Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!

Щайнмайер предупреди: Достигнати са нови измерения
448
Кризата в Украйна може да излезе извън контрол!
Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: Ройтерс

Има опасност ситуацията в Украйна да излезе извън контрол и затова трябва да се възпрепятства непосредствен сблъсък между руски и украински войски, предупреди германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер на откриването на среща с неговите европейски колеги в Милано, предаде Франс прес.

Още по темата
"Трябва да се знае, че положението в Източна Украйна, което вече бе станало опасно, достигна нови измерения", предупреди министърът. Той ще обсъди с другите участници на срещата как да реагира ЕС на влошаването на ситуацията, причинено от изпращането на редовни руски войски в Украйна.

"Нарушаванията на границата, които наблюдаваме, ни карат да се страхуваме, че положението може да излезе извън контрол. Ето защо трябва да им сложим край, за да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили", допълни министърът.

Трябва в кратък срок да обмислим възможността за налагане на нови санкции, ЕС "не може да не реагира на тази ескалация", каза датският външен министър Мартин Лидегор.

На тази неформална среща няма да бъде взето никакво решение.

Въпросът за евентуални нови санкции ще бъде решен утре в Брюксел на среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС.

Но само санкции не стигат, защото руският президент Владимир Путин е готов "да жертва населението си", каза шведският министър на външните работи Карл Билд.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 233- "Парцалесата" може да те купи и продаде...Но дали си струва да се купува неграмотен злобен и фрустриран вол, който освен да пие и да псува, за нищо друго не става? Не е добра инвестиция- няма да ми даде бърза ликвидност....Предназначението на вола е да бачка за работодателят си, докато не пукне. Но все пак- трябва да е здрав, за да може да работи,а не руски пияница, който на 3тия месец ще се спомине от цироза....
141
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво колеги, парцалесата напусна с наведена глава... форума
140
5
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Кой ви слуша? 231 - У кого са парите? Кой притежава средствата за производство? Кой обичайно ви е работодател? Кого гледате със завист заради колите му, парите му, жените му- русофила или русофоба? Много ниска топка сте русофилите - ставате само за работници и служители в основата на пирамидата..И си мислите, че имате шанс в живота чрез наркопласмент да се издигне на върха на пирамидата?!
139
5
 
8
 
! Отговори
Кой ви слуша? преди 9 години
Кой слуша *** като вас? Русия вече е достатъчно близо . Стягайте се да не ви надупчат задниците. Препоръчително е русофобите да изчезват от България. Те и без това нямат родина защото за 25 г унищожиха подредена държава. Иначе нали знаете?-Белене, но не централата.
138
4
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До до СОФИЯНЕЦА 225- Произхода ми е БЪЛГАРСКИ ЕТНИЧЕСКИ- АЗ СЪМ СИ В МОЯТА РОДИНА И ДЪРЖАВА- ТИ КАКЪВ ГО ТЪРСИШ В БЪЛГАРИЯ?
137
2
 
3
 
! Отговори
АРХАНГЕЛдософиянец преди 9 години
Теленце, преди малко го написах в друг форум - има версия, че "у софийско равно поле" навремето византийците са разселили останалите живи печенези - най-дивото, тъпо и неподдаващо се на цивилизоване племе в европа! Явно е вярна тази версия!
136
5
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
217- Какво стана- защо не се смееш на коментари 218 и 219? Не цитирам членове, алинеи, а пиша за РЕАЛНИЯТ живот- не ти ли хареса перспективата за руснаците в България?
135
2
 
7
 
! Отговори
до СОФИЯНЕЦА преди 9 години
на тебе пич да ти конфискуват първо жилището в Софето, и да те видим тогава откъде ще именуваш - я от Перник-Волуек, я от Горно-Нанадолнище.ТРЪГНАЛ ДА КАЗВА НА ДРУГИТЕ ДА ВЗЕМЕЛИ ИМОТИТЕ И ИНТЕРНИРАНЕ.Ало Фашиста нещо ти е назад часовника с има няма 70 години
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До софиянецКакто казах, видна демократка, но иначе долна тоталитаристка! Това, че Хасан е убил, не дава право на ИВан да убива - и си юристка, да бе да! В интернет всичко е възможно, докато не напишеш нещо и не разсееш всичките ни съмнения!
133
6
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 220 - Путин има концлагери, защо и българите да нямаме концлагери за руски терористи?
132
2
 
2
 
! Отговори
UFSY преди 9 години
Ха ха ха!
131
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро и инако мислещите ще ти станат неприятни, за концлагер направо, що не отворим направо белене, а?Абе че си камунячка е видно отдалече уж синя, пък отдолу баш кармазъ...
130
6
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
217- СЕГА ТЕПЪРВА ще се наслаждавате на ПРАВИЛНОТО отношение на етническите българи към руснаците в България. Не се сърдете на други- сърдете се САМО на себе си....
129
8
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
До Анонимен 217 предпочитам руснаците да бъдете експулсирани от България. Успяхте да постигнете това, че вече НЕНАВИЖДАМ руснаци/рускини и в РЕАЛНИЯТ живот гледам на тях като на излишни, но опасни за България хора. За мен руснаци в България = врагове на България. Добре дошли в реалността! Вече доста българи мислим така.
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мацка, я напиши пак, кои членове от конституцията са задължителни и кои не са... да се посмеем...
127
9
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
212- трябва да се забрани влизането на руски граждани на бг. територия, да се експулсират всички етнически руснаци от България, а техните жилища да се раздадат на млади семейства- напр. студенти.Така най- накрая рф ще разбере, че България не е "задунайска "губерния.
126
0
 
2
 
! Отговори
до 214 преди 9 години
пропусна - миризливи / дали отскоро, дали не...
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Струва ли си да почне трета световна война заради лъжливите, страхливи, мързеливи и некадърни украинци?
124
4
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
ШВЕЦИЯ- С МАКСИМАЛНА СТЕПЕН НА БОЙНА ГОТОВНОСТ!focus-news.net/news/2014/08/30/1959780/shvetsiya-povishava-boynata-si-gotovnost-zaradi-ukrainskata-kriza.html
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, нее тия от хунтата окончателно счупиха ***. Пращат призивниците от Харков в бойните действия. Прогноза, армията на Новорусия ще е в харков до дни след като харковчани стигнат театъра на бойните действия. Укросите не им дават оръжие преди това - смЕЕЕх, като лъвове ей! Само така украинските лъвове, най-страхливите лъвове...