Малайзийските авиолинии губят по $2 млн. на ден

Самолетите на компанията летят празни
Обновена: 26 авг 2014 11:43 | 26 авг 2014 11:39,
9

На летище Пенанг, ще летя до Куала Лумпур. Опашката за чекиране на Малайзийските авиолинии е празна като концерт на Ричард Макс. Снимка: Twitter

Малайзийските авиолинии са изправени пред тежки откъм икономическо естество времена, след като двете най-тежки въздушни трагедии на годината се разиграха именно с техни самолети, пише сайтът "Машабъл". Съдейки по снимките, направени от техни клиенти, някои полети са почти празни.

През март месец полет 370, пътуващ от Куала Лумпур до Пекин, изчезна с 227 пътници на борда и с 12 души екипаж. И до ден-днешен не се знае какво се е случило със самолета и хората, пътуващи с него.

Миналия месец пък при обстрел на самолет на същата авиокомпания беше свален над Източна Украйна. Тогава загинаха всички 283 пътници и 15 души екипаж.

Вината за втората трагедия със сигурност не е на Малайзийските авиолинии, тъй като много авиопревозвачи редовно прелитат над зони на конфликти.

Компанията работи на загуба в последните 5 години, но продължава въпреки големите удари по репутацията си. Според професор Оливър МакГий от Хауърдския университет авиокомпанията губи по 2,16 млн. долара на ден. Според австралийски сайт авиокомпанията е удвоила комисионите на австралийските туристически агенции - от 6% на 11%, при резервации на техни полети.

Цените на полетите също падат: пътуването от Куала Лумпур до Пекин струва едва 238 долара, докато същият маршрут струва около 500 долара при друга авиокомпания.

Въпреки това тези усилия не са достатъчни, за да се напълнят самолетите.

По-рано този месец малайзийска инвеститорска компания съобщи, че авиокомпанията ще претърпи цялостна промяна. Подробности за това не са ясни, но се предполага, че е възможно пълно ребрандиране, като смяна на името и преструктуриране вътре в компанията. Въпреки тези усилия е трудно да си представим, че някога ще бъдат забравени двете трагедии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тъкмо се зарадвах и проверих за полет до Австралия с тях...не са паднали чак толкова цените за полети от Европа...китайската дестинация не ни грее в случая
7
1
 
9
 
! Отговори
Самодив преди 9 години
Народът по целият свят е масово суеверен, *** нямат вина за никой от двата случая.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е човешката паника. Тя е причината и за икономическите кризи. Точно на тази паника разчитат спекулаторите, че да правят от нищо много, ама много милиарди! И така. Нищо ново под небето.
5
2
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
С кеф бих летял с тях.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се ребрандират вече!
3
10
 
7
 
! Отговори
cat преди 9 години
И аз съм изненадана,че все още си мислят,че някой ще лети с тях.2 пъти случайности няма.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама те летят ли още ?
1
2
 
8
 
! Отговори
ЦРУ - ЦРУ преди 9 години
понякога е много ефективно все пак