Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна

Захарченко: Доброволците от Русия са 3 000 - 4 000
Обновена: 28 авг 2014 14:39 | 28 авг 2014 10:45, Елка Василева
166
Бивши и настоящи руски военни воюват в Украйна
Снимка: Reuters

Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република в Източна Украйна включват "около 3-4 хиляди руски доброволци", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Александър Захарченко, премиер на непризнатото формирование.

"Мнозина от тях си заминаха, но повечето останаха", каза Захарченко в обръщение, излъчено по телевизия "Россия 24".

Още по темата

„Днес ни задават много въпроси как е станало възможно от разпръснати полупартизански отряди армията на ДНР да се превърне в мощна военна организация, способна не само да противостои на украинските въоръжени сили, но и да ги побеждава на бойното поле – каза Захарченко. - В Киев и на Запад повтарят за руско военно нахлуване, за да оправдаят по някакъв начин масовите поражения, които украинската армия търпи повече от месец. Никога не сме крили, че сред опълченците има много руснаци, без чиято помощ щеше да ни е много трудно, щеше да е по-сложно да воюваме“.

Захарченко отбеляза, че сред руските доброволци има много бивши кадрови военни. „Сред нас воюват и настоящи военни, които вместо отпуск пристигнаха при нас, за да се борят за нашата свобода. Това е характерно само за руснаците“, каза той, като припомни за събитията в Сърбия в края на 90-те години.

Захарченко каза също така, че сред доброволците от Русия „за съжаление има и загинали“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
21
 
! Отговори
само факти преди 9 години
До Анонимен 52 Колега - убийства , конфликти , насилие -са запазената марка на САЩ , нали така Винаги задавам един въпрос и никой *** или фен на запада не отговаря - защо беше нарушен договора подписан от Русия и Украйна , при свидетелството на ЕС , в лицето на Полша и Германия ??????? Да си остане Янукович до декември тази година , предсрочни избори и т.н. , а на следващият ден хохлите подтиквани от САЩ извършиха преврат !!!!!Защо САЩ искаха да вземат Крим и руската военна база ???
52
1
 
11
 
! Отговори
--- преди 9 години
Америка иска да завладее Украйна- после ще раздели Русия
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А я си представи германците колко са кофти...
50
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдейки от участието на Русия в пакта Рибентроп-***, от претопяването на българите по поречието на реките Кама и Волга, от геноцида над поляците и масовите гробове в Катинската гора, от смазването на Чехословакия и много други примери, следва да заключа, че руснаците са много кофти хора.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НФБА Киев в Новорусия или в Бившеукрайна се пада? :)Не мисля, че руснаците ще оставят Одеса в украински ръце.
48
0
 
14
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
Някоя новина за доброволците в украйнската армия няма ли да има?
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 52А кой започна това безумие? Русия ли? Кой подкокоросваше майдана да хвърлят коктейли ***? Чии бяха снайперите, убили много хора на Майдана?Давай, почнахме диалога.
46
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХората подкрепят действията на Русия не защотое Русия а защото са действията на единствената държава, която смее да се опре на световния агресор. Конфликта в Украйна нито го почна Русия, нито Русия буташе всяка стъпка в ескалацията му.
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До rusnakТи защо не си на военна почивка тогава? Само примитивните хора искат да има война! Само примитивните псевдомъже харесват войната! Между другото, мога да се хвана на бас, че дори не си бил в казарма!
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците ако искаха конфликти щяха да ги правят без да са предизвикани. Спокойно могат да реагират на обидите към руснаци в украинската преса като ги шамарят де що ги видят. И никой няма да ги обвини. Ама не го правят. А украинците не спират да ги предизвикват. Резултата - руски доброволци мажат хунтата в Новорусия. Каквото си потърсиш, това ще получиш. Карателите само като чуят " руснаци" и се разбягват, отстъпват и даже си губят командването. Това са нарочно пуснати слухове, в общия случай ;)
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 52----------Искаш нещо смислено:В Украйна имаше въоръжен преврат!САЩ подкрепи незаконно правителство с 5 млрд.Това е против собствения им закон!Украйна изпрати армия срещу цивилно население!Изгориха живи хора в сграда!Хората се бият за свободата си, но не могат да се бият сами срещу редовната армия на Украйна, финансирана от САЩ и ЕС!Нечестно е да скачат САЩ, ЕС и редовната армия на Украйна срещу цивилни!САЩ бомбиха Сърбия за същото, което правят Украйна!Стига ли?!
42
2
 
15
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Само истински мъже ходят на почивка във военни конфликти! Прав е:))
41
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие, които подкрепяте Русия и руските действия само защото са руски, да разбирам, че харесвате да има конфликти, убийства, насилие??? Не искате конфликта да престане, така ли да разбирам?И недейте само да слагате *** плюсове и минуси, а водете диалог! Кажете нещо смислено! Не хвърляйте прах в очите на хората, не им подхвърляйте измислици от болните ви глави, защото това което на някой му се иска, не винаги е това което е в действителност!
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тони, те американските отпускари още преди конфликта са там. То нали затова има конфликт.
39
0
 
12
 
! Отговори
макето преди 9 години
Баба Меркел помага на Украйна кат ги съветва да се присъединят към евразийския съюз хи хи хибгнес
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Даниел------------Да бе знаем, че сигурно ще убиеш много хора! В името на империализма!
37
7
 
2
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До до 14Май единствения кон с капаци си ти. Правиш ли разлика между наемник, частна компания и кадрови/наборен войник на действителна служба. Само да те светна, че Путин праща войници, които в момента са на служба в руски армейски поделения. Това му се казва въоръжено нахлуване. През втората световна война, такива диверсанти, хванати с чужди униформи са били разстрелвани по бързата процедура, един вид като шпиони. Припомни си Арденската операция за справка.
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дай да ги видим как ще се стягат без Русия де? Били се стягали, дупките ли си стягат?!
35
1
 
12
 
! Отговори
макето преди 9 години
мариупол падна веке опълченците атакуват славянскв харковска народна република се стяга ново опълчение
34
5
 
23
 
! Отговори
с хляб и сол! преди 9 години
Ако днес руските войски пресекат Дунава и навлязат в България, да ни освободят от бсп и от герб, от *** на Сорос, и да изпратят плевела на заточение в Сибир, аз с удоволствие ще ги посрещам с хляб и сол!