ОССЕ праща наблюдатели да следят ситуацията в Югоизточна Украйна

До момента не е имало наблюдатели в Мариупол и Новоазовск
29 авг 2014 09:54,
9
ОССЕ праща наблюдатели да следят ситуацията в Югоизточна Украйна
Джефри Фелтман, снимка: Reuters

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ще изпрати в Мариупол и Новоазовск в украинската Донецка област наблюдатели, които да следят ситуацията в Югоизточна Украйна. Това съобщи в четвъртък заместник-генералният секретар на ООН по политическите въпроси Джефри Фелтман, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите му ръководителят на наблюдателската мисия на ОССЕ в Украйна Ертугрул Апакан съобщил, че в момента в двата града няма негови хора, при все че организацията разполага в момента с екип в зоната.

В момента ООН не може да потвърди изявленията на Киев, че в Украйна са влезли руски войски, но не може и да пренебрегне тези "тревожни съобщения". "Ако бъдат потвърдени, тези действия ще са пряко нарушение на международното право и на Устава на ООН", каза Фелтман.

Руският посланик в ОССЕ Андрей Келин увери по-рано, че няма никакво руско военно участие в Украйна и Русия не е изпратила там никаква военна техника. Той отрече обвиненията, че в Украйна влизат колони бронирана техника от Русия.

Постоянният представител на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов заяви, че всеки път в навечерието на важни срещи като предстоящия форум на общността в Брюксел на 30 август в публичното пространство "се вкарва дезинформация по медийните канали и директно от Киев" - "вероятно в очакване на някакви критични формулировки, дори санкции от страна на ЕС" срещу Русия.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Rusia e AGRESOR ot purviq den .
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ОССЕ праща наблюдатели да следят ситуацията в Югоизточна Украйна"Русия приема хуманитарните организации и мисиите им, за разлика от САЩ, които твърдят, че във всяка хуманитерна пратка от Русия има отрова, химическо оръжие, танкове и десантчици на Русия. И така като се замислим не Русия бомбандира Сърбия със снаряди и бомби с убеднен уран.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако имаше поне едно и най, най-дребно доказателство, че Русия се намесва в тази гражданска война, то платените от САЩ медии по десет пъти на ден щяха да го повтарят в новините си и всички вестници всеки ден на първа страница щяха да го повтарят.Защо Украйна, САЩ и ЕС не искат да се разследват масовите убийства на мирни хора в региона, изгарянето на живи хора в Профсъюзния дом, бомбандировката на болници? Какво стана с разследването за сваления самолет, защо замълчаха? Защото Киев води войната
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОССЕ изпраща платени *** за да засилят информационната война срещи Русия. Украина с помощта на САЩ прави етническо прочистване, геноцид срещу руснаците и света им ръкопляска. Когато сърбите направиха това в Косово и Хърватска защо не защитиха Сърбия както сега защитават Украина?Руснаците както всички други хора по света имат право да живеят, а според Хартата за правата на човек на ООН имат прави и на самоопределяне.
1
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската агресия срещу една независима и суверенна държава продължава.Европа спи, както през 1938-***...