НАТО поема по много опасен път, предупреди Русия

"Ситуацията в Черно и Балтийско море може да се влоши"
5 сеп 2014 20:58,
316
НАТО поема по много опасен път, предупреди Русия
Снимка: Reuters

НАТО поема по много опасен път с решението си да осигури постоянно присъствие в Черно и Балтийско море. Това предупреди постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА. Според Грушко "това са дестабилизиращи стъпки в областта на сигурността, които ще влошат ситуацията в тези акватории и региони".

Още по темата
Това се отнася особено до Черно море, подчерта руският дипломат и изрази позицията на Москва, че сигурността в този район може да се гарантира единствено от черноморските държави без външно участие. Александър Грушков все пък допълни, че Русия все е готова да сътрудничи с НАТО, ако Алиансът отчита руските национални интереси.

По-рано беше съобщено, че Контактната група за Украйна е  постигнала споразумение по три основни въпроса. Говорителка на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) обяви, цитирана от ИТАР-ТАСС и Франс прес, че страните са се договорили за прекратяване на огъня, извеждане на войските и размяна на пленниците. Освен това бе постигната договорка за изпращане на хуманитарна помощ в Югоизточна Украйна.

Както Dnes.bg писа украинският президент Петро Порошенко потвърди по-рано днес, че в Минск е прието споразумение за прекратяване на огъня между украинските сили и проруските сепаратисти. Споразумението влезе в сила днес в 15 ч. по Гринуич /18 ч. българско време.

Междувременно американският президент Барак Обама коментира, че за реализирането на споразуменията за прекратяване на огъня е необходимо време, предаде ИТАР-ТАСС. „Постигнатото в Минск споразумение Украйна може да помогне за постигането на мир в страната, но само ако то бъде действително изпълнено”, каза Обама.
US-президентът потвърди, че страните-членки на НАТО подкрепят стремежа на президента Петро Порошенко за постигане на нормализиране на ситуацията в Украйна по мирен път.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кукути наистина си куку
202
7
 
5
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
НАТО граничи с Черно море чрез няколко държави. Нормално е НАТО да защитава интересите си, включително българските интереси, там.
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Нали ти казах че си много зле психически. Вече ти се привиждат и бели мишки. 90% от българите били русофили. То затова на евроизборите русофилските партии в България събраха едва 22%."Абе стига с тия глупости за изборите и русофилите в България,едното няма нищо общо с другото,аз лично симпатизирам страшно много на русия но не гласувам за Атака!И така са почти всичките ми познати-обичащи Русия,но не гласуващи за Атака!Харесва винехаресва ви,ама две трети от българите обичат и славят Русия!
200
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИмперий като САЩ приятелю забъркват всички каши по света,месят сепо целия свят,нападат суверени държави,Русия още никой не е нападнала,въпреки всички провокаций към нея и към руските граждани зад граница!Русия не е света вода не напита,но са сто пъти по-добронамерени от САЩ!
199
4
 
20
 
! Отговори
морски преди 9 години
Слава на Русия!Благодаря на Господ че я има!
198
2
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Проблема на НАТО и ЕС че не искат силна Русия .Проблема на Русия е че иска да стане силна колкото НАТО.Никой ама никой него ЕБ*Е за Украйна.Украйна е само повод.Тез *** от НАТО,Русия и ЕС въобще не осъзнават че истинкия им враг е на изток от България , на запад от Индия и на Юг от Русия
197
1
 
2
 
! Отговори
NATO преди 9 години
Така е, НАТО поема трудни пътища, ЕК дава пари на Африка, не чакаме на гьоме и.да заливаме с човешки маси, които да опоскват всичко.
196
12
 
3
 
! Отговори
Раковски преди 9 години
И какъв е проблема НАТО и Путин да имат обща граница?
195
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 часа по Гринуич не е 18 часа българско време!
194
7
 
59
 
! Отговори
тя преди 9 години
Представете си какво биха правили САЩ със света , ако нямаше Русия. Жална ни майка на всички народи , особено на малките. Да не дава господ.
193
5
 
13
 
! Отговори
до бранник преди 9 години
Вземай си редовно хапчетата
192
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нато наследник на хитлеристка германия ли е?
191
56
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
рускaтa кочинa тръгнa по много- опaсен път още 2008 г, сегa ще бере ядове
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 275 Ниненин амчъъ!!!Честит празник!
189
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво прави НАТО до границите на Русия?
188
6
 
1
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До АнонименИЛИ ПОНИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО ПРАВЯТ ЗА СЕГА СА ПРОТОТИПИ КОИТО ЩЕ БЪДАТ ДОИЗКУСУРЯВАНИ ОЩЕ ПОНЕ 5-10 години дори името т 50 е проектно това е според пройзводителя
187
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честит Празник Българи !Честити Обединение !
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
283. Ох , 5 изтребитела ,които сруват 250 милиарда са били простотия ли !Аз го четох на английски, за първи път са летяли и са ги видяли 2011г.Наричат ги още : Хитри мулти значими бойци ! Бият се и на земя и във въздух и без да се доближават до целта !Имат едни други / невидими също !
185
1
 
1
 
! Отговори
nqkoi преди 9 години
Abe hora,stiga ste simpatizirali q na Rusia q na US!pogled ete sobstvenata si darjava!liubimcite vi putin I obanana si igraqt na strajari I apashi I si piqt pieneto sigurno vecher dokato si govorqt po telefona I dushat pileto... Stiga ste vartqli gaza a kam ediniq a kam drugiq!!! Tova li e zavetat na predcite ni,zatova li sa se borili? CHESTIT PRAZNIK NA ISTINSKITE BALGARI!!!
184
50
 
6
 
! Отговори
8 преди 9 години
Руските окупатори да се изтеглят от Украйна/включително от Крим/,че ги чакат големи проблеми - разпадане на Русия,например.