Холандия иска сигурност за международните експерти на мястото на катастрофата с боинга

Телата на 20 малайзийци, пътували на борда на сваления, пристигнаха в Куала Лумпур
Обновена: 22 авг 2014 07:43 | 22 авг 2014 07:43,
12
Холандия иска сигурност за международните експерти на мястото на катастрофата с боинга
Снимка: Reuters


Холандия обсъди с Украйна възможността да се възобнови работата на международните експерти на мястото на катастрофата на боинга в Донецка област, предаде ИТАР-ТАСС.

Министърът на външните работи на Холандия Франс Тимерманс бе на посещение в Киев, където се срещна с вицепремиера на Украйна Володимир Гройсман и своя украински колега Павло Климкин. Една от главните теми на обсъжданията е била ситуацията със сигурността в района на мястото на катастрофата на боинга, от която зависи възобновяването на мисията на международните експерти.

"За да продължи работата, смятаме за необходимо да се осигури сигурност на нашите хора и непрекъснатост на издирвателните действия", подчерта Тимерманс.

Той призова Украйна да окаже "цялата възможна подкрепа на Холандия, за да може холандската страна да изпълни международните си задължения, свързани с катастрофата". По думите му това се отнася както за издирването и връщането у дома на останките и личните вещи на загиналите, така и за разследването на катастрофата и привличането под наказателна отговорност на лицата, виновни за трагедията.

Междувременно специален самолет на компанията "Малейжа еърлайнс" Амстердам, превозващ останките на 20 малайзийци, пътували на борда на сваления полет Ем Ейч 17, кацна днес в Куала Лумпур, докато за страната днешният ден е ден на траур, предаде ДПА.

Самолетът бе посрещнат от роднини и висши длъжностни лица на Международното летище на малайзийската столица, където ще се проведе церемония в памет на загиналите.

В цялата страна ще бъде запазена минута мълчание, след като всички останки бъдат прехвърлени от самолета в очакващите погребални автомобили, казаха длъжностни лица.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: МалайзиябоингХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Holandia NE ISKA da publikuva vsichko koeto znae za katastrofata.Tova e.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Jiwea v Holandia, tuk veche ne se pise nisto za katastrifata s samoleta. Ne se govori po televiziata za tova. Holandskoto prawitelstwo ne iska da razsledva vinovnite.Bilo opasno na mqstoto na katastrofata. A zasto awstraliislkite sledovateli se vrustat? Za tqh ne e li opasno?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурен съм,че отдавна се знае причината за сваления самолет.Очевидно това е дело на хунтата в Киев.Нарочно или по погрешка,няма разлика.Сега ще протакат и накрая ще потулят случая.
3
2
 
15
 
! Отговори
до 88 преди 9 години
Ако бяха руснаците щяха много скоростно да извадят експертизите. Изчакайте Порошенко да разпусне Радата, да се укрият, та тогава ще се каже истината.
2
19
 
3
 
! Отговори
88 преди 9 години
Руснаците продължават да пълнят книгата от жертви заради тяхната агресивна политика.
1
2
 
22
 
! Отговори
Б.Ю.Б преди 9 години
Лекичко и отдалече ни подсказват,че крайни резултати скоро няма да има....дълго и усърдно ще замазват истината.Не че вече цял свят не я знае,но чака да види офицялните твърдения,а те не са подходящи и здравословни за Киев и господарите му..........