Москва видя дълбоки проблеми с човешките права в САЩ

Руският омбудсман с позиция за размириците във Фъргюсън
19 авг 2014 21:17,
359
Москва видя дълбоки проблеми с човешките права в САЩ
Снимка: Reuters

Размириците в град Фъргюсън потвърждават наличието на дълбоки проблеми със спазването на човешките права в американското общество. Това се казва в изявление на представителя на руското външно министерство по въпросите на човешките права, демокрацията и върховенството на закона Константин Долгов, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
"Трагичните събития в град Фъргюсън, щата Мисури, последвали убийството от полицай на невъоръжения 18-годишен афроамериканец Майкъл Браун нагледно свидетелстват за високата степен на напрежение в американското общество, което остава разделено по расов признак", се казва в изявлението.

"Продължаващите вече десет дни масови протести, широкото използване на силови методи за разпръсване на демонстрантите, изпращането на подразделения на Националната гвардия и въвеждането на полицейски час - всичко това до голяма степен повтаря расовите катаклизми, които нееднократно са се случвали в САЩ в миналото", отбелязва руският омбудсман.

"Размириците във Фъргюсън и реакцията на властите на тях, люшкащи се от жестокото смазване на "противозаконни действия" до призиви към спокойствие и диалог, отново потвърждават наличието на дълбоки системни проблеми със съблюдаването на правата на човека и на демократичните стандарти в американското общество", заявява Долгов.

"Властите на САЩ изискват от други страни да гарантират свободата на словото и да не смазват антиправителствените протести, а у дома не се церемонят с тези, които активно изразяват недоволство от запазващото се неравенство, фактическата дискриминация и положението на гражданите "втора ръка", смята руският омбудсман.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още по темата: Фъргюсънразмирици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Само Москва ли "видя"? Другите явно са с широко затворени очи.
115
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия говори за демокрация .... Смях......
114
1
 
5
 
! Отговори
i преди 9 години
Преди малко са гръмнали още един брикет. Става интересно
113
1
 
13
 
! Отговори
бостан преди 9 години
Американската мечта се изпарява за жалост на родните *** *** хахахахахааааа.....
112
2
 
18
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
До Анонимен 193В сащ имаш право да купуваш и да се тъпчеш с хамбургери и кола, имаш право да теглиш заем и имаш право да не се обаждаш много-много... Имаш право да бъдеш бит от тлъст полицай-прасе, ако изкараш плакатче пред Уолстрийт. В Русия на митинг от 100 000 противници на Путин, руснаците изкараха шепа полицаи с палки. Брадърушките хамериканци вкараха 20 бронирани коли и 25665656855 тежко екипирани копове срещу 100 хилави *** и ги помляха с газ и гумени куршуми.
111
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е Хага ? Нищо не казва ..
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
177. Ти вярваш ли в човешките права ?Я ела тук на площада !Снощи са арестувани 31 човека.Губернатора отмени вечерния час , но милитизираната полиция и национална гвардия , в пълна бойна готовност създаваха напрежение ! В 10ч. вечерта издадоха заповед хората да се разпръсват ... и точно репортерите обсъждаха , колкото напрежението ескалираше .. и гвардията изпращаше газ , толкова суматохата се увеличаваше и жени и деца не можеха да се изтеглят и се задушаваха
109
2
 
5
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
Хахахахахах кеееееефффффффффффф хахаххахааааааааааа БРАВО :)
108
3
 
3
 
! Отговори
Много странно преди 9 години
как един не се намери да каже, че всяка страна си има проблемите. И Русия и САШ. И да приключи спора. Или има твърде много излишна пара ,за изпускане, или наистина има платени хора тук. От стремеж да покажем сламката в окото на другия не виждаме гредата в своето. А атовете вместо да се ритат, могат да си поговорят, примерно. А всеки спор винаги има 3 страни - моята, твоята и истината.
107
4
 
9
 
! Отговори
Кaкви проблеми преди 9 години
Тa товa е нaй демокрaтичнaтa стрaнa в светa.Е рaсизмa и от двете стрaни стaвa все по голям, aмa кво пък. Зa сметкa нa товa имa няколко десетки милионa бездомни или живеещи в кaрaвaни, a също и нелегaлни.A белите тaм вече сa мaлцинство. Черните и лaтиносите сa бъдещето нa щaтите. То и aрмиятa им вече е състaвенa почти сaмо от тaкивa.
106
1
 
4
 
! Отговори
afafg преди 9 години
o nerazumni urode poradi shto se sramish da se narechesh balgarin (slavqnin), a tarsish "bratqta" na zapad koito taka "mnogo" ni pomagat daje ni "osvobodiha ot tursko robstvo . vijdam v kakvo prevarnaha darjavata edna s nai loshite pokazateli v sveta po rajdaemost balgarite bqgat *** stavat vse poveche visoka bezrabotica... vikaite zapada vikaite go
105
1
 
3
 
! Отговори
jan преди 9 години
До АнонименТи си болен, нещастнико неграмотен. В свинска *** предполагам си отгледан, и мозъкът ти е толкова.
104
2
 
20
 
! Отговори
бостан преди 9 години
Сега вече от Хелзинки,Хага и Страсбург трябва незабавно да осъдят империята на злото САЩ, в частност щата Мисури.
103
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nameril se koi da govori za choveshki prava ...
102
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България има военни бази на НАТО а не на свинската *** наречена Русия.Урана за АЕЦ Козлодуй е руски , бензина , нафтата и газа са руски. Партиите от триглавата корупция БСП , ДПС и Атака са слуги на Кремъл. Разпродадоха земята за строеж на руския Южен поток . Следователно сме под руско робство.
101
6
 
30
 
! Отговори
aтaкист преди 9 години
Въпреки че в Бългaрия имa няколко aмерикaнски во3нни бaзиЕнергото е в ръцете ня зaпaдни фирмиЗлaтото в aвстрaлийскиЧервените ни вкaрaхa в ес и нaтоВсички м3дии сa собственост нa зaпaдни еврейски лобитaОще се нaмирaт пидaли *** които дa лaят че сме рускa колонияНо дори те сaмите си признвaт че сме колония(зaпaднa)!!!!
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те са по католици и от папата :)
99
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Режима в североамериканската *** е пред падане и трепи мирните демонстранти наред...Време е за санкции от страна на ЕС,Китай,Русия и Иран,както и Сомалия.Тая *** диктатура трябва да бъде спряна
98
7
 
31
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
ХАХАХА , най - накрая ги затапиха американските *** с техните камъни , мамичката им да *** *** , долна !
97
1
 
1
 
! Отговори
до 157 преди 9 години
А къде би се изакал?В обратна посока,нали?Точно в десятката.