Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!

Щайнмайер предупреди: Достигнати са нови измерения
448
Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!
Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Ройтерс

Има опасност ситуацията в Украйна да излезе извън контрол и затова трябва да се възпрепятства непосредствен сблъсък между руски и украински войски, предупреди германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер на откриването на среща с неговите европейски колеги в Милано, предаде Франс прес.

Още по темата
"Трябва да се знае, че положението в Източна Украйна, което вече бе станало опасно, достигна нови измерения", предупреди министърът. Той ще обсъди с другите участници на срещата как да реагира ЕС на влошаването на ситуацията, причинено от изпращането на редовни руски войски в Украйна.

"Нарушаванията на границата, които наблюдаваме, ни карат да се страхуваме, че положението може да излезе извън контрол. Ето защо трябва да им сложим край, за да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили", допълни министърът.

Трябва в кратък срок да обмислим възможността за налагане на нови санкции, ЕС "не може да не реагира на тази ескалация", каза датският външен министър Мартин Лидегор.

На тази неформална среща няма да бъде взето никакво решение.

Въпросът за евентуални нови санкции ще бъде решен утре в Брюксел на среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Но само санкции не стигат, защото руският президент Владимир Путин е готов "да жертва населението си", каза шведският министър на външните работи Карл Билд.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot Psihoto do Sofiqnec!Tui kadeto si go pisal po Alineq shesta glava petta po chlen 7 li beshe kolega???
161
0
 
6
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Тези немци толкова ли са *** или се правят на такива?
160
4
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
258- Минусите са проста статистика, която доказва натискането на правилното копче- нищо повече. Не съм мъж, за да имам незадоволено его, което да доказвам на всяка крачка -нямам нужда от това.
159
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реално ако англосаксите не се намесват тази война скоро ще приключи, опълченците са обкръжили големи групировки от войската на хунтата, а други вече са разбити, моралът във войската на хунтата е твърде нисък, днес опълченците са свалили още 4 самолета.
158
0
 
3
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До софиянецАко не чуваш, ще почнеш... със сигурност!
157
0
 
3
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До софиянецявно и +/-, опааа, и мнението на другите те интересува значи, трудно е да живееп с толкова много противоречия, уж не ти пука от чуждото мнение а се хващаш за +/- ... ндам... а гласове чуваш ли?
156
7
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 252- Знам много добре кои и защо ги пишат. Но заплахата за България от кримският сценарий си остава при наличие на компактни руски деноминации в нашите градове. На руснак вяра не може да се има. Ако путин им нареди с уговорката, че ще запази живота на децата им, ще им даде гражданство и ще ги приеме в рф, тези лица ще изпълнят заповедите му, без да им мигне окото.
155
0
 
1
 
! Отговори
wow преди 9 години
The Benny Hill Show
154
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До UFSY 248- Както се вижда, аз се забавлявам с вас - вече имам 4 минуса на коментарът с новините...Това означава, че знам кой бутон в мисленето ви да натисна, за да постигна точно определен ефект. Това ми е достатъчно.. за сега...
153
2
 
3
 
! Отговори
jan преди 9 години
До софиянец 241Бъди спокоен Шопско е второто по величие след Македония. Никой няма да ви пипа. С дървета никой не иска да се бори.
152
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хябаво е, англосакците да все вразумят. Направо не мога да повярвам как тласкат света към глобална война, тези санкции не са нищо повече от наливане на масло в огъня, да признаят или ако искат да не признават, че са направили грешка с превратав Киев и да оставят украйна на мира. Държането на англосакците сега много наподобява положението преди Първата световна война и тогава много аналитици са писали, че избухването на глобална война е невъзможно, защото тя ще нанесе щети на всички, но..
151
1
 
2
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
До Анонимен 246Остави да се повеселим, кой я хване я блъска като маче у дирек.
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot Psihoto, do Sofiqnec! Kolega, pili si hapchetata, che za malko moite da gi zabravq? Kak e lekarq Doktor Prodanov, na zavejdashtoto otdelenie na nevrologiq, kadeto ni lekuvashe za ISTERIq??? Seroizno te pitam, pri Prodanov li se lekuvash oshte?
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинските власти в град Сума са заявили на общинските власти, да свалят от пиедесталите на музея военната техника, да я постегнат и да я пускат за АТО. Явно гласят подаръци за опълченците с антична стойност!
148
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянец 240Е именно! Затова, факта, че се припознаваш като парцалеса, показва какво смяташ подсъзнателно за себе си. Явно си съгласна с мен.
147
3
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 238- Обикновените руснаци ПОДКРЕПЯТ путин И ПИШАТ КОМЕНТАРИ ВЪВ ФОРУМИТЕ, КАК РФ ЩЯЛА ДА ПРЕВЗЕМАТ БЪЛГАРИЯ. Те са потенциални сепаратисти за спретване на кримският сценарий за Варна и Бургас. Да се връщат във "великата "рф - нямат място в България- трябва ни превенция спрямо тях.
146
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 237 - За мен няма абсолютно никакво значение твоето мислене и твоето мнение.
145
6
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Прав е Щайнмайер-кризата е извън западен контрол!Влиза в руски!Какво ще стане вече не зависи от тях!Какво пък-някой да ги е карал да се намесват?Всъщност да-САЩ ги вкараха в този батак!Ами тогава да си носят последствията.....
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецПо леко РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ определено са за бесене както и ЛАКЕЙТЕИМ тук НО обикновените руснаци Определено няма да е ПРАВИЛНО да преследваме те са общо взето свесни хора макар и да имат трески за дялане то кой няма
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаех си, че ще се припознаеш в парцалеса, нямам какво повече да кажа!