95 на сто от руснаците са за традиционното семейство

Популярността на православието в Русия нараствалa
11 сеп 2014 14:25,
159
95 на сто от руснаците са за традиционното семейство
Снимка: Reuters

Кремъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу "упадъка" в Европа, събра над 1500 души от 45 страни, пристигнали за форум за традиционното семейство, предаде Франс прес.

"Днес цивилизацията се изправя пред голямо демографско предизвикателство, в много страни моралните ценности биват отслабвани, а семейната институция е в криза", се казва в послание на руския президент Владимир Путин към участниците във Форума, посветен на многодетното семейство и бъдещето на човечеството.

Руският православен патриарх Кирил, главният мюфтия Талгат Таджудин и главният равин на Русия Берел Лазар участват във форума редом с руски политически представители като министъра на културата Владимир Медински и Елена Мизулина, председателка на комитета за семейството в Думата. Мизулина е известна с участието си в създаването на предизвикалия оживени дискусии закон от 2013 г., който криминализира хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните.

"95 на сто от руснаците са за традиционното семейство", заяви Мизулина. Владимир Якунин, близък до руския президент и основен спонсор на форума, поиска бракът да бъде дефиниран в руската конституция като съюз между жена и мъж.

"В момента сме свидетели на невероятно нарастване на популярността на православието. Искаме същото и в Европа", заяви Константин Малофеев, руски бизнесмен и организатор на форума. На събитието присъстват и американци като Брайън Браун, председател на американската Национална организация за семейството, обявяваща се против гей-браковете.

"Чест е да съм тук, в Москва, за да защитя едновременно многополюсния свят и света, основан на семейните ценности, на естествените ценности", заяви френският представител Емерик Шопрад, евродепутат на Националния фронт - основната крайнодясна партия във Франция.

Владимир Путин засилва нападките си срещу западните ценности, които смята за упадъчни, отбелязва АФП. Приемането на закони, разрешаващи гей браковете в Европа, шокира мнозина в Русия. През юли Путин предупреди, че разрушаването на традиционните морални и духовни ценности "позволява развитието на неонацистки организации".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анти блядСтига с тия номеара бе още не се е появила новината и коментираш с кредит от 10 + !*** си е развързало пкесийката американското посолство за да се включи в "информационната война"! Кажи как и аз да намжа?!
15
10
 
25
 
! Отговори
Кончита Вурст преди 9 години
Виждам, че статията отново разгневи представителите на третия пол и еднополовата любов. Но подобни реакции са нормални, дори европейски бих казал. Все пак друго си е да живееш в съюз, който се е превърнал в развратна дупка с уродливи демонстрации на нетрадиционното.
14
32
 
16
 
! Отговори
1 преди 9 години
Аз съм за еднополовите бракове.
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите *** ценности:ние четримата: Аз, мама, тате и татемама!Или какъв щъркел носи децата на третополовите?
12
19
 
12
 
! Отговори
Симеон Велики преди 9 години
Дадохме писменост,религия и култура на руснаците, което те отказват да признаят и до днес. Първият патриарх на киевска рус е българинът Кипран е патриарх на Русия и Украйна. Българската църква е много по-стара и е издържала 500 годишна ислямска окупация. Нека да не се правят на по-големи православни от нас руснаците.
11
40
 
21
 
! Отговори
анти бляд преди 9 години
Руските ценности - алкохолизъм, наркомания, проституция и не на последно място - олигархия. Константин Малофеев е един от най-приближените олигарси до ***, а кремълското джудже е толкова загрижено за християнството, че дори не си е мръднало пръста за да се противопостави на хилядите убити християни от джихадистите.
10
8
 
40
 
! Отговори
морски преди 9 години
Именно тези ценности запада иска да унищожи - цивилизованото семейство и православното християнство.Слава на Русия!
9
21
 
17
 
! Отговори
КГБ преди 9 години
Всяка империя има нужда от идеология. След като с комунизъм вече не минава номера руснаците приеха православието за такава идеология,но това е само фасада. Целта си остават кинти,власт и т.н Как един съветски агент от КГБ като Путин стана супер вярващ,като доскоро е работел срещу религиите. Ала-бала за масите...
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте, никак не искам да се връщаме назад към остарели неща, но *** което иде от Запада, нито Ислямизма ми изглеждат добре . Обаче не знам дали и руснаците са се съхранили...Накрая май само на китайците ще разчитаме...
7
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяко племе което се обединява зад религия е ОБРЕЧЕНО !!!
6
11
 
45
 
! Отговори
СЛЕЙЪР преди 9 години
НАЙ-НОРМАЛНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА В МОМЕНТА
5
30
 
15
 
! Отговори
Бухал Петров преди 9 години
Вие въобще давате ли си сметка какво представлява руското общество. Най-големите пияници и *** на света,какви православни ценности какви пет лева. Вие руснаци познавате ли въобще? И не искам това да се приема като възхваляване на загниващия педерастки и ислямизиран запад. Заебети ги и тях, нека да гледаме себе си и да потърсим и проблемите и разрешенията им в нашето общество. Не че ние българите сме много морални и човечни,но със сигурност повече отколкото руснаците. :)
4
54
 
9
 
! Отговори
liberal преди 9 години
Жалко за Русия. Никога няма да се развие тая държава.
3
32
 
10
 
! Отговори
Леонид Брежнев преди 9 години
Да......... дори бих казал , че НЕ 95 процента........ а 99 ПРОЦЕНТА СА ЗА ТРАДИЦИОННОТО "СЕМЕЙСТВО" , КОЕТО ВКЛЮЧВА ТЕБ , НЯКОЛКО ПРИЯТЕЛИ И КАСА РУСКА ВОДКА !!!!!!!........
2
11
 
56
 
! Отговори
баи Добри преди 9 години
БРАВО истинска държава ,дано да се поучим от руснаците
1
10
 
40
 
! Отговори
prokurora преди 9 години
А само 5 процента в САЩ и Европа са за традиционно семейство, а бъдещият син трябва да се кръсти Мохамед, а дъщерята Нурджанна.