Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти

Не са открити доказателства за техническа грешка или грешка на екипажа
Обновена: 9 сеп 2014 14:10 | 9 сеп 2014 12:35,
374
Малайзийският самолет в Украйна е бил свален от множество обекти
Снимка: Reuters

Самолетът Боинг на малайзийските авиолинии, разбил се в Източна Украйна на 17 юли, е бил пробит във въздуха от голямо количество обекти, летящи с висока скорост.

Още по темата
Това е довело до разпадането на машината на парчета по време на полета, предадоха световните агенции. Те цитират заключенията в предварителен доклад на холандските авиационни следователи от разследването на катастрофата с малайзийския пътнически самолет, свален над Източна Украйна на 17 юли.

"Снимки на отломките от самолета, изпълнявал полет МН17, показват, че той е поразен и пробит на множество места отвън от множество обекти, летящи с висока скорост, което е причинило разпадането на Боинг 777 на Малайзийските авиолинии по време на полета", се посочва в доклада, цитиран от ДПА и от Асошиейтед прес.

Разследващите трагедията не са открили доказателства за техническа грешка или действия на екипажа, които да са довели до разбиването на самолета, се посочва още в доклада на холандското Бюро за сигурност.

Самолетът на Малайзийските авиолинии, летял от Амстердам до Куала Лумпур, се разби през юли над Източна Украйна. Всички 298 души на борда, повечето от тях холандци, загинаха.

Украинското правителство и западни лидери заявиха, че има сериозни доказателства, че самолетът е бил свален от проруските сепаратисти с руски оръжия. Русия обаче отрече твърденията, че са доставяли ракети и оръжия на бунтовниците.

При анализа си холандските авиационни следователи са разчитали на данните от черните кутии на самолета, сателитни изображения и снимки от мястото на катастрофата, данни от въздушен контрол.

Холандските експерти не са посещавали мястото на катастрофата, тъй като там се водят военни действия, но снимките и останалите доказателства показват, че самолетът се е разбил още по време на полет.

Въпреки че докладът не е окончателен, констатациите са значителни. В него обаче не се приписва вина или отговорност за катастрофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Пук преди 9 години
Като гледам снимката, виждам че наистина самолета се е разбил на дребни парчета още във въздуха. При падането си парчета са се съединили, а на земята някой ги е дозалепил с Ц200.
37
7
 
3
 
! Отговори
авио преди 9 години
28123АнонименИ на кенгурото в Австралияму е ясно, че руснаците свалиха самолета, само на нащите ***.лизци-русофили им трябват още доказателства!........................Не ОЩЕ, трябват доказателства...
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Наясно ли сте какво означава това, че бунтовниците няма как да са свалили самолета, тъй като системата, която им приписваха че имат, не изстрелва множество обекти, а само една ракета. С какво ще разстрелят самолет на 10 км височина, докато са на земята?"А ракетата се взривява точно преди удара със самолета и създава множество обекти. Ей такива като тебе са и другите коментиращи. Хем не знаят, хем пишат. Абе, като не знаеш и не си чел и не си учил и не можеш да мислиш... не коментирай бе!
35
1
 
10
 
! Отговори
ник до 14 преди 9 години
От американската фондация това ли ви казаха да пишете пък сега?Противосамолетно оръдие с голям калибър гилзи?На 9 км височина?И дупките по пилотската кабина които влизат водоравно на самолета?Може , ама трябва това оръдие да е било монтирано на някой СУ 25 да речем?
34
2
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Преди да обвинявате руснаците се опитайте да размърдате замъгленото от алкохол и чалга сиво вещество в и така празните ви кратуни. Защо руснаците да свалят самолета, когато това не им е изгодно? Как ще вкараш цял дивизион а това е поне една пускова станция, една командна станция и една РЛС станция и те няма да бъдат забелязани от стотиците сателити на НАТО? Защо американците показаха не снимки от техни разузнавателни сателити, а от аграрни и метео на частни компании. Смешна е цялата ситуация!
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наясно ли сте какво означава това, че бунтовниците няма как да са свалили самолета, тъй като системата, която им приписваха че имат, не изстрелва множество обекти, а само една ракета. С какво ще разстрелят самолет на 10 км височина, докато са на земята?
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
33, гледам че до сега си изписал точно 472 мнения. Пиши по веднъж и стига толкова. Няма нужда само тебе да слушаме.
31
1
 
23
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Чакаме толкова време за тоя доклад, и накрая излиза, че в него не пише нищо съществено, а някакви общи приказки, които всеки може да разбере ако разгледа малко снимки в интернет. Доста слабо изпълнение.
30
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакайте да позная, първо бунтовниците са свалили самолета с ракета от земята с първия си опит, без радар и са го довършили с калашник "на око", докато е летял на 10 км височина... хахахахх
29
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак супер много тъпотии са изприказвали руснаците в сайта.Ама викат руснаците, било самолет. И как тоя самолет е разпръснал "множеството обекти", сигурно е стрелял с картечница във въздуха? Система БУК прави множество обекти, понеже ракетата се взривява в близост до самолета, а не при допир с него. Големи сте разбирачи уж на руските работи и на руските оръжия, пък нещо ви е крив аршина да си кажете кво е станало.
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не смее да направи категорично заключение. Защото никой не знае с каква информация разполага ответната страна. Залага се на загатвания и предположения, привидни факти се повтарят безкрайно внушавайки усещане за достоверност, но в крайна сметка нищо конкретно. Нито американците, нито руснаците са публикували до момента категорично неопровержими факти приемливи както от експертна така и от обществена гледна точка. Истината е че никога няма да се разбере със сигурност. А неща за полет MH370?
27
3
 
38
 
! Отговори
$?! преди 9 години
И кой в крайна сметка свали самолета? Всячески се опитват да въвлекат Русия в тая смрад, ама нещо не се получава. Имали доказателства-ами да ги предоставят тогава! Кой има полза от това?
26
38
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците нямат грам съвест. Вчера рязали главите на украинските войничета да ги пращат в кутии на майките им. Има снимки из целия нет. Абсолютни диваци и ***!
25
7
 
17
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
И на кенгурото в Австралияму е ясно, че руснаците свалиха самолета, само на нащите ***.лизци-русофили им трябват още доказателства!Ей, долна пасмина, срам ме е, че носят български паспорт!Човек,недей да определяш кой да има български паспорт и кой не.Гледай си монитора,чети си новините по сайтовете,плюй който искаш-руснаци,европейци,американци,но не се прави на тарикат.Заради такива специалисти и българи като теб,младите напускат държавата,защото хора като теб я доведоха до разруха.
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аууу, ама това коренно противоречи на американските твърдения, че било една ракета.. Що така бе?
23
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко по малко започнаха да изплюват камъчето, по-нататък ще признаят, че е ракета въздух-въздух, а "множеството летящи обекти" са от 30 милиметровото оръдие на украинския изтребител, докато накрая стане ясно, че не е система Бук земя-въздух, както твърдяха САЩ.
22
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на кенгурото в Австралияму е ясно, че руснаците свалиха самолета, само на нащите ***.лизци-русофили им трябват още доказателства!Ей, долна пасмина, срам ме е, че носят български паспорт!
21
1
 
4
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Това са предварителни заключения в предварителен доклад на холандските авиационни следователи от разследването на катастрофата с малайзийския пътнически самолет, свален над Източна Украйна на 17 юли. Обещават ни финалните заключения в заключителния доклад да бъдат да бъдат изготвени в течение на 1 (една) година.
20
3
 
31
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 14 Ахахахах,ти май си голям откривател Противосамолетно оръдие базирано на земята да свали нещо на 10 км височина,направо бегай да ти го патентоват,че инак някой като Псаки ,ще те изпревари Инак съм сбъркал ,държавата подстрекател е с 3 букви ,започваща на С и завършваща на Щ А тука анонимките да им обясняват ,че с ПВО картечница се сваля самолет на 10 км височина,може Псаки да им повярва,но не и аз
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Експертите да четат БГ форумите. Тук всичко отдаван е ясно :)