Над 1000 руски военни се бият в Украйна, твърдят от НАТО

"Подкрепят сепаратистите, сражават се срещу украинските въоръжени сили"
Обновена: 28 авг 2014 16:24 | 28 авг 2014 16:21, Елка Василева
238
Над 1000 руски военни се бият в Украйна, твърдят от НАТО
Снимка: архив, Reuters

Над 1000 руски военнослужещи се сражават в момента на украинска територия и по-специално в района на град Новоазовск, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на високопоставен военен представител на НАТО, чието име агенциите не съобщават.

Още по темата

"По наши оценки доста над 1000 руски военни се сражават сега в Украйна. Те подкрепят сепаратистите, бият се с тях срещу украинските въоръжени сили", заяви представителят.

По-рано днес украинският Съвет за национална сигурност и отбрана обяви, че руски военни и проруски сепаратисти са поели контрола над Новоазовск, стратегически град на пътя, водещ от Русия за полуостров Крим.

Подобно твърдение направи и украинският посланик в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Украинският президент Петро Порошенко заяви в телевизионно обръщение, че руски военни са навлезли в Украйна и отмени визита в Турция заради усложнената обстановка.

Руският представител в ОССЕ отхвърли тези твърдения и каза, че руско присъствие в Украйна няма и че Русия не праща военна техника в тази страна, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русначе и аз искам да ти напомня нещо. Русия е изградена върху държавното устройство на Велика България. Русия е покръстена от България. Русия приема писменост от България.Всичко добро сте го взели от България! Така че затваряй си скапаната руска уста и никога не си позволявай да говориш против България!
88
3
 
10
 
! Отговори
А1 преди 9 години
WTF. Да пратят дронове и да снимат границата и да предават в реално време в ОССЕ. Аман от американски простотии, ще го докарат до война заради техни интереси и некадърни кукли политици.
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войнишките майки в Русия са възмутени, заради това че синовете им които са на срочна служба биват принуждавани от началниците си да сключат контракти за военна служба и след това биват изпращани като пушечно месо в Украйна.
86
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахахах! Изнервиха руснаците във форума и започнаха да си признават, че са руснаци!!! :)))До сега писаха анонимно и викаха, че са българи. Не си признаваха, че имат руски примеси.И какво сега? Оказа се, че българина не харесва руснаци. Тука плюсчетата си ги цъкат руснаци на себе си. Хахахахах!!!
85
5
 
7
 
! Отговори
оценявaне преди 9 години
Въпросът сегa е дa зaдържи позициите си укрaинскaтa aрмия и бързо дa контрaaтaкувaт по всички нaпрaвления, където Русия нaстъпвa! Колкото повече руснaци се върнaт в сaндъци нa рускa земя, толковa по- бързо ще дойде крaя нa войнaтa и свободaтa зa Укрaйнa
84
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Скапани български нещастници, вие сте пародия на народ, а смешната ви държава не става и за ***. Генът ви е прокажен."Да разбирам, че си руснак? От много отдавна всички знаем, че тук пишат само руснаци.Само да ти напомня, че Русия съществува само защото България я спаси от няколко монголски нашествия. Жалко, че не си знаеш собствената руска история.
83
1
 
6
 
! Отговори
Объркан преди 9 години
Само 1000? Много са малко,тя половината руска армия сигурно има роднини в източна Украйна.По-добре е хората да си зарежат службата ,отколкото близките.Просто руското правителство ги възпира сигурно.
82
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И един войник да е щом е дошъл с оръжие това е агресия. Русия е агресор и окупатор.
81
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
122 Ми щото сa руски aгенти, кaто тебе. Обкръжaвaнето нa укрaинските войски в Иловaйск, също е дело нa две подрaзделения нaпуснaли позициите си! Въпреки всичко Укрaйнa ще победи, г..a ще си гризете от яд.
80
4
 
9
 
! Отговори
Българ преди 9 години
Имало 1000 руски военни при опълченците,а тия от НАТО кото са навсякъде по света и трепат наред не се казва и пише.Трябва да се прекрати братоубийствената война в Украйна.
79
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро ще има Велика Украинска Стена, разделяща цивилизована Европа от североазиатските варвари !Скоро !
78
10
 
10
 
! Отговори
рускa свиня преди 9 години
В тежко положение сa укрaинците, но трябвa дa удържaт позициите си, дa се прегрупирaт и дa удaрят тaкa рускaтa ***, че дa и чуек квиченето чaк тук у нaс! Дръжте се Брaтя укрaинци, товa е Шипкa зa вaшaтa Свободa! Войнa се печели с търпение и много жертви ( не сaмо човешки).
77
2
 
12
 
! Отговори
Знаят къде е БГ!!! преди 9 години
В Болгарии ещ хуже, чем Венгрии- сплошные пустеющие поля. Евросоюз запретил людям сажать табак, а он их кормил веками. Виноградники и персики вырубаются. Магазины только европейские сетевые: Лидл, Метро, Билла и т.д. Уже не найдешь ничего истинно болгарского, вкус не тот. Нет уже того знаменитого болгарского кислого молока, брынзы и сыра, вс Данон и т.п. Молоджи в стране нет, все выехали по Испании, Германии, Франции, работают на птицефермах и др. грязных работах. Среднее поколение паст овец в Греции
76
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко хиляди американски и всякакви други гейчета и травеститчета са в редиците на фашистката киевска хунта?
75
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ни била освободила от Турция?! ХахахахахОсвободили са ни войничета от днешна Украйна, финландски войничета и български опълченци!
74
2
 
8
 
! Отговори
live news преди 9 години
в момента има голям протест пред министерството на отбраната в киев... искат оставката на министъра и президента
73
5
 
14
 
! Отговори
Не знаят къде е BG! преди 9 години
До КривокочаневТе и руснаците са прости, не знаят къде е България.Като им кажеш за автомобил Сеат, викат... "аааа Фиат!"Като ги питаш колко е корен квадратен от 4, викат "защо ме питаш неща от Висшата Математика?!"Охооооо, не си виждал руснаци ти! Само приказваш наизуст, защото някой ти е промил мозъка в училище. Най-вероятно даскалицата ти по История те е учила "Виж сега Иванчо, Русия е прекрасна страна, те са ни освободили от ТУРЦИТЕ! Турците пиеха кръв, бяха вампири. Да живее Русия!!!"
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До маша маша ванга няма много общо с Християството даже напротив там нещата намирисват на ВЕЩЕРСТВО в най лошия случей
71
3
 
14
 
! Отговори
Кривокочанев преди 9 години
"Над 1000 руски военни се бият в Украйна, твърдят от НАТО" Не, не са 1000, а по толкова настъпват само за ден! След 10 дни ще са 10000 минимум! Заедно със 2000 танка, и 5 ядрени подводници!!! Още си спомням, как една британска депутатка, каза, че повече от "9 МИЛИОНА" роми от България се готвят да имигрират на острова!!! Та и тая работа- същата... Запада е много "притеснен", "обезпокоен", "разтревожен" и.т.н. И в крайна сметка- нищо конкретно, освен смешни "санкции"! А, и много празно говорене.
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 107Ми той и SSСеРе беше даже още по-голем, ама умре.Лека му пръст!