Бронирана колона е забелязана в Русия близо до границата с Украйна

Колоната няма военни обозначителни знаци, видя репортер на Ройтерс
28 авг 2014 17:25, Елка Василева
129
Бронирана колона е забелязана в Русия близо до границата с Украйна
Снимка: Reuters

Бронирана колона и войници е забелязал репортер на Ройтерс близо до руското селище Краснодаровка на около три километра от украинската граница.

Колоната не носи военни обозначителни знаци. Тя се движи на изток, като се отдалечава от границата през откритата степ.

Репортерът съобщава, че колоната се състои от два бронетранспортьора, шест военни камиона и един военен багер.

Войниците в бронетранспортьорите са били с изцапани лица, а един е имал превръзка на лицето. Предното стъкло и фаровете на един от камионите са били разбити и той е бил теглен от втори камион. Всички камиони са били маркирани с бели кръгове.

Още по темата

Военен хеликоптер Ми-8 с червена звезда е кацнал наблизо, управляван от мъже в камуфлажни облекла без отличителни знаци, допълва репортерът на Ройтерс. Червената звезда обаче е отличителен знак на руската армия, допълва агенцията.

Колоната е забелязана на около 30 км от украинския град Старобешево, за който Киев твърди, че е окупиран от руски части, които помагат на източноукраинските сепаратисти. По пътя от и за Краснодаровка се забелязват и други камиони, всичките маркирани с бели кръгове, някои от които се движат в посока към украинската граница, а други идват оттам.

Много от мъжете в камуфлажни облекла, видени от репортера на Ройтерс откъм руската страна на границата, носят бели ленти на ръцете и краката си, подобно на неидентифицираните въоръжени мъже, които са били забелязани край Старобешево през последните 48 часа.

Запитан от репортера на Ройтерс за значението на белите ленти, един от облечените в камуфлажни костюми мъж обясни: "Това означава, че всичко е наред, че си един от нас." Друг мъж с камуфлажно облекло е казал, че е от руския град Иваново на около 1400 км на север. В Иваново е разположена 98-ма Въздушнодесантна дивизия от руските въоръжени сили. Всички запитани обаче са отказали да отговорят дали са или не са част от руската армия.

Украйна обвинява Русия, че руски войници се бият срещу нейната армия на украинска територия - нещо, което Москва отрича. Украинският Съвет за национална сигурност и отбрана съобщи днес, че граничният град Новоазовск и други райони на юг от Старобешево са под контрола на руски войски.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Допълнение към 58: Между другото, в сайта на Ройтерс, към статията има две снимки- на УКРАИНСКИ войници. Войници пратени на смърт, докато синовете на олигарсите се пекат на Малибу и Саут Бийч. Това ли е така лелеяната демокрация за Украйна и украинците? Това е моралът на шепа жадни за още олигарси, които между другото станаха такива при лошия предишен деспот!
39
0
 
10
 
! Отговори
АН преди 9 години
ТО ОТДАВНА ТРЯБВА ДА ДОЙДАТ ТАНКОВЕ И ДА СПРЕ ТАЯ ВОЙНА ТУК НЯМА ВОЙНА НО ВСЕКИ ДЕН ХОРАТА ПОСЯГАТ НА ЖИВОТА
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха ха аа 9 журналисти през 10 дерета пукнах от смах (о простотио)
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 48Ти нали се сещаш, че ако му бяха взели фотоапарата щяха да ни продънят ушите? Отделно, оригиналната статия в Ройтерс е писана по сведения на ДЕВЕТ журналисти. И на ДЕВЕТТЕ ли са взели фотоапаратите? Вие на коя планета живеете?-----------------i na devedeset mogat da vzemat, vse pak tova sa hora teroristi
36
4
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Ти нали се сещаш, че ако му бяха взели фотоапарата щяха да ни продънят ушите? Отделно, оригиналната статия в Ройтерс е писана по сведения на ДЕВЕТ журналисти. И на ДЕВЕТТЕ ли са взели фотоапаратите? Вие на коя планета живеете?
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДокато народа се възмущава тихо по форумите лудите политици ще ни вкарат във война------------------------Naroda ne se vyzmushtava, vyzmushtavat se 15 plateni trola, s po 50 registracii.
34
7
 
3
 
! Отговори
Ехо Москвьi преди 9 години
,,Более сотни российских военнослужащих погибли в ходе боев 13 августа навостоке Украиньi''-20.01 часа.
33
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЧетейки коментарите по долу си давам сметка, че голяма част от коментиращите си задават логичния въпрос, който ми изникна и на мен ей така първосигнално-----------tova e problema s takiva kato teb che mislite PYRVOSIGNALNO t.e. ne mislite...
32
2
 
4
 
! Отговори
Ехо Москвьi преди 9 години
,,Мьс воюем с Украйной''-Михаил Ходорковски.....19.59 На Менежньi площади собрались граждане с протестом против ввода войск на Украину.
31
4
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
В Киев са поискали импиичмънт на Порошенко и са обявили Майдан версия 3
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ 47 ТИ ли ще държиш сметка на Русия че е голяма. Затова без плен на такива *** - 7.62 в челото, алчни фашаги.
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А НЕ лова беше измислен първи от укропите, там един швед се хвалеше че като снайперист е дошъл да практикува ЛОВ на хора. Спокойно в плен е вече :)
28
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vesoЧетейки коментарите по долу си давам сметка, че голяма част от коментиращите си задават логичния въпрос, който ми изникна и на мен ей така първосигнално "абе защо не е снимал този репортер". Ама честно започва да ми се повръща от тази проамериканска пропагандна машина. Поне имайте уважение към средностатистическия потребител на сайта ви бе хора.-----------------------------------A ti siguren li si che na toia reporter sa mu razreshili da snima i dali ne sa mu vzeli fotoaparata
27
3
 
14
 
! Отговори
СЕНЗАЦИЯ преди 9 години
Току що до президенството кацна НЛО;никой не го видя,но президенто получи достоверна информация от Псачката,че е кацнало и ще го прибере,за да се убеди с очите си,че има следи по асфалта от минали коли.След това НЛО-то ще ни върне президентчето,не се кахърете, и то ще ни обясни как сме заплашени от Русия,щото Псачката казала.А защо НЛО ще попитате - за по-голяма достоверност.
26
4
 
19
 
! Отговори
veso преди 9 години
Четейки коментарите по долу си давам сметка, че голяма част от коментиращите си задават логичния въпрос, който ми изникна и на мен ей така първосигнално "абе защо не е снимал този репортер". Ама честно започва да ми се повръща от тази проамериканска пропагандна машина. Поне имайте уважение към средностатистическия потребител на сайта ви бе хора.
25
3
 
20
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Честна Пионерска!!!Само че 1911 е имало фотоапарати ,а има и архивни видео кадри от Балканската война Така ,че си връщай часовника век по-рано Инак колкото и да *** медиите и украинците,то Обонго хич,ама хич не му пука за Украйна. Сега под заплаха му е петрола в Ирак и затова заряза Украйна точно в най-неподходящия момент
24
5
 
27
 
! Отговори
4око преди 9 години
Такава сензационна новина , с толкова много подробности. А момчето от "ройтерс" от много записки забравило да си извади фотоапарата ... ой,ой,ой... щеше да спечели "журналист на годината" или на века. Найстина жалко.
23
3
 
26
 
! Отговори
Честна Пионерска!!! преди 9 години
"видя репортер на Ройтерс" Вече го караме на "виждане"- значи годината е към 1911, щом нямаме фотоапарати... Чакай да си коригирам датата на телефона и компа, че нещо са се БЪГНАЛИ!!!
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една жена каза, че едни мъже, казали на други мъже, че всичко било наред и "онези" били от техните, а те били от другите, ама май били от нашите.
21
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 24На Расмусен са му необходими салфетки, за да си изтрие пяната от устата. Не може да прости на Путин, че го уличи в нечистоплътност - таен запис на конфиденциален разговор.