Джихадисти екзекутираха американски журналист

Джеймс Фоули бе отвлечен на 22 ноември 2012 година
Обновена: 20 авг 2014 14:25 | 20 авг 2014 07:29, Красимир Ангелов
232
Джихадисти екзекутираха американски журналист
Снимка: Reuters

Джихадистите от Ислямска държава, контролиращи територии в Ирак и Сирия, публикуваха видозапис в интернет, озаглавен "Послание до Америка", в който се вижда обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоули, който изчезна безследно на 22 ноември 2012 г. в Сирия, предаде Ройтерс.

Фоули беше кореспондент в Близкия изток в продължение на пет години, а според очевидци на 22 ноември през 2012 г. той е бил отвлечен от неизвестни въоръжени лица в Сирия, припомня  Ройтерс.

В записа се вижда как маскиран мъж, облечен в черно, прерязва гърлото на мъж, за който се предполага, че е Фоули.

Джихадистите обявяват още във видеозаписа, че държат в ръцете си и американския журналист Стивън Сотлоф и предупреждава, че животът му зависи от следващите действия на американския президент Барак Обама, предаде Франс прес. Сотлоф е от сп. "Тайм" и изчезна безследно през август 2013 г. в Либия, припомня ИТАР-ТАСС

Същевременно двама американски представители заявиха, че най-вероятно мъжът, който джихадисти от Ислямската държава екзекутират във видеозаписа, е точно Джеймс Фоули. Очаква се днес Барак Обама да направи изявление относно убийството на журналиста.

От семейството на Фоули също потвърдиха смъртта му. "Джеймс Фоули жертва живота си, за да се опита да представи пред света страданията на сирийския народ", пише в изявлението майката на журналиста Даян Фоули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои хора са много смели във форума и защитават терористи с калашници и фереджета и ги възхваляват, че се борили срещу окупаторите САЩ, а те си стоят в *** България и не смеят да излязат и да се противопоставят на Пеевски, Доган, Орешарски, Сергей, Гоце и останалите, които ги тъпчат вече повече от 50г.
97
1
 
6
 
! Отговори
хиляди прецеденти! преди 9 години
До RusofobТи *** ли си нещо Та драскаш *** коментари? Къде въоръжавам, обучавам и финансирам аз терористи? Които да изпращам в Америка и Англия и да крещя, че това са "борци за свобода' срещу диктаторското американско управление?Американците за 70 години след Втората световна извършиха стотици кървави държавни преврати по света, обучиха и финансираха хиляди терористични банди в малките държави, за да ги дестабилизират и им прилапат природните богатства. Действат като разбойници.
96
0
 
4
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
това не е 1вото видео с насилие, продуцирано на живо от психопатите на ис. разликата сега е тази, че другите видиа бяха изпълнени с масови убийства, но на никому неизвестни там... някаквиси. бжежинковските "ястреби" не се поучиха от историята си, в която ни набутаха. да се прави *** "политика" за да "унищожиш" врага си не е никак полезно, а мъдро - хич не е. примери.-"комун"виетнам, рамбо помага на бин ладен в афганистан, "братоци" в египет, психопатите в "съветска" сирия, омп в ирак и мн.др.
95
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямът трябва да бъде спрян веднъж и завинаги. Доколкото съм запознат Тамплиерите и Тевтонският орден все още съществуват, макар и вече да са бизнес клубове.
94
3
 
14
 
! Отговори
До 150 преди 9 години
Не забравяй как са защитавали българската кауза след Априлското въстание точно онези журналисти, чийто майчин език е бил английският. Опълчили са се срещу собствените си правителства, за да защитят прадедите ти.Да се посяга на журналисти, значи да се посегне на правото на цялото човечество да получава информация!
93
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Всъщност драги роби ако не знаете на такива им правят жилища в Родопите, защото реално бежанците, които ни изпраща Турция тук са от Сирийската свободна армия :) Честито!
92
2
 
2
 
! Отговори
Rusofob преди 9 години
До хиляди прецеденти!Ти също си търсиш същото и понеже"англосаксонците"имат тая"добра"традиция...рано или късно,ще ти го дадат!
91
10
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Хак да им е на американците Заслужават си всичко най-лошо Винаги бъркат където не им е работата ,само заради пари ,ресурси и интереси Айде сега джихадистите финансирани преди време от самите тях да им спретнат още някой и друг 11 септември ама с повечко жертви .
90
9
 
9
 
! Отговори
хиляди прецеденти! преди 9 години
Американецът е получил това,което си е търсел. Англосаксонците имат тая "добра" традиция още от 1939-1940 г, да въоръжават хора като Хитлер и го насъскват против руснаците, а той да излиза от контрол и удря първо самите тях, англосаксонците. Но какво да се прави, демокрация е и никой в Америка и Англия не носи наказателна отговорност за обучението и въоръжаването на бандити по света. Които се възползват, оплитат си кошницата и сетне избиват смахнатите си покровители от Америка и Англия.
89
2
 
12
 
! Отговори
До 142 преди 9 години
"Едно време"...може да е било така НО НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА ПРОСВЕТЛЕНИЕ?! Това е диващина в 21 век бе друже!!!!!! Защо техниката се разви а интелекта и духовността не?! Това деяние трябва да бъде осъдено, порицано и забранено и наказано!!!!!!!!!!!!! Цялата ИНТЕЛИГЕНТНА ЧАСТ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО е длъжна да се бори срещу такива промити мозъци и ДИВАЦИ
88
13
 
2
 
! Отговори
Заклан преди 9 години
Бзззззззззт ! - усеща че нещо не му е както преди гушатаА той заклан !Ееех че хубаво е заклан: от едното ухо до другото
87
1
 
18
 
! Отговори
ronstoff01 преди 9 години
Тук не става въпрос за никакви медийни внушения и манипулации. Само имаме пример за особеностите на мюсюлманското мислене, до колкото може да мисли мозък, промиван от най-ранно детство с религиозни догми. Това е крайният резултат, и винаги е бил такъв. Тази *** трябва да се държи там където са и родните места и всякакви опити за разпространяване по света трябва да се пресичат, ако искаме да живеем в относителен мир и спокойствие. Нека се оправят там братята мюсюлмани както намерят за добре.
86
3
 
4
 
! Отговори
До 142 преди 9 години
До АнонименХайде, отново, познатите форумни приказки, че медиите промиват мозъците ни и виждате ли, само шепа просветени като теб осъзнават това.Не съм от тези, които допускат да бъдат промивани от медии, man. Просто някои хора, страни, държави и т.н. успяват да създават, да градят и т.н. Други предпочитат да държат народите си в калта, без образования, да ги манипулират и пускат напред, отново с цел пари и власт. Но, с оръжие и калашник в ръка.И да- тези трябва да се смачкват. Не с цветя.
85
6
 
6
 
! Отговори
До 133 преди 9 години
До ПростТакива като теб отдавна са ни писнали- вечните почитатели на световните конспирации.Не, че ги няма, но да ми говориш простотии за свободни мирни граждани с калашници в Близкия изток, които САЩ тероризира, малко е глупаво.Да ги оставят тогава терористите....никой да не се намесва...да си бушуват граждански войни в Ирак и в Сирия. Който оцелее. Руснаците да ги въоръжават. Никой нищо да не прави, защото няколко конспиратора от България мислят това за "агресивна външна политика"
84
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналистът отишъл в Сирия да отразява "зверствата" на лошия Басар Асад. Обезглавяването е били нещо като "приятелски огън".
83
3
 
2
 
! Отговори
До 137 преди 9 години
До frippЧе, кой ти ги сочи като демократично общество?!!Казвам, че живеят добре и народа им живее добре.Ти ги включи като някакви виновници за положението в Близкия изток.
82
9
 
9
 
! Отговори
До 133 преди 9 години
До ПростЕх, пак на сила ти се налагат американски продукти!Че кой спира руснаци, муджихидини, кубинци, севернокорейци да развиват технологии? Кой ги спира да произведат качествен продукт и да го наложат на света?Сигурно пак конспиративния САЩ?! :) Много сте промити. Да, агресивна е понякога американската политика, но срещу такива като този от снимката ти с рози ли ще отидеш да го вразумяваш?!??
81
6
 
9
 
! Отговори
Хонорик преди 9 години
Американците да се осъзнаят най-накрая и да спрат да подкрепят тези зверове.Това важи и за руснаците.Въоръжават ислямисти на поразия и след това си патят точно от тях.Нека разберат веднъж завинаги,че тези *** не са хора и трябва да бъдат унищожени до крак!
80
0
 
12
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Катар и ОАЕ са всичко друго само не и демокрации. Това са абсолютни монархии. В Катар няма политически партии например, така че не ми ги сочете като някакъв вид демократично общество.
79
6
 
10
 
! Отговори
До 134 преди 9 години
До ЕнТи какво си мислиш? Че тези от снимката не избиват собствения си народ?Не убиват всеки иракчанин, който им се изправи на пътя? Мислиш ли, че тези са борци за свобода? Това са си чисти терористи! Въоръжени, искащи да управляват с оръжие Ирак.Омразата е единствено, защото в момента само САЩ и Запада изпращат войски и се опитват да ги спрат. Кой знае и кой ги въоръжава тези терористи?!! Със сигурност са с калашници.Но, щом за теб те са мирните граждани, а САЩ са терористи, така да е.