защитават здравия бой върху деца, а мене, който защитавам децата от даскалицата?
35
5
 
2
 
! Отговори
OMG преди 9 години
До НагоренПопокатепетълГледам и не вярвам на ушите си. Само като се сетя, че може да имаш деца ми става жал за тях. Това, което си описал не е само физическо, но и психическо малтретиране на деца. Как ще заплашваш да биеш дете пред приятелите му за да постигнеш определена цел над него. Това е тормоз и ако действително го правиш се надявам някой от съседите ти рано или късно да сигнализира в полицията или отдел "Закрила на детето"... Боже господи... НевИ да, имам деца и знам за какво говоря
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Баща, който обича детето си не жали пръчката си." - Така пише в Библията.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък, понеже мойта малката е голяма лигла, лично казах на госпожата ако много се разпаше да и забие два шамара, макат аз лично да не я бия въобще. Майка и я пошляпва с по бякой и друг шамар от време на време, но аз не. Жал ми е, но въпреки това снятам, че боят в малки количества не вреди