Бронирана колона е забелязана в Русия близо до границата с Украйна

Колоната няма военни обозначителни знаци, видя репортер на Ройтерс
28 авг 2014 17:25, Елка Василева
129
Бронирана колона е забелязана в Русия близо до границата с Украйна
Снимка: Reuters

Бронирана колона и войници е забелязал репортер на Ройтерс близо до руското селище Краснодаровка на около три километра от украинската граница.

Колоната не носи военни обозначителни знаци. Тя се движи на изток, като се отдалечава от границата през откритата степ.

Репортерът съобщава, че колоната се състои от два бронетранспортьора, шест военни камиона и един военен багер.

Войниците в бронетранспортьорите са били с изцапани лица, а един е имал превръзка на лицето. Предното стъкло и фаровете на един от камионите са били разбити и той е бил теглен от втори камион. Всички камиони са били маркирани с бели кръгове.

Още по темата

Военен хеликоптер Ми-8 с червена звезда е кацнал наблизо, управляван от мъже в камуфлажни облекла без отличителни знаци, допълва репортерът на Ройтерс. Червената звезда обаче е отличителен знак на руската армия, допълва агенцията.

Колоната е забелязана на около 30 км от украинския град Старобешево, за който Киев твърди, че е окупиран от руски части, които помагат на източноукраинските сепаратисти. По пътя от и за Краснодаровка се забелязват и други камиони, всичките маркирани с бели кръгове, някои от които се движат в посока към украинската граница, а други идват оттам.

Много от мъжете в камуфлажни облекла, видени от репортера на Ройтерс откъм руската страна на границата, носят бели ленти на ръцете и краката си, подобно на неидентифицираните въоръжени мъже, които са били забелязани край Старобешево през последните 48 часа.

Запитан от репортера на Ройтерс за значението на белите ленти, един от облечените в камуфлажни костюми мъж обясни: "Това означава, че всичко е наред, че си един от нас." Друг мъж с камуфлажно облекло е казал, че е от руския град Иваново на около 1400 км на север. В Иваново е разположена 98-ма Въздушнодесантна дивизия от руските въоръжени сили. Всички запитани обаче са отказали да отговорят дали са или не са част от руската армия.

Украйна обвинява Русия, че руски войници се бият срещу нейната армия на украинска територия - нещо, което Москва отрича. Украинският Съвет за национална сигурност и отбрана съобщи днес, че граничният град Новоазовск и други райони на юг от Старобешево са под контрола на руски войски.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
24
 
6
 
! Отговори
Да до81 преди 9 години
В Русия наистина има ***,както казват руснаците ,,водещи война срещу човeшката цивилизация''.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prodava se Lada "Samara" zapazena.
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ukraina zashtitava suvereniteta si.
57
7
 
29
 
! Отговори
Питър преди 9 години
"Радио Ехо Москвьi и Грани .ру" са толкова руски медии, колкото к...те от пусито райът са певици. Знаеш ли, руснаците много хубаво са го казали, "няма семейство без ***"!!!!
56
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехо Москва е еврейско радио, собственост на Ходорковски и компания, затова често става дума и за Юрий Шевчук
55
4
 
26
 
! Отговори
Атом преди 9 години
Тези укропи задминаха и прословутите чукча. То бива мозъчно затъмнение, ама такава черна дупка!?????Последното им постижение, подписали договор за строителство на свалка на отработено ядрено гориво. И къде? В Чернобил! Укруината се превръща в сметище, в центъра на еуропата. Да им е честито! А като знаем колко сме близко, да ни е честито!
54
32
 
5
 
! Отговори
ГРАНИ.РУ преди 9 години
,,Отвратително гнусно е начинът ,по който Кремъл подклажда тази война.Най-важния компонент на пропагандната акция на тази война е подбуждане на вражда и омраза чрез безсрамни лъжи''-Александър Скобов за Грани.ру
53
15
 
4
 
! Отговори
Другари руснаци преди 9 години
И Радио Ехо Москвьi и Грани .ру са РУСКИ МЕДИИ,ДРУГАРИ.Четете ги с .....удоволствие.
52
0
 
21
 
! Отговори
влекач преди 9 години
Това е мое дело, одеве пилих вериги с дежурният влекач:)А и да не забравя, искам компенсации от Ройтерс за авторски права върху снимката!
51
19
 
6
 
! Отговори
Грани .ру преди 9 години
,,Против кого?''-Алексавдър Скобов.-,,ТАЗИ ВОЙНА ОЧЕВИДНО ИМА ИНИЦИАТОР-АГРЕСОР,ДЪРЖАВА НАРЕЧЕНА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ''.....Браво на автора и на ГРАНИ.РУ.
50
18
 
5
 
! Отговори
Грани.ру преди 9 години
,,В часа в който Порошенко гледаше Путин в очите руска танкова военна колона навлезе в Украйна в областта на Таганрог''-Илия Милщейн за Грани .ру
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трениране за участие в АТО : youtube/watch?v=_6PV-wUoPPI :)
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И доп. към "съобщение" записването на имената им на мемориална плоча под орлов мост е също гарантирано. :)
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да не стане Сомалийския сценарий тогава господ да им е на помощ.
46
3
 
15
 
! Отговори
съобщение преди 9 години
Главнокомандващият Българската армия набира доброволци за интервенция в Русия. За предпочитане е кандидатите да са членове на Протестна мрежа. Заплащането им е гарантирано.
45
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли начин повечко руснаци да отидат да воюват без Русия да влиза официално във война и да приключат набързо до Нова година с тоя анекдот на държава?! Жената е украинка и заради нея намразих всичко украинско, от все сърце им желая онова което и тя желае на руснаците- няма как да го напиша, че ще получа доживотен бан от онова м?кер? - ***. Укрите са нещо като нашите македонци- ползват се от всичко руско, но плюят и ненавиждат Русия! Народ без съвест- историята го е доказала!!!
44
3
 
22
 
! Отговори
репортер преди 9 години
А на Майдана в Киев се сформира колона от трабанти без отличителни знаци. Шофьорът на първия трабант е забелязан да си прави селфи.
43
5
 
2
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Tova komunistite imate vinagi interesna gledna tochka(predimno v podkrepa na lujata):Pusnali edin komunist v pustinqta. Toi se oglejdal, ovurtal pa rekal: Glei shto stroitelen material ima tuka, vikaite brigadite!
42
4
 
13
 
! Отговори
работата преди 9 години
върви към "Зимната Война - втори епизод" , само че в главните роли вместо финландци ще има украинци.
41
1
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
Ти що не отидеш да се прегледаш?