Венецуела затваря границата си с Колумбия

Целта е да се спре износът на свръхевтините петрол и храни
11 авг 2014 15:12, Екип на Bulgaria On Air
7
Венецуела затваря границата си с Колумбия
Снимка: bgonair.bg

Венецуела затваря границата си с Колумбия. Мярката ще се прилага само вечер, като целта е да се спре износът на свръхевтините петрол и храни от страната.

Според високопоставен военен офицер между 22.00 ч. и 05.00 ч. никой няма да може да преминава границата с Колумбия, която е с обща дължина над 2200 км. Освен това се ограничава и движението на товарни автомобили в граничната зона.

Контрабандата, която трябва да бъде преустановена, се върши с всякакви стоки - от дизелово гориво до олио и царевично брашно, които се продават в Колумбия с висока печалба.

Властите във Венецуела съобщават, че до юли са спрени 21 000 тона храна - повече от общото заловено количество контрабанда за 2013 г. За първото полугодие са хванати и 40 000 тона горива, за които е направен опит за нелегален износ.

Любопитен факт е, че във Венецуела резервоарът на малък автомобил се пълни за около 38 американски цента, което е около една четвърт от цената на еднолитрова бутилка вода.

Вижте още във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
10
 
! Отговори
тт преди 9 години
това е крайно недемократично (цената на бензина) ,да очакваме скоро бомбардировки и налагане на демократични ценности на тези диваци венецуелците
4
2
 
12
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 9 години
при комонизъма е така!!
3
9
 
6
 
! Отговори
ддт преди 9 години
това е резултата от управлението на един лунатик който е прочел книгите на маркс и ленин.
2
10
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
другаря Чавес имаше идея да пусне една тръбичка до България но хамстерите решиха да копат за "шистов газ " , мамка им и гризачите хамериканци
1
0
 
4
 
! Отговори
Колумбиец преди 9 години
Нека я затварят ,на нас това ни е работата да ходим из джунглата,няма проблеми....