Руснаците вече се оплакват от скок на цените на храните

Повишението е при стоките, засегнати от ембаргото
Обновена: 20 авг 2014 16:10 | 20 авг 2014 15:40, Елка Василева
267
Руснаците вече се оплакват от скок на цените на храните
Снимка: Reuters

От Обществената палата на Русия съобщиха, че получават жалби за ръст на цените на храните - на първо място на месото, млечните продукти и рибата, които са свързани със забраната за внос на тези стоки от САЩ, ЕС и други страни.

Обадили се на горещата линия граждани казват, че цените растат главно във веригите магазини, посочва Би Би Си.

Още по темата

Общо са получени над 100 сигнала, се казва в прессъобщение на Обществената палата. Гражданите се оплакват като цяло от съществено повишение на цените на пилешкото и другите видове месо (30% от съобщенията). Увеличението на цените по техни данни е с 30-100 рубли /в различните магазини/.

От поскъпване на млечните продукти са се оплакали 25% от гражданите, 15% от гражданите съобщават за скок на цените на ябълките, лимоните, прасковите, нектарините (от 60 до 100 рубли), на доматите (с 20 рубли), пише ИТАР-ТАСС.

Повечето от съобщенията са от Москва и Московска област, но има и от Санкт Петербург и 16 области и окръга на Русия, включително Удмуртия и Ханти-Мансийския автономен окръг.

В понеделник Федералната антимонополна служба заяви намерение да изпрати писма на големите производители на храни в Русия с предупреждение към чиновниците да не повишават цените.

От службата заявиха също така готовност да следят цените на едро на 11 социално значими храни: говеждо, пилешко, свинско, мляко, масло, замразена риба, картофи, зеле, лук, моркови и ябълки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още по темата: ценихраниРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
9
 
! Отговори
незаконни санкции преди 9 години
За всичко е виновен Обама, с неговите незаконни санкции!
96
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската *** в Кремъл започва да дава на заден ход.
95
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е отменила забраната за внос за някои стоки. От списъка със санкциите е извадено безлактозното мляко, сьомгата и пъстървата, картофите за садене, лукът, хибридните сладка царевица и грах и хранителните добавки, предаде Интерфакс.
94
6
 
9
 
! Отговори
срив на борсата преди 9 години
Вече има срив на борсата във Франкфурт. Още не е криза, но е срив. Акциите на големите немски фирми, като Сим*нс, Б*ш, и други са паднали с по 2-3 точки. DAX-ът, от 10 000 падна на 9000, очаква се да падне на 8000 точки. Цената на златото падна с цели 25% (двадесет и пет!). А златото се купува по време на криза, но сега никой не го ще. До края на лятото се очаква да бъдат уволнени около 25 000 човека. Общо ще бъдат засегнати 300 000 човека от 6 000 фирми. Ръстът във ФРГ няма да е 2,2 процента, а ще е около 0 процент. И всички това заради прищевките на Обама!
93
8
 
4
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯТА преди 9 години
Човече,и ния сме минали по този път на емигранството-много отдавна,още при Бай Тошо.Но тогава живота беше съвсем друг на запад.Факт е,че сега Европа почна да се спуска по нанадолнището.Факт е че европейците с тези нови ценности исперкаха вече-самите те го признават.Факт е че Е.С. се оказа най-голямата измама на 21 век.Факт е,че българите бяха измамени и ограбени от евро-атлантиците,и ФАКТ е че още ги ограбват и мамят--затова хората тук отново се обръщат към Русия-която е във въсход--също е ФАКТ.
92
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин си го наби сам.
91
3
 
5
 
! Отговори
МладГражданин преди 9 години
Аре у лево , да не ме занимават с руснаците жалки прости!
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До стBRAVO - Zabelizi dopylnitelno che niama embargo vyrhu spirtnite napitki. Che ako toia narod iztreznee i proumee kakva kasha mu praviat ot mozyka - gorko mu na RASPUTIN...
89
1
 
5
 
! Отговори
какво преди 9 години
Преди малко по БИ БИ СИ,съобщиха че в Украйна са прекъснали излъчването на всички тв.канали и радиа и тока в Киев е спрял,хората са излезли по улиците,все още няма информация какво става!?
88
5
 
9
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 9 години
аве ***,руснаците коментирате,я вижте нашите цени как скачат тихомълком под мъдрото ръководство на запада....а заплатите надолу...БЕЗ ЕМБАРГО,БЕЗ ВОЙНА,и не ми приказвайте за ***,щото тях отдавна ги няма....
87
3
 
6
 
! Отговори
ст преди 9 години
Важното е водката да е евтина хехехехехехехехехехехехехехехе.
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ------------ЕВТИНИЯ БРАТКО !---------Аз братя сюнетчии нямам--защото те са мине.чии.........
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един луд с бяла коса със В му почва името, искаше да направи нещо подобно в България!Ама не беше под тежестта на санкции, ами ей така, зарибяваше електората, че щял да пренасочи пазарите на изток и да изгони големите вериги магазини. Щял да насочва ...Добре, че лудите дето гласуват за него намаляват ... надявам се ...
84
6
 
4
 
! Отговори
да да да преди 9 години
Като гледам снимката горе добре си живеят Руснаците,браво братушки не се предавайте победата ще е ваша отново.
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ГУРБЕТЧИЯ а как са дрехите на кило.ти трябва да знаеш,щото като си тръгнете за Турция за рамазана--масово ги купувате.нали сте европейски ***--трябва да се фукате в Анадола
82
1
 
5
 
! Отговори
напред преди 9 години
До ами сегаУра,свалете хунтата и всички беди ще свършат,момчета,ура.......
81
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обадили се на горещата линия граждани казват, че цените растат главно във веригите магазини---------Естествено, че цените растат главно във веригите магазини, тъй като те са свързани с западните доставчици и не допускат до щандовете евтините и качествени храни от местни фермери. Цените повишават търговците, а не производителите.
80
5
 
6
 
! Отговори
ами сега преди 9 години
Важно-войниците от 30-та бригада от гр.Житомир,Украйна са арестували офицерите си и са отказали да воюват и заедно с всичката си техника и оръжие са тръгнала към Киев......
79
4
 
4
 
! Отговори
ХаХа 122 преди 9 години
ХАХАХХХАААА коментар 122 ви написа истината-много точно,и най вече за ***.....хахаааххаа И аз знам как в Германия се редът на огромни опашки за преоценени стоки и то хранителни--с истекъл срок.ХаХАааХХаа *** наистина е терикат от диво село..
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До браво КОй затварят в лагери в САЩ? Нелегални емигранти и арабски терористи. Русия какво прави с чеченските тероряги - даже не ги и затваря ами ги чисти като плевели....