Чие е решението една жена да носи забрадка?

Жени във Великобритания разказват за вярата и избора
Обновена: 23 авг 2014 08:45 | 22 авг 2014 21:45,
125

Когато обидили на улицата на расистка основа 18-годишната Съмрийн Фарук, тя решила, че иска да носи забрадка. „Искам да се откроявам, каквото и да правя, затова сложих забрадката“, разказва тя.

Фарук е доброволец в ислямския младежки център в Лондон и на снимката пее ислямска религиозна песен. Снимка: Reuters

 

Млади или стари мюсюлмани, живеещи във Великобритания, избират да носят бурка, фередже или някакъв вид шал, с който се демонстрира принадлежност към мюсюлманската вяра, пише БиБиСи.

Въпреки общото мнение, че жените, изповядващи исляма, са изправени пред силен социален натиск да носят забрадки, много от тях споделят, че те самите са го пожелали.

Фотографът на Ройтерс Оливия Харис заснема момичета и жени из Лондон, които носят забрадка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Дали ще приличаш на пингвин си е собствено решение. НО, за да си у дома, живей с другите пингвини, че белите мечки са много страшни!
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да. Промити мозъци. Сякаш съществуват заради исляма, а той като всяка религия цели облагородяване на човека и отказа му от насилие над другите и от порочни нрави. Стремят се да завладеят целия свят и да го управляват. Манипулират децата от малки. Жените почти нямат права. От сутрин до вечер...само учене на корана, като езика дори не разбират. Сякаш са хора от преди няколко века. Ужас. Използуват умните и образованите да манипулират и да държат в подчинение малограмотните.Това наистина е страшно.
84
1
 
23
 
! Отговори
ronstoff01 преди 9 години
Ислямът се основава на промиването на мозъка от най-ранна възраст, до смъртта на мюсюлманина. Представата на мюсюлманина за света не е обективна, а изкривена вследствие на ежедневно зубрене на корана и молитви през пет часа. Целта е човекът да се превърне в зомбирано малоумно същество лесно податливо на манипулации и внушения. По тази причина съществува и радикален ислям. В същността си ислямът е умствено заболяване, психопатия. Толерантността към исляма и проявите му е дълбоко погрешна политика
83
2
 
1
 
! Отговори
DO 98 преди 9 години
DO 98AZ SAM V CIVILIZACIATA, YA SE OGLEDAY KADE JIVEESH!!!JIVEESH V SABORETINA, SKORO I SABORETINA NYAMA DA IMASH, ZASHTOTO SHTE SE SRUTI!!!YA SE POOGLEDAY PREZ PROZORETSA I VIJ KOY JIVEE V GORATA I MUHALTA I MIZERIYATA?
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ДИВАЦИТЕ В ДЖУНГЛАТА ХОДЯТ БЕЗ ***, ХОДЕТЕ БЕЗ *** И ВИЕ БЕ!ЕВРОПА ВЕЧЕ НЕ Е ЦЕНЪР НА СВЕТА, А СЕ ПРЕВРЪЩА В ПЕРИФЕРИЯ!ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА, МОДА И МАНТАЛИТЕТ СТАВАТ ДЕМОДЕ!А И БЕЗ ДЕЦА, БЕЗ ПОКОЛЕНИЕ, БЕЗ НАСЛЕДНИЦИ И ЧИСТО ФИЗИЧЕСКИ СЕ ЗАТРИВА!
81
0
 
24
 
! Отговори
една жена преди 9 години
Да те убедят да носиш това до такава степен, че да мислиш, че идва от теб е най-висша форма на манипулация. Това не е техен избор, а успех за тези, които така фино са ги убедили. Същото е, както жените, които страдат от анорексия, защото са болно убедени, че трябва да са слаби. Само дето това със забрадката не убива. Или пък убива, но по друг начин....
80
1
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Абе какъв е тоя Мохамед и защо са го кръстили като муха на мед?
79
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ревността на простия мъж.
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това видео е много поучително: youtube/watch?v=***-BSl8N1k8със заглавието започва... Israel: sexist segregation on the bus и вие сте тръгнали да ми ги хвалите евреите, хахахахаНа евреите искате да приличате, а?!?! ХахахахТрудно е да се разговаря с прости хора.
77
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това видео е от Пакистан: youtube/watch?v=u1mtE0GAAT8Жена пилот на изтребител.
76
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Мюсюлманите са дълбоко комплексирани. Впротивен случай не биха се отнасяли така към жените си. Мюсюлманките са пък точно толкова глупави за да го позволят."Това го написа един евреин.
75
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мюсюлманите са дълбоко комплексирани. Впротивен случай не биха се отнасяли така към жените си. Мюсюлманките са пък точно толкова глупави за да го позволят.
74
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЙТО ИСКА НЕКА СИ ХОДИ БЕЗ ***, КОЪТО ИСКА НЕКА СИ ХОДИ ПО БИКИНИ, КОЪТО ИСКА НЕКА СИ ХОДИ СЪС ЗАБРАДКА, КОЙ КАКТО ИСКА ТАКА ДАСИ ХОДИ! ГОВОРИМ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ, ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА! А И ОТ НАС НИЩО НЕ ЗАВИСИ, КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ ВСЕКИ ЩЕ СИ ХОДИ КАКТО СИ ИСКА! НЕ СМЕ И В ПОЗИЦИЯ ДА НАЛАГАМЕ! ЕВРОПА Е ПОЛОВИН МИЛИАРДОТ ОБЩО 7 МИЛИАРДА НА СВЕТА! КУЧЕТО СИ ЛАЕ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ!
73
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са мненията за неизрязаните клитори, това работа на Всевишния ли е, недейте така, засрамете се !!!
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накарайте жена, БЕЗ ЗАБРАДКА да влезе в руска черква и вижте какво ще и се случи ! Матрьошките всячески я нападат и изгонват от черквата!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 73 kakvo che si bil bivsh polisai da go dyxash pod voda
70
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ТРЯБВА ...ЧАВКА ДА ТИ Е ИЗПИЛА МОЗЪКА ЗА ДА СИ СЛОЖИШ ФЕРЕДЖЕ И ДА СЕ РАЗХОЖДАШ КАТО БОСТАНСКО ПЛАШИЛО ПРИ 35 - 40 ГРАДУСА ЖЕГА "Всъщност не е точно така. Забрадките, бурките и т.н. нямат нищо общо с Исляма.Опитват се да г иналагат само Уахабитите, които са много по-крайни. И защото това си е техен пустинен начин на живот. Само тяхно облекло. В пустинята така ходят. Ако не ходят така, умират бързо. На 40-50-55 градуса жега. Пази от слънце, от изгаряне, от прах в белите дробове.
69
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Чие е решението една жена да носи забрадка?" зависи дали ще ядат бой ако не носят или няма да ядат бой
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече няма кай да произвежда подобрители за перилни препарати
67
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !РУСИЯ Е НАЙ - ЛОШОТО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ В ЕВРОПА ...