Заради антишпионски чип Меркел не може да звъни на министрите си

Освен нея само вицеканцлерът Габриел има криптиран мобилен телефон
1 авг 2014 14:54, Елка Василева
30
Заради антишпионски чип Меркел не може да звъни на министрите си
Ангела Меркел. Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел не може да звъни на министрите си заради антишпионския чип в своя нов мобилен телефон, съобщава германският вестник "Билд".

Когато тя се опитва да се свърже с министър по криптирания уред, обикновено получава съобщение "Няма връзка с този номер", пише изданието. Причина за това е инсталирането в телефона й на специален чип, който криптира връзката и по този начин предотвратява опитите за подслушване.

До това решение се стигна, след като се разкри, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е шпионирала комуникациите в много държави по света, а един от засегнатите световни лидери е германският канцлер.

Министрите в правителството на Меркел засега разполагат само с обикновени телефони, което прави връзката с криптирания уред на канцлера невъзможна, обяснява "Билд". Единственият член на германския кабинет, който също има криптиран мобилен телефон, е вицеканцлерът Зигмар Габриел.
/

БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не напишете една статия по действителен случей за германското злато.Тонове са в Америка и от години германците си го искат.Евреите никога няма да им го дадът.Ето това е статия.Европа,злато и крадец-Америка.Най-големите престъпници-евреите.Обикновена мафия,само че не якудза,не италянската мафия,а еврейската противна мафия.Скоро най-добрия им приятел и закрилник ще ги избие.Името му е антихрист и осврн че мрази християни,мрази и евреи.Америка е техния капан,който те така и не осъзнаха.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е бас си тъпата статия.Я,стига глупости.Меркел е аут.Просто не го осъзнава.Тези статии за пред германците може и да стават,но тук сме българи и питаме.Къде,да го *** е германското злато?Тонове са в америка.Искаха ли си германците златото?Да,но не им го дадоха.Пратиха им малко и до тук.Американските политици и сенатори псуват и ругаят европейските политици.За тях европа е помийна яма,която скоро ще превземат.Всъщност Меркел е на каишка и познайте кой държи кученцето?Америка естествно.
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много малко шум се вдигна покрай това слухтене , толкова ли е легналаГейропата на Фашингтон ?? Я бързо санкции .
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел ще си говори с тях на ушенце !Обама да не чуе !Ми как ще си говори с Путин ?
10
4
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Тая по-добре да не си отваря устата въобще. За какво и е мобилен телефон. Да и навият и тиксо около грозната муцуна и нещата между Европа и Русия ще си дойдат на мястото.
9
3
 
6
 
! Отговори
Чиборатор преди 9 години
Срам и позор за Германия ... пълни шушумиНги. Германия, както и ЕС са абсолютен политически труп, подчинен тотално на Вашингтон !!!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел се оказа *** ти и тъпата крава... вече и на Германия не може да се вярва. *** недотрепани немчуги...
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
scheisse
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до boboПише се scheiße
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪДЕ БРЕ В главата и ли ? То той там е от 89та
4
2
 
0
 
! Отговори
bobo преди 9 години
shaise!
3
3
 
1
 
! Отговори
Пояснете преди 9 години
на публиката, че става въпрос за двойка телефони с еднакви настройки на криптиращия модул. Многостранните връзки са възможни, но възниква проблема с ключовото стопанство. Е малко наивна ситуация като се има впредвид техническата култура на немците. Но като се вземе впредвид, че както се писа преди дни, че 600 милиона ЕЙПЪЛ устроства имат заложен бъг нарочно, производителите на чипове са американски фирми.... С Андроида проблема е същия. Микрософт също си е УСА фирма ....
2
4
 
8
 
! Отговори
ХАЙЛ МЕРКЕЛ преди 9 години
Как е под ботуша на УСА-Фашистите?Вашите ги изолирахте криво-ляво с голям зор. Нали до 60-те години ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ / Службата за защита на Конституцията/ ръководеше генерал ГЕЛЕН - същия дето във Вермахта беше шеф на Армейското разузнаване. Англо - саксонците 2 пъти за 100 години пратиха ГЕРМАНИЯ да воюва с РУСИЯ и май не сте си взели поука. Много жалко за ГЕРМАНИЯ, И за ЕВРОПА, И за нас като част от нея
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Към съветското посолство как е връзката?