САЩ и Русия са преговаряли тайно за Украйна през юни

Срещата се е състояла във Финландия
27 авг 2014 08:41, Елка Василева
13
САЩ и Русия са преговаряли тайно за Украйна през юни
Снимка: Reuters

САЩ и Русия са преговаряли тайно по въпроса за Украйна във Финландия през юни, съобщи финландското външно министерство, цитирано от Асошиейтед прес и Франс прес.

Външното министерство е помогнало за организирането на срещата на остров край южния финландски бряг, но отказа да съобщи повече информация. По-рано този месец финландският президент Саули Ниинистьо се срещна с руския президент Владимир Путин и посети Украйна за преговори с украинския президент Петро Порошенко. Неговата пресслужба обаче отрече той да е участвал в преговорите през юни.

Още по темата

Юни месец беше белязан от засилване на напрежението между Русия и Запада, докато в Източна Украйна се засилваха боевете между украинската армия и проруските сепаратисти, отбеляза АФП.

Външният министър на Финландия Ерки Туомиоя потвърди, че срещата се е състояла. "Ако искаме политически решения, всякакви подобни официални и тайни срещи са полезни", заяви той пред медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
3
 
! Отговори
естествено преди 9 години
че преговарят тайно...хамериканците имат нов проблем в бл.изток-изнтърваха от контрол ния които създадоха...бумерангът,който не предвидиха /за кой ли път/,ги грози да ги удари жестоко,с всички негативни последствия за плановете им в района...това налага да бият временен отбой в окраина,още повече,че и там разбраха,че плановете им са в ръцете на човек,на когото не могат да разбитат на 100% - и на когото нямат доверие,тъй като подозират,че е човек на руските служби...но по света балъци...бол...
6
0
 
4
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
Относно заглавието... кой знае защо не го смятам за новина...
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русия да изчисти сама себе си няма да стане , защото тя е комунизма
4
0
 
4
 
! Отговори
jan преди 9 години
До Анонимен 1По-добре е да измислят избирателно оръжие, което да трепе само глупаците.
3
2
 
10
 
! Отговори
Гринч преди 9 години
***, ама ти сега ли разбра за срещата? Беше по половината световни медии още дни преди да се състои. Защо се търси интрига от сорта "ето, вижте ги как заговорничат зад гърба на света". Украйна вече трябва да е ясна и на новородените в АГто, стига под вола теле да търсите. Финландеца даде заден ход, защото реално си направи сметка от катастрофата, която ги чака ако наложат санкции на Русия, за това и решиха на неутрална земя да направят срещата между САЩ и Русия.
2
1
 
9
 
! Отговори
Тлъб преди 9 години
А дали и Боинга влизал в уговорката
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест да считаме, че всичко случило се от юни насам е част от договорката?