Първите камиони от руския конвой напускат Украйна

34 от машините вече са минали границата обратно
Обновена: 23 авг 2014 16:50 | 23 авг 2014 11:04,
120
Първите камиони от руския конвой напускат Украйна
Снимка: архив Reuters

Първите камиони, превозващи руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна, са напуснали Украйна и се намират на руския контролно-пропускателен пункт „Донецк”. Това предаде РИА Новости.

Няколко десетки камиони са напуснали украинския КПП „Изварино” и в момента се намират на руския пункт, където граничните служители провериха документите им.

Още по темата
По думите на митническия представител Раян Фарушкин митническата проверка вече е проведена и първата колона от 34 камиона вече е влязла в Русия.

Фарушкин уточни, че се очаква общо шест колони от камиони да напуснат Украйна от КПП „Изварино-Донецк”.

Руският хуманитарен конвой влезе в Украйна вчера без да спази исканията на Киев и беше обвинена в „пряко нашествие”. Заради това спешно се събра и Съветът за сигурност, но той не можа да излезе с единна позиция.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: УкрайнаРусияКонвой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 6Хахахахаахааа Даааа това беше добро!
5
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кубрате, смачкай украинското ко*еле на 6-ти септември в Хамбург и да се приключва вече с истерията по тази измислена държавица Украйна.
4
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците + ЕС яко се изложиха - видя се, че конвоят е хуманитарен. А от тях чуваме само едно и също с месеци - Русия е на крачка да нахлуе, 20-40 хил. войници струпани на границата чакат да гръмне първата пушка, след няколко часа влизат.. а в реалността нищо такова не се случва. Ясно е кои са лъжците нали?
3
64
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Със камионите напускат по няколко руски терориста издирвани за престъпления срещу човечеството.
2
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто хамериканеца не може да повярва как УЖ в Украйна която ненавижда Русия се случва това- да допуска помощ от "врагът си" за бедстващите му сънародници. А на тъпият хамериканец не му идва на ум, че Русия винаги е била майка на Украйна, а Путин в момента е баща им и иска да ги спаси от мракобесното му соросоидно и еврейско империалистическо загробване.
1
5
 
70
 
! Отговори
Красота преди 9 години
Невероятно как колоната от бели камиони създава чувство за доброта, сигурност и надежда.