Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!

Щайнмайер предупреди: Достигнати са нови измерения
448
Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!
Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Ройтерс

Има опасност ситуацията в Украйна да излезе извън контрол и затова трябва да се възпрепятства непосредствен сблъсък между руски и украински войски, предупреди германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер на откриването на среща с неговите европейски колеги в Милано, предаде Франс прес.

Още по темата
"Трябва да се знае, че положението в Източна Украйна, което вече бе станало опасно, достигна нови измерения", предупреди министърът. Той ще обсъди с другите участници на срещата как да реагира ЕС на влошаването на ситуацията, причинено от изпращането на редовни руски войски в Украйна.

"Нарушаванията на границата, които наблюдаваме, ни карат да се страхуваме, че положението може да излезе извън контрол. Ето защо трябва да им сложим край, за да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили", допълни министърът.

Трябва в кратък срок да обмислим възможността за налагане на нови санкции, ЕС "не може да не реагира на тази ескалация", каза датският външен министър Мартин Лидегор.

На тази неформална среща няма да бъде взето никакво решение.

Въпросът за евентуални нови санкции ще бъде решен утре в Брюксел на среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Но само санкции не стигат, защото руският президент Владимир Путин е готов "да жертва населението си", каза шведският министър на външните работи Карл Билд.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 295- Не е важно как звучи- важно е, че нямам право на ТЪРГОВСКА реклама. А сега ми кажи - какво означава "търговска реклама "по смисъла на чл.,42 ал.1 предл.1во от ЗАдв.? Кажи ми още и какво е "вдс"- то е в пряка причинно следствена връзка с установяване на незнанието ти относно доказателствата в наказателният процес, когато се подигра на друг коментатор във форума.
181
4
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 288- А сега - за да разбереш колко жалък и смешен изглеждаш в моите очи- влез в лекс.бг , отиди на Закон за адвокатурата и внимателно и бавни прочети чл.42 ал.1 предложение първо от него...И така- има или няма право адвокатът на търговска реклама? Колко си смешен и и жалък ...Напомпано его БЕЗ покритие- това си ти, ник "Тервел"!
180
0
 
3
 
! Отговори
до 290 преди 9 години
Забраната на българския език като регионален в украйна как ще коментираш по същество?
179
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е, че киевската хунта тласна украйна към гражданска война подтиквана от англосакците, забраняваш регионалните езици, фашизъм...после гражданска война...Молдова да гледа и да си взима поуки и да не смее да забранява българския език.
178
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
апък аз не мога да разбера как може да си губите времето и да отговаряте на този ***, софинец?
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И те няма да искат автономия, ако правата им на малцинства бъдат спазвани и уважавани както е било до този момент. Те са българи и искат българският език да е регионален специално за случая с молдова, ако молдовчаните се опитат да изкореняват българското от тях естествено е да поискат автономия както вече са обявили.
176
2
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 284- Още веднъж стана за смях- адвокатът няма право на търговска реклама.Чакам с нетърпение следващото ти цирково изпълнение - да видим какво ще е ....
175
0
 
6
 
! Отговори
До 281 преди 9 години
Българите живеят в райони, които сега са част от украйна и молдова от векове, но от векове те са имали български училища, а езикът им е бил със статут на регионален език и никой не им е пречил да запазват своята идентичност. Сега в украйна българският език загуби статута си на регионален, скоро това може да се случи и в молдова. Това е фашизъм, а ако пък ти желаеш се обяви против българското в украйна и молдова.
174
3
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 280- Добре- щом не знаеш- не знаеш- продължавай да ставаш за смях- забавно е....
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-*** е, че наите политици са толкова продажни, че дори не коментираха факта, че след идването на власт на хунтата в Киев българският език загуби своята статут на регионален език в украйна.
172
0
 
7
 
! Отговори
До 274 преди 9 години
О, не, сега "сепаратисти и терористи" ще станат шотландците. Така де, нали искат да се отделят. А ще видим англичаните какви ще ги дрънкат. Дали ще почнат да им мятат бомби? И да разстрелват старци, жени и деца? И да сриват инфраснруктурата. Абе сичко леш, така де - ще се отделят, сепаратистите му със сепаратисти!
171
2
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Тервел 275- Според теб, какво ТОЧНО означава вдс ?
170
0
 
8
 
! Отговори
До 263 преди 9 години
Етническите българи от молдовския район Тараклия ще поискат да влязат в състава на Гагаузия, ако парламентът в Кишинев не им предостави специален статут. Това е заявил кметът на населения предимно с българи район Сергей Филипов, пишат румънски вестници. А пък нашите продажници отново ще пишат, че молдова се бори срещу "терористи"!
169
0
 
7
 
! Отговори
До 263 преди 9 години
Виж сега, ако разсъждаваме над всеки конфликт отделно ще видим, че тези горещи точка бяха създадени и предизвикани отново от вмешателството на запада. Що се касае специално до Преднистровието, там има и много българи, ти знаеш ли тяхната позиция, на българите в Молдова? Те не желаят да бъдат помолдовчанчвани в никакъв случай ето защо те искат присъединяване към Гагаузия. Или и те станаха "сепаратисти и терористи"?
168
3
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
267- Можеш да си намериш в нета Римският статут- там се казват доста неща, включително и кой ,как, по какъв начин събира доказателства, както и кое се приема за доказателство.Намери си го, прочети си го и ще разбереш.
167
0
 
3
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До ТервелТя, адвокат, моля ти се не обиждай гилдията, и не я подкачай, че пак ще почнат едни линкове, колко печели, как закъснявала за заседание... ужасТТТ дори и диплома да покаже, най-вероятно е фалшива!Само я питай за това кога и кой член е валиден от една конституция...
166
0
 
7
 
! Отговори
Брат преди 9 години
Абе тия за какви се мислят? За Бог и цар? Щала да излезе извън контрол! ЧИЙ КОНТРОЛ? зНАЧИ, НАМИСЛИЛИ СИ НЕЩО, РЕШИЛИ СИ ЧЕ ТРЯБВА ДА РАЗГРАБЯТ укруината, да я разкъсат и най-важното да я разделят от естествените и корени и въобще, каквото кажат те, това да стане! ГРЪНЦИ! ТОЯ ПЪТ НЕ ПОЗНАХТЕ! ПРЕКАЛИХНЕ, НЕ СЕ НАЯДОХТЕ И НЕ СЕ НАИГРАХТЕ НА ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИИ. Сега не ви е нито продажника горбачов, нито пияницата елцин. ТОЯ ПЪТ ИМАТЕ СРЕЩУ СЕБЕ СИ ЦЕЛИЯ РУСКИ НАРОД! Тоя път ще ви приседне!!!!!!!!!!
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецтези са цивилни и неса нито зли нито разбират от уръжие АКО се появят зелени човечета ЩЕ ги исколим както през септември 1923 за две седмици
164
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Укрите скоро ще фалират, а армията им е в плачевно състояние, в Киев се провеждат непрекъснато антивоенни протестиу едва ли ще могат още дълго време да издържат на тази гражданска война, а зима иде, газ няма, икономиката е в колапс..но пъс са асоциирани с ЕС!
163
0
 
4
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До софиянецтака като гледам, просто не ги кефиш, затова имаш минуси... може би се крие в егото, което се опитваш да доказваш с всеки коментар... знам ли?! може просто да не ги кефиш...