Малайзийските авиолинии режат 6000 работни места

Авиокомпанията минава под закрилата на държавата
Обновена: 29 авг 2014 11:16 | 29 авг 2014 11:16,
6
Малайзийските авиолинии режат 6000 работни места
Снимка: Reuters

Малайзийската авиокомпания Малейжа еърлайнс (Malaysia Airlines) ще намали персонала си с 30 процента като част план за преструктуриране, който ще струва 6 милиарда рингита (1,9 милиарда долара), предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Още по темата

В момента служителите на компанията наброяват 20 000 души.

Превозвачът ще закрие 6000 работни места в опит да се пребори с отдавнашни загуби, които се задълбочиха след двата самолетни инцидента тази година.

Авиокомпанията изцяло ще премине под закрила на държавата.

Както Dnes.bg писа, малайзийските авиолинии срещат сериозни трудности след двете най-големи авиокатастрофи за годината, случили се с техни самолети. Дневните загуби на авиокомпанията са в размер на 2 млн. долара. Полетите се извършват при почти празни салони.

В опитите си да се задържат на пазара Малейжа еърлайнс намалиха драстично цените на билетите си и съобщиха, че е възможно намаляване на персонала. Въпреки това съкращаването с 30% беше по-високо от очакваното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Вече е доказано, че руските терористи го свалиха - актуализирай си опорните точици.
1
3
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Едва ли ще могат да докажат КОЙ им похити и открадна самолета, но категорично се доказа, че укрохунтата го свали за да бельоше Русия! Да съдят Прошенко до дупка и то за милиарди, само тогава ще се разкрие едно от поредните престъпления на ония *** дето се имат за големи хитреци, знаете ги.