Запис показа как бият деца в румънска забавачка

Насилието е заснето от охранителна камера
30 юли 2014 15:14,
92
Запис показа как бият деца в румънска забавачка
Снимка: YouTube

Служителите в нелицензирана румънска детска градина бият децата и им крещят. Това се вижда във видеоклип от охранителна камера, която изглежда, че погрешка е била оставена включена, съобщи euronews.com.

Видеото показва как жена неколкократно удря и бута децата, защото не са си легнали да спят. Отношението към децата е изключително грубо.

Във видеото се чуват и виковете на една от служителките, която заплашва децата: "Ако не направите каквото ви кажа, ще ви ударя по главата. Просто си лягайте, иначе ще ви ударя силно и ще ви изгоня отвън на студа."

Заснето е също как на децата им се дава сок, в който има червено вино, за да могат да заспят по-лесно. След това пък им дават и кафе, за да бъдат будни, когато родителите им дойдат да ги вземат.

Родителите са шокирани от скандалните клипове и са започнали съдебни дела. Но въпреки оплакванията детската градина продължава да е отворена. Тя не е лицензирана от правителството и ще продължи да работи, докато наказателните дела не бъдат приключени.

Според сайта на градината детското заведение държи много на грижата към децата.

Боят с цел възпитание в училище е преустановен в Румъния през 1948 г., а през 2004 г. е забранен и у дома. Но от коментарите под видеото се оказва, че румънците не намират нищо нередно в записа от камерите. Реплики от типа "насилието е сравнително леко", "не е толкова екстремно" и "не виждам никаква злоупотреба тук" представят общото отношение на ръмунците към боя на деца.

Според доклад на УНИЦЕФ насилието вкъщи и в училище е във висока степен спрямо световните стандарти.

Проучване, направено през 2007 разкрива, че 12% от запитаните в проучването са познавали деца, които са били жертви на домашно насилие в семейства на приятели или съседи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз искам запис как се бият депутатите от българския парламентбой кой по добре ще оправи българския народ
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз бой не виждам.Жената пляска по дупетата няколко деца, които не спят;след това хваща малко по-грубо някое дете от група, които играят и се въртят като улави.Охранителната камеро защо не измери децибелите, които създават децата когато крякат едновременно?
30
7
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
По принцип боят е полезен за възпитанието на децата, но като средство да порицание пред другите. Например да удариш шамар на детето, ако не слуша, и да му кажеш "искаш ли сега да те набия тук пред приятелчето ти Гошо". И ефектът е моментален. Но това е родителска грижа, задължителна. А когато служителка в градина бие деца, си е длъжностно престъпление. Убеден съм, че ако на всичките поддръжници на боя тук им кажат, че даскалицата пребила от бой детето им, ще отидат да й търсят веднага сметката.
29
1
 
8
 
! Отговори
АА преди 9 години
Заснето???!!! е също, как им давали вино и кафе. на този клип аз не видях такова нещо. Може би има и продължение, което не ни е показано. как от видео запис и то с такова качество разбраха, че е вино и кафе. Или някой повторил една лъжа няколко пъти и тя станала истина. Преди, когато имаше държава на учителите гледахме като на ходещи богове. Не смееш да мръднеш, камоли да се правиш на отворен. Сега учителите са виновни за всичко.
28
5
 
18
 
! Отговори
tnt преди 9 години
Който не е ходил на градина, той не е пошляпван. Някога нашите родители бяха благодарни, че им се възпитават децата. Сега само се мрънка! И не говоря да ги пребият от бой !
27
3
 
16
 
! Отговори
:) преди 9 години
На мен ми раздаваха шамари редовно в детската и това си беше напълно нормално. Даже не ми е минало през акъла да се оплача на някого или нещо от сорта... Времената се менят, явно.
26
3
 
7
 
! Отговори
wtf? преди 9 години
а виното и кафето? и те ли са нормално нещо?
25
7
 
18
 
! Отговори
Хахото преди 9 години
Абе всички сте много смели, но ако вашето дете се оплаче, че го бият или видите запис на това как учителките "пошляпват" или "раздърпват" детето ви ще ревнете веднага, че това може да стане само в ***! Като давате примери с поговорки и аз ще се включа: "На чужд *** и сто тояги са малко". Разбира се, не са ги счупили от бой, но все пак...
24
9
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ВМЕСТО ТОЯ ЕЛАСТИЧЕН ЧОРАП С КОЙТО ИМ ПОСЯГА НА ВЪЗПИТАТЕЛКАТА ДА СЕ ДАДЕ МАСИВНА ПРЪЧКА!
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интересно, какво ли биха изквичали правозащитниците ако видят едно обикновено ОФП (обща физ.подготовка) в родната казарма - докато я имаше. Или едно нормално занятие - пак там. С какви ли суперлативи ще окичат видяното? "Последните мигове живот на политическите затворници в източния блок" От това престараване в либерализъм, светът далеч не става по-добро място, точно обратното.
22
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да им се не види криворазбраната цивилизация. Който не е гледал дете, той не го е пошляпвал. Има моменти, когато не можеш да обясниш на едно дете защо постъпката му е нередна, просто няма да разбере. Има и ситуации, които не трябва да се повтарят, а трябва да изпита някакво неприятно усещане, за да го свързва за в бъдеще с дадена постъпка. Пример, не дай боже, хващаш го да се катери по балкона. Какво трябва да се направи - да му четеш лекции за земната гравитация или да го ошамариш ?
21
7
 
22
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
БОЙ ТУК НЯМАШЕ!ТОВА СИ Е ЦЯЛО ПОСТИЖЕНИЕ ДА НАКАРАШ 20 ДЕЦА В ЕДНА СТАЯ ДА ЛЕГНАТ ЗА СЛЕДОБЕДЕН СЪН И ДА НЕ ДИГАТ ШУМ :D
20
4
 
13
 
! Отговори
Хулио преди 9 години
това ли е боя..и нашите гъзоблизци веднага пригласят..и какво престъпление..даже им крещели на децата:))))едно не само крещяха ама и ни съдираха от бой..ама се ставахме хора и всеки си знаеше мястото...точно заради липсата на бой в училищата...днес всеки си прави каквото иска
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е концлагер :)
18
9
 
4
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
Ем то и тук е така.И тук децата ядат развалени храни,учителките ги бият,преди 15 г съм била в детската градина и още тогава ни караха да ядем насила и какво ли още не така,че нищо не ме учудва :(
17
3
 
5
 
! Отговори
уж-демокрация преди 9 години
Нелицензирана детска градина преведено на говорим български означава: не са си заплатили измислените солени такси за да им нарисуват една хартийка за 20 стотинки и нищо повече!Едва ли това е същината на проблема или пък част от неговото решение.
16
28
 
11
 
! Отговори
Оня там преди 9 години
Ако е мойто дете, на тая тясна ще и се стори цяла Румъния, ако искат после да ме съдят ... ще я смеля, каквото ще да става после......
15
2
 
0
 
! Отговори
Гидю преди 9 години
До ИлияНе е да разгражда!
14
9
 
22
 
! Отговори
Служител преди 9 години
За евролигльовците от третия пол това е безмилостен терор. Те не могат да издържат в такава среда. Това все пак не е гей парад.
13
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм привърженик на този тип наказания, но има подрастващи, при които нищо друго няма ефект.Напомням само, че до не много отдавна (включително и през първите десетилетия след Втората световна война), наказанието "бой с пръчка" се е прилагало в колежа "Итън", а там учат повечето хора, които впоследствие се разпореждат със съдбините на целия свят.В австрийското военно училище, бой с пръчка яде и бъдещият император - това продължава чак до края на 19-и век.