Руски военни учения с над 100 самолета близо до Украйна

Целта е по-добро взаимодействие на военновъздушните части
Обновена: 4 авг 2014 14:11 | 4 авг 2014 11:45, Елка Василева
294
Руски военни учения с над 100 самолета близо до Украйна
Снимка: архив, Reuters

Русия започна военни учения на ВВС и ПВО с над 100 самолета от своя Западен и Централен военен окръг в близост до границата с Украйна, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Говорителят на руските ВВС полковник Игор Климов заяви пред Интерфакс, че това е един от етапите в подобряването на взаимодействието на военновъздушните части за 2014 г. Той не спомена Украйна, където проруски бунтовници се бият с украинските правителствени сили, отбелязва Ройтерс.

В ученията ще участват изтребители Су-27 и МиГ-31, най-новите многоцелеви руски изтребител-бомбардировачи Су-34, фронтови бомбардировачи Су-24 и хеликоптери Ми-8, Ми-24 и Ми-28Н.

Ще се тренират поразяване на наземни и въздушни цели, както и реални и електронни изстрелвания на зенитни ракети. Освен това самолети цистерни Ил-78 ще зареждат във въздуха изтребители МиГ-31 и изтребител бомбардировачи Су-34, което ще увеличи полетното им време двойно до почти 8 часа. Ученията ще продължат до 8 август, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кое е блъф че не си запознат с никое от изброените ? Или че Курск е потопен от американска подводница но за да не стане трета световна Путин преглътна и си замълча .
133
2
 
2
 
! Отговори
boza преди 9 години
Ta taka de -- imam si durzhava , kojato granichi s njakakvi durzhavi . Ako iskam ste strupam do durzhavnata si granica 50000,ili 500000 armija , tova si e moy problem , ne na durzhavata do kojato sum ¨razpolozhil ttazi armija ,puk ako mi e kef ste im kazha da se porazhodjat i ottatak granicata ,ei taka na razhodka .
132
2
 
2
 
! Отговори
Като преди 9 години
не знаеш истината за подводницата Курск, по-добре не започвай да плещиш.
131
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кое от изброените не е наред ? А и може да прозвучи много грозно но ти знаеш какво се случи на Курск. Не се подигравам просто го казвам като факт.
130
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друго си е руската барака МиГ 29 дето не може да излети 30 мин от земята. То за толкова време всичко ще е леш
129
15
 
2
 
! Отговори
................... преди 9 години
И как разбра че е провал ? Колко руски самолета са водили бой срещу F-22 ? Дали мислиш че има дори шанс цяла руска ескадрила срещу само един F-22. Не забравяй че американския самолет е достатъчно маневрен и електрониката му е с години напред. Изобщо няма да има близък бой. Ще свали всичко от десетки километри. На последните симулации проведени с него може да свали над 200 самолета 4то поколение. Дори да не е реално напълно това говори красноречиво какво може да прави дори единична бройка.
128
6
 
3
 
! Отговори
FMC преди 9 години
Лошото за Путин на тоя етап е, че дългоочаквания самолет от пето поколение трябва да се появи след 1-2 години и то в ограничени бройки. Може би и затова Обама и изобщо Америка бърза със сриването на руската икономика. Появят ли се в серийно производство тия самолети, работата на американците е спукана. Най-малкото ще трябва да отделят още трилиони долари за превъоръжаване, въпреки че и сега са напред във въздуха. Но тук не става въпрос само за въздушен бой, а и за РЕБ.
127
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До FMCТе обичат да живеят в приказки и легенди за "великите " комунистически времена и непобедимата "техника"
126
2
 
8
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До брейИ между другото в деня "X" само една телевизия се изпусна в новините си, че американски разузнавателен самолет почва патрулиране над Черно море и то за има няма 30 секунди. Други телевизии не споменаха нищо за това или поне аз не чух по други, макар да следих всички новини точно тоя ден. Тоя АУАКС потъна в забвение завинаги и никой до днес думичка не е отронил за него. Не ви ли се струва малко съмнителна тая история? Може би някой ни е предупредил на време?
125
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До FMCЗащо му обясняваш излишно. Просто ако са били толкова отворени да са изпратили въоръжения изтребител. Само дето по време на бойни действия тоя самолет няма да може да приближи на 200 км поне
124
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От 100 самолета, цели 10 бяха с трезвени пилоти. Разбиха се само 80.
123
4
 
3
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До брейДадох само идея какво може да е станало. А и тая новина доколкото се сещам бе от жълт вестник. едва ли е било точно така. Виждаш как украинските СУ-та падат от всякаква височина. Каква е вероятността руските да не са като украинските? Верно, скоро ги модернизираха малко, но все пак...Сетих се и за деня X на американския АУАКС в Румъния. Тогава дали случайно или не, всички български радиостанции бяха заглушени за два часа сутринта около 9 часа. Румънските работиха обаче.
122
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо разбрах от някъде че в момента се опитват да продадат пристанището във Варна на руснаци на няколко милиона долара.
121
8
 
3
 
! Отговори
FMC преди 9 години
До брейТова за Су-25 не беше ли мит? Не бих се учудил, ако АУАКСА над Румъния си е направил лоша шега с американската фрегата. Та те преди няколко месеца заглушиха абсолютно всички радиостанции i ТВ канали в русенско за 2 часа, след като тоя АУАКС излетя за първи път от Букурещ. Та има една вероятност, точно американците да са се опитали да заглушат руския Су-25, но за нещастие са заглушили и собствената си фрегата :) Така е, когато някой прелива от мощ, която дори самият той трудно озаптява.
120
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А дали е неработеща ? Защо другия въоръжен изтребител не е посмял да се доближи и е обикалял далече ? На това отговор дава ли ИТАР ТАС
119
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той не искаше и Крим ама си го открадна.
118
2
 
5
 
! Отговори
Серго преди 9 години
А някой не драска ли по корпуса на тази ядрена бомба с цирка в Украйна?
117
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е част от НАТО. Това е смисъла да се подкрепят страните за да си осигуряват спокойствие. В момента алианса ни пази безплатно. За държава без армия и пари това е най-добрия вариант.
116
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Сергоаз съм така много зле с историята ама не бяха ли САЩ тези които хвърлха атомна бомба срещу не атомна държава?
115
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти не разбра ли че сме част от НАТО. Ако ги няма тези войски Путин ще се разположи на наша територия и ще анексира Варна