Киев спря бойните действия в зоната на разбиване на Боинга

Експерти се опитват да стигнат до мястото на падане на самолета
Обновена: 31 юли 2014 12:12 | 31 юли 2014 12:12, Елка Василева
49
Киев спря бойните действия в зоната на разбиване на Боинга
Снимка: Reuters

Украинските силови структури спряха нападателните бойни действия в зоната на антитерористичната операция в Източна Украйна и обявиха днешния 31 юли за "Ден на ОССЕ", съобщи пресцентърът на оперативния щаб, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Решението е в отговор на искането на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за спиране на бойните действия в района, където падна малайзийският самолет. Целта е да се гарантира пълноценна работа на международните експерти в зоната.

На 31 юли силите, участващи в активната фаза от антитерористичната операция, не водят бойни действия, освен за отбрана на собствените си позиции, заяви пресцентърът. Обявено е примирие и "Ден на тишина", заяви за Франс прес Олексий Дмитрашкивски, говорител на украинските сили.

Още по темата

Началникът на украинския Генерален щаб Виктор Муженко разчита да приключи силовата операция в източните региони след по-малко от месец, отбелязва АФП. "Не бих искал да посочвам конкретни срокове, но активната фаза ще приключи в близко бъдеще. Вероятно след по-малко от месец", каза той в интервю за сп. "Новое время".

Междувременно представители на руската служба по гражданското въздухоплаване "Росавиация" пристигнаха в Киев за участие в разследването на катастрофата с малайзийския самолет, съобщи пресслужбата на ведомството.

Руските експерти очакват среща с Жизберт Вогелаар - ръководителя на комисията, проучваща причините за трагичния инцидент, и да предоставят на комисията всички материали, които поиска по-рано от Русия нейният председател. Московските специалисти ще потърсят и начин да стигнат до мястото на катастрофата, посочва агенцията.

По-рано днес след няколко неуспешни опита през седмицата експерти от Холандия и Австралия отново се опитаха да стигнат до мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) също са част от екипа, който се опитва да открие безопасен маршрут до зоната, където падна сваленият самолет на 17 юли.

Целта е да стигнем до мястото, където се е разбил самолетът и да направим оценка на безопасността на пътя от Донецк, заяви холандският екип.

Макар че повечето тела бяха изнесени от мястото, все още има човешки останки и лични вещи, които трябва да бъдат охранявани.

Районът беше недостъпен през цялата седмица поради боевете между проруските сепаратисти и украинските сили, които обвиняват бунтовниците, че са заложили противопехотни мини, за да попречат на разследването, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
11
 
3
 
! Отговори
колю преди 9 години
червените продажни душици към терминал 2 и оттам в Сибир.
21
1
 
10
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Анонимен: ,,30 Тодоре Тодоре само дето ще хо смажат твоя флот''АБЕ ФЛОТЪТ НЕ Е МОЙ НО ТИ СЕ МОЛИ ДА НЕ СТАНЕ ВОЙНА ТУК ТОЧНО В ЧЕРНО МОРЕ ЧЕ НИЕ ГО ОТНАСЯМЕ ПЪРВИ! САЩ И ЕС СА ДАЛЕКО В ПЕРИФЕРИЯТА А ИСКАТ ОТТУК ДА ДЪРПАТ РУСКАТА МЕЧКА ЗА КОЙРУКА.КАЖИ СЕГА ТОВА СПОРЕД ТЕБ СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е? ВСЕ НИЕ ДА ГО ОТНАСЯМЕ ЗАРАДИ ГЛУПОСТА СИ И СЛАГАЧЕСТВОТО СИ НА ДРУГИТЕ?
20
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23 стигс намесвали господа с тезо безбожници руснаците
19
5
 
18
 
! Отговори
БОЖЕ ПАЗИ РУСИЯ преди 9 години
Никога човечеството след Карибската криза не е било толкова близо до СВЕТОВЕН АПОКАЛИПСИС. Англо-саксонските и еврейските милиардери трябва да бъдат спрени преди да унищожат света. САМО РУСИЯ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ. Страха от възмездие е по-силен от алчността им
18
0
 
4
 
! Отговори
бре преди 9 години
Време беше да се спре стрелбата.Сега идва ред и на някакви преговори,за да не се почва отново тази Война.
17
2
 
3
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До макето: ОК МАКЕ, СЪГЛАСЕН СЪМ НА 100%.ВИЖ ОБАЧЕ ПРЕДИ ТОВА ТОЗ ПОДАРЪК ОТ МЕН КОЙТО ИЗЛЕЗЕ ПРЕДИ ЧАС: ,,Черноморский флот готов к войне с США''//dni.ru/
16
2
 
3
 
! Отговори
макето преди 9 години
Тошка ракиено време стана дай да почивамекомунизмо ке го строим от септември оти и ние не сме цъфнали
15
2
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
...Первый отвечает: Да и не враг он нам тоже. Вон сколько овец съели, благодаря ему. Тогда третий волк восклицает: О! Точно! Напишем: Здесь лежит наш партнр заяц!
14
2
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 9 години
Поймали как-то волки зайца ну и задумали его съесть. Тут заяц и говорит волкам: Не ешьте меня, я вас приведу в место, где пастся большое стадо овец. Не стали его есть волки и сказали: Веди. Заяц их привл, ну и волки отвели душу. Насытились вдоволь ягнятинкой, а потом подумали-подумали и съели ещ и зайца. Один волк говорит: Что-то не хорошо как-то вышло. Вроде не обманул он нас и к овцам нас привл, а мы с ним так Надо бы похоронить его как следует, напишем на надгробии Здесь лежит наш друг заяц. Второй волк возражает: Да не, не друг он нам. Напишем: Здесь лежит наш враг заяц.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За жалост от жертвите ще останат само костите в тази жега
12
2
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
И ВЪВ ДОНЕЦК Е ОБЯВЕНО ОБСАДНО ПОЛОЖЕНИЕ.
11
2
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До neni4a: МНОГО РАБОТИШ ДНЕСКА-КЪСНО СЕ ВКЛЮЧВАШ.А ТОВА ЗНАЕШ ЛИ ГО?31 июля 2014, 13:40 Эксперты ООН не имеют доказательств того, что Москва поставляет вооружение бойцам ополчения на востоке Украины, сообщила Верховный комиссар Всемирной организации по правам человека Наванетхем Пиллэй.
10
0
 
6
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До neni4aАз лично смятам, че държавата Украйна вече не съществува де факто, остава и де юре това да се признае...Нормалния човек това не го осъзнава, защото ходи на работа, получава заплата, засега и част от социалните задължения на държавата се изпълняват автоматизирано.За държавите и най-вече за свръх силите това е повече от ясно, Украинската централна власт има все по-малко влияние в ежедневния живот на регионите. Все повече и по-силни стават регионалните велемощни...
9
0
 
6
 
! Отговори
ОБАМА и ПРАСЕНКО преди 9 години
имали нов план "ЧЕРЕН ШОКОЛАД", съгласно който остатъците от Укро армията с един мощен удар щели да развеят жълто-синия флаг над Донецк. Стрелков имал контра-план "ЛУГАНСКА НАЦИ-КОСАЧКА"
8
0
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Не знам,но ми се струва,че и Холандия и ООН почват да се изнервят сериозно Просто минаха 2 седмици и още никой не е отишъл да разследва,защото боините деиствия продължават Ако Потрошенко,продължава с боините деиствия,западните медии и лидери ще ще услилят анти-украинските настроения Още малко Потрошенко да не *** нито ООН нито Холандия нито никой(освен САЩ) то да не стане накрая да почнат на Украйна да налагат санкции Но Украйна си спечели името на тотално ненадежда държава
7
3
 
17
 
! Отговори
До да бе 2 преди 9 години
Абе май нещастниците са евро...ците и барабар с тях и ние. Тия от киев не са нещастници, те са мерзавци и ***, които в най-скоро време или ще увиснат някъде или ще дойдат до съда. Но не в Хага, защото и те са мерзавци, както се видя. Не съд, а съдилище за саморазправа. Съдът ще е в Славянск.
6
2
 
31
 
! Отговори
НАГЛА ЛЪЖА преди 9 години
Нацистките батальони атакуват Луганск и Донецк. Даже CNN се възмути от използването на балистични ракети срещу градовете. ОФИЦИАЛНО Киев заяви, че целта е да осигури защита на останките от самолека като прогони опълченците оттам. Т.е. ДА ЗАМЕТЕ СЛЕДИТЕ. 4 пъти разледващите се връщат в Донецк поради минометен обстрел. Наложи се даже Премиерът на Холандия да се обади ЛИЧНО на ПРАСЕНКО за да му каже да се спре с авиационния и артилерийски обстрел на останките, че има още трупове там
5
4
 
18
 
! Отговори
защо са спрели? преди 9 години
защото в субота в Русия е денят на Въздушно десантните войски (тези които чупят тухли с голи ръце и глави). Така че хохлите да си помислят малко....За Родину, за Путину могат и до Киев да стигнат бърз бързо.
4
1
 
17
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Спират или вече нямат ресурс???Да не чуем днес, утре, че навсякъде са прекратили "АТО", на добра воля... след като се случи това до есента очквам Стрелков/Гиркин да дава сводки за евентуално форсиране на Днепър.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, те санкциите вече са наложени!