САЩ са разтревожени от руски военни учения в Астраханска област

Маневрите ще доведат до напрежението на руско-украинската граница
Обновена: 6 авг 2014 13:02 | 5 авг 2014 08:20, Анисия Иванова
59
САЩ са разтревожени от руски военни учения в Астраханска област
Снимка БТА

Правителството на САЩ е "дълбоко обезпокоено" от руските военни учения в Астраханска област, заяви Държавният департамент, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Ние сме дълбоко обезпокоени от плановете на Русия да проведе тази седмица големи учения на военната авиация в район, който граничи с Украйна", каза говорителката на американското външно министерство Джен Псаки.

По думите й маневри "от този род са провокационни" и само могат да доведат до допълнително изостряне на напрежението на руско-украинската граница.

Русия обяви вчера, че на полигона Ашулук в Астраханска област са започнали планови учения на военновъздушните сили и силите за противовъздушна отбрана, които ще продължат до 8 август.

Разстоянието от полигона Ашулук до руско-украинската граница е над 800 километра, отбелязва ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: САЩученияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Немога да си представя как може да има сляпо подкрепящи щатите, като се знае как лъжат и крадат целия свят. Интересно до кога мечката ще търпи да я дразнят фашагите и янките.Има в света идийоти, които ни натрапват двойния стандарт.
18
2
 
49
 
! Отговори
към 25 преди 9 години
"...НО СВЕТА НЕ Е ВИДЯЛ АМЕРИКА ДА ИЗНАСЯ..."Не съм съгласен. САЩ изнася в огромни количества и във всички посоки. Изнася демокрация, носеща на народите смърт, страдания и разорение.
17
1
 
30
 
! Отговори
weiss преди 9 години
Географ глобус пропил??? Къде е Астрахан бе гении???
16
1
 
46
 
! Отговори
S S преди 9 години
Ситуацията е направо смешна.Всички от по старото поколение са наясно че на Астрахан и Ашалука от години се правят тренировъчни стрелби с изстребителната авиация и ЗРВ.Це лия соц.лагер е провеждал стрелби в този период.И какво - заради САЩ не трябва да се провеждат учения.ГЛУПОСТИ !!!
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18А аз се чудя дали тези дето не го подкрепят- изобщо са българи!
14
1
 
44
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Как може българин да подкрепя политиката на страни (Англия и т.н) който разкъсаха страната и народа ни на части. За тебе питам ако не се сещаш
13
3
 
5
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
За есента Стрелков е поръчал няколко хиляди ватенки за опълченците.
12
2
 
43
 
! Отговори
Хобама преди 9 години
Сащ са обезпокоени също че държавния глава на Русия и виши държавни служители, ходят до тоалетна без да съгласуват своевременно действията си държавния департамент на САЩ. Това се въприема като акт на провокация и необоснована агресия към демократичния свят, което буди дълбоко безпокойство в Белия дом.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не в Мексико, а в Никарагуа ученията предстоят и то за години напред.
10
2
 
37
 
! Отговори
Панчо Виля преди 9 години
Говедарите да върнат Тексас на Мексико !
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 12Мило пиуленце!
8
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако руснаците бяха 'миролюбиви ' като евреите, с тия обстрели по границата им- вече да са преорали два пъти Украйна. И вместо санкции САЩ щеше да им субсидира противоракетната програма!
7
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро Русия ще започне учение и проверка в Куба на балистичните си ракети в отговор на провокациите на САЩ последната година.
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сега са 'дълбоко разтревожени ' то като руснаците си направят учение в Мексико например какви ли ще са? - 'ароматно разтревожени '?
5
3
 
47
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Къде е Астрахан,къде е Украйна?Вярно,за американците е нищо-те например обичат да нападат държави отдалечени на 10-12хил.км от тях!А техните възпитаници(хохлите) са със слаби нерви-току виж помислили,че ги нападат и ще вземат да се предадат,проваляйки брилянтните планове на господарите си!Естествено че ще са нервни САЩ.
4
3
 
27
 
! Отговори
макето преди 9 години
Ами да се тревожат хи хи хи
3
2
 
45
 
! Отговори
=============== преди 9 години
Може би,трябва да бъдат много повече обезпокоени от това ,че от украинска страна постоянно се обстрелва границата и постоянно падат снаряди на руска територия???!!!! И да се молят търпението на руснаците да не свърши........
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И най-вече разстроени.
1
2
 
37
 
! Отговори
Licemeri takiva преди 9 години
Provokacia e da si vresh nosa v drugi kontinenti. Rusnacite sa si v sobstvenata darjava I ste si praviat kakvoto si iskat.