Йотингер не изключва най-лошия възможен сценарий за енергийната сигурност

Еврокомисарят не е допускал, че Путин ще използва лъжи и оръжие
3 сеп 2014 08:51, Елка Василева
37
Йотингер не изключва най-лошия възможен сценарий за енергийната сигурност
Гюнтер Йотингер. Снимка: Reuters

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер не изключва възможността да се сбъдне "най-лошият възможен сценарий" за енергийната сигурност в Европа заради действията на Москва в Украйна, предаде Ройтерс.

На събитие, организирано от германската енергийна компания РВЕ в Брюксел, Йотингер заяви, че доскоро не е допускал, че руският президент Владимир Путин "ще използва фалшиви информации, лъжи и оръжия". "Затова вече не изключвам най-лошия възможен сценарий", посочи еврокомисарят.

Гюнтер Йотингер посредничи в преговорите между Русия и Украйна за цените на газа. На събитието в Брюксел той посочи още, че се опасява, че напредването на проруските сепаратисти към пристанищния град Мариупол в Украйна би създало коридор до Крим. "В такъв случай Украйна би била отрязана от достъп до Черно море", предупреди Йотингер.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
39
 
! Отговори
zeus преди 9 години
***, виж картата, както казваме нерде Мариупол, нерде Одеса и блокиране на достъпа до Черно Море. Иначе почти сигурно зимата ще сме на студено, за което можем да благодарим на ЕС и това как мисли за нас :)
9
3
 
40
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Интересно какво ли го интересува енергийния комисар излаза на Украйна на Черно море?И като е посредник между Москва и Киев за газа, защо не посредничи със същия плам и между Москва и Брюксел за Южен поток?Опс... та то той го спря за да извива ръцете на руснаците за Украйна!Тоя кога най-сетне ще се разкара!?
8
3
 
33
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Един *** !
7
3
 
40
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 години
***, ти ли си неграмотна или този *** няма и понятие от география. Като искаш да ни зомбираш поне не ни показвай колко са прости и неграмотни европедерите! Нали искате да ги харесваме и обичаме! Поне пишете такива неща, че да изглеждат умни, интелигентни и красиви, а прости като нашата Руми Желева и филията с мас! Заради тази статия соросчетата и прокопиевчетата трябва да ти отрежат хонорара, защото не прокарваш партийната линия грамотно!
6
4
 
45
 
! Отговори
западняци-добряци преди 9 години
След като западняците са такива добряци и ценители на европейските ценности, защо не изпратят излишъците си от месо, плодове и зеленчуци, риба и всичко останало забранено от руските контра-санкции, за Донбасс. За страдащото от войната мирно население?
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайнц гюнтер дуфеншмърц
4
3
 
39
 
! Отговори
Хахахахаха преди 9 години
Споко бе Йоти, нали Хобама обеща да ти носи газ в кофи, ко се панираш. А *** ха гледай от наш Боко той що газ донесе на ръка от Катар, ама оплаква ли се човека?
3
4
 
45
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Или *** е объркала превода, или този заслужява Слаб 2 по география!
2
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе, гюнтер! не мислиш ли , че и потрошенко може да лъже? прочети приказката за лъжливото овчарче, вместо да ни вменяваш измислици за русия! путин е прекалено силен, за да лъже!
1
5
 
38
 
! Отговори
Vengeance преди 9 години
Хем гледат да набутат НАфТО-вски бази под носа на Русия, хем гледат да и отрежат влиянието, хем газчицата да не спира. Вий луди ли сти уа, баДки?