Заразяване с ебола може да се избегне по-лесно, отколкото с малария

Населението в Африка трябва да бъде добре информирано, смята експерт
26 авг 2014 16:21,
3
Заразяване с ебола може да се избегне по-лесно, отколкото с малария
Снимка: БТА

Заразяването с ебола може да се избегне по-лесно, отколкото с малария, предаде Франс прес, позовавайки се на твърдение на директора на Американската агенция за международно развитие (USAID).

Джереми Кониндик, който е в Либерия, за да подкрепи борбата с ебола, отнела живота на близо 1500 души в Западна Африка, заяви, че това е напълно възможно, ако населението бъде добре информирано. Той допълни, че това е най-правилният начин болестта да бъде победена.

Още по темата
"В сравнение с маларията тази болест се прихваща доста по-трудно. Тя обаче е по-смъртоносна в случай на заразяване", заяви г-н Кониндик и призова на хората да бъде оказана помощ да разберат как да се предпазят от ебола, което според него е най-важно за контролирането на това заболяване.

Близо 1500 души от 4 страни в Западна Африка - Гвинея, Сиера Леоне, Либерия и Нигерия, са починали, откакто първите случаи на заразяване с вируса Ебола бяха регистрирани през март в южната част на Гвинея.

До този момент вирусът ебола, открит през 1976 г., е причинил смъртта на общо 3000 души. Маларията убива толкова хора на всеки две години. По данни на Световната здравна организация в по-голямата си част това са африкански деца под 5-годишна възраст.

Предаването на ебола може да бъде спряно чрез избягване на физически контакт със заразения.

Маларията, която се хваща след ухапване от комара Anopheles обикновено докато човек спи, е по-трудно да бъде избегната. Г-н Кониндик трябва да се срещне със засегнати от вируса ебола в Либерия, държава, в която той е причинил смъртта на 624 души, както и със здравните власти, действащи на мястото на епидемията и на правителствено ниво.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: заразяванеЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Това заглавие е неуважение към труда на създателите а еболата!