Русия срещу "измислиците за руската агреция" в Украйна

Западът нарушава международното право, твърди Москва
29 авг 2014 17:18,
44
Русия срещу "измислиците за руската агреция" в Украйна
Снимка: Reuters

Западът грубо нарушава нормите на международното хуманитарно право по отношение на Югоизточна Украйна, се казва в днешна декларация на руското външно министерство, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Когато в Москва "слушат как на първи план в дискусиите около украинската криза се изнасят измислици за руска агресия, за нахлуване с войски и бронирана техника и пр., неизбежно възникват редица най-сериозни въпроси", са казва в декларацията.

"Защо тези, които вдигат този шум, настоявайки за незабавно свикване на Съвета за сигурност на ООН, непрекъснато блокират всички наши предложения за комплексно обсъждане на генезиса на украинската трагедия и за съвместно изработване на колективни решения в интерес най-вече на украинския народ, а не за прокарването на едностранни геополитически схеми, в които на Украйна се отрежда ролята на разменна монета", се казва в руската декларация.

"При всеки друг конфликт, независимо дали в Близкия изток, в Африка или където и да е другаде, Западът неизменно се обявява против действия, причиняващи вреди на гражданското население, и иска тяхното прекратяване. Само по отношение на Югоизточна Украйна се провежда диаметрално противоположна линия, която грубо нарушава нормите на международното хуманитарно право", подчертава руското МВнР.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
47
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Сепаратистите яко напухаха канчетата на майданците. Факт. Мрежата е залята с клипове на пленени украинци, в Донецк даже вече работят по разчистване на отломките. Точно като немците в Сталинград.
12
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До палячото WolfДържавата със столица Киев, е създадена от Бат Кий от рода ДУЛО и е наричана Черна България, а по това време няма и помен от Русия, кято се появява след около 1000години (след като полската *** се изтегля от района наричан по-късно Московско княжество и се образува т.н. Рус).
11
5
 
28
 
! Отговори
Wolf преди 9 години
До Анонимен 14 - палячовци и лакеи, научете се че такава държава, държавност, народ и език не съществуват.
10
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11 Путин си иска Крим, в момента изтощава военно и икономически Украйна и слага основите на междуетническа омраза и политическа нестабилност - които ще пречат поне 10-15 години на Украйна да повдигне въпроса за Крим.
9
33
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
хитлер е опровергавал всяка информация , че войските му нахлува някъде!!!сталин е опровергавал всяка информация, че войските му нахлуват някъде !!! Само *** не лъже, когато казва, че войските му воюват само, когато са в "отпуск"!!! Когато са на работа , не работят !!!
8
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Не, младежо, НЕ СА ВЪЗСТАННИЦИ, те са КОЛАБОРАЦИОНИСТИ, поставят се в услуга на чужд завоевател срещу собствените си народ и държава !
7
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Западът праща войници и ги маскира като "опълченци" - така си е. Случайно офанзивите на опълченците съвпадат с преговорите за цените на газа и транзита му.... Случайно същите офанзиви се случват точно след доставка на "хуманитарна помощ. За всичко е виновен запада, така е.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АгреЦията в заглавието е впечатляваща
5
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1 В Афганистан, Финладния, Чехия, Унгария....
4
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цял свят знае, че Пуътин води война в Украйна и се опитва да завземе част от територията и, само той не знае!
3
2
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Това го разкажи на Рамзан Кадиров. Той ще ти обясни нагледно как са стояли нещата и как сега.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3А какво мислиш се случва с Краматорск, Славянск, Донецк, Луганск?
1
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тея от Новорусията верно че са въстанници но не са наши въстанници, значи човешките права не важат за тях. Да мрът гадотете.