Чех загинал в Украйна, сражавал се за сепаратистите

Иво Стейскал заминал за Украйна през юни
4 сеп 2014 07:25,
14
Чех загинал в Украйна, сражавал се за сепаратистите
Снимка: Reuters

Чешки гражданин, идентифициран като Иво Стейскал, заминал за Украйна през юни, за да се сражава в редиците на проруските сепаратисти, е загинал близо до украинско село, предаде Франс прес, като се позова на чешката телевизия Чешка Телевизие.

Стейскал, който е на 40 години, е бил преподавател по физическо възпитание в Бърно.

Сестрата на Иво - Моника, съобщи, че той е загинал на 12 август в района на украинското село Мижусинк заедно с друг чех, идентифициран като Войта Хлинка.

Засега чешкото министерство на външните работи не е коментирало случая. Чехия забранява на чешки граждани да карат военна служба в чужди армии, с изключение на армии на страни от НАТО.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Аз съм №12 преди 9 години
До въпроса за термините13-ти, смислени отговори се дават на смислени въпроси. Ако случайно си 6, не се изкушавай от мисълта, че си задал смислени въпроси , след като смислени отговори не могат да се дадат в рамките на отпуснатото тук място. Битуващата непрецизна употреба на думата е свързана с универсалната практика на т.нар. фашисти да погазват всичко инакомислещо, да избиват, и то масово, невинни хора, да унищожават културното наследство, да грабят и безчинстват, да устройват партийни вакха
13
1
 
0
 
! Отговори
въпроса за термините преди 9 години
много интересно - досе га никой не отговори смислено на въпросите зададени от номер 6.Има два опита за отговор - номер 7 и номер 12, и двата отговора са в "зоната на здрача" - общи приказки от вечеринки, което ме навежда на мисълтта, че много хора използват (или пък спекулират ) с термини, от които си нямат и понятие или пък умишлено замъгляват. Препратки към речници и плюенето по Ж. Желев не е отговор на въпроса.
12
1
 
1
 
! Отговори
До №6 преди 9 години
До до Крим и подобнитеКогато прочетох книгата на жмж "Фашизмът" (издателство "Мавър", демек Маркс) бях впечатлен, "откривайки" аналогии. Дадох я на мой близък,специалист по Германия, и си я получих на другия ден с думите: "Това съм го чел!" и изреди фамилиите на няколко немски автора, от които жмж-то е преписал. Цялата история беше фарс и легенда за създаване на образа на дисидента. Е, после го видяхме в действие!Фашизъм било имало в Италия, в Унгария - хортизъм, Норвегия - куислингизъм, Словак
11
1
 
2
 
! Отговори
Какво друго? преди 9 години
До 10 Спешно да изпрати флота на САЩ до бреговете на Чехия! Джен Псаки.
10
1
 
2
 
! Отговори
преди 9 години
Веднага санкции за Чехия. Тя пряко подпомага сепаратизма в източна Украйна. Как е възможно граждани на ЕС да се бият на страната на сепаратистите?Ние трябва да изпращаме радикалните си елементи в подкрепа на АТО.
9
1
 
3
 
! Отговори
Вещица преди 9 години
До Анонимен 8Внимателно, братко! Лоши пожелания винаги се връщат на автора и неговото семейство!
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано и роднините му да пукнат ама по болезнено! Както и всички ***...
7
6
 
3
 
! Отговори
Крим преди 9 години
До до Крим и подобнитеЗа правилното разбиране на понятията фашизъм, нацизъм и национализъм съществува академичните речници в свътовен мащаб. (Това е в допълнение към Желю Желев, нали?).Искате ли да получите цитати от тях?
6
8
 
3
 
! Отговори
до Крим и подобните преди 9 години
Наколко въпроса от обща култура:1. Кога е възникнал фашизмът и кой му е създателят, респективно защо възниква?2. Каква е идеологията на фашизма?3. Какво е това нацизъм и кой го е създал (респ. защо възниква)?4. Каква е политическата идеология на социализма?5. Книгата на Желю Желев "Фашизма" засягали някоя от горните теми и защо беше забранена?Ако сте в състояние да дадете смислени отговори на петте въпроса, тогава сигурно нямаше да използате за щяло и нещяло термините "фашизъм" и "нацизъм"
5
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
На страната на опълченците се бият повече от 250 сърби, 200 испанци, има немци и даже поляци. До сега не се е чуло за българи. Защо ли? Във войната срещу Сърбия през 1999 г. там имаше наши доброволци, а в София зе бяха записали повече от 3000 души - с адреси, телефони, ЕГН, ВОС.
4
1
 
10
 
! Отговори
Крим преди 9 години
До до 2 Да не се объркай концепцията на нацистска и националистическа. Са две различни неща! Чехи са борили срещу нацистите- бандеривци.
3
12
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Кримчо, тези хора са загинали въоръжени на територията на чужда държава. По всички правила това са агресори. А "нацист" не е обидна дума. Всеки трябва да обича нацията си. Освен промитите партизански мозъци като теб.
2
4
 
19
 
! Отговори
Крим преди 9 години
Тези хора са загинали защитава света от нацизма. Мир на праха им, и вечна памет. Моите съболезнования на семействата на тези достойни мъже - ИВО и ВОЙТА .
1
9
 
5
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Путин си е бил направил частна армия подобна на Блекуотър само ,че по ефективна по-брутална по-професионална!