95 на сто от руснаците са за традиционното семейство

Популярността на православието в Русия нараствалa
11 сеп 2014 14:25,
159
95 на сто от руснаците са за традиционното семейство
Снимка: Reuters

Кремъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу "упадъка" в Европа, събра над 1500 души от 45 страни, пристигнали за форум за традиционното семейство, предаде Франс прес.

"Днес цивилизацията се изправя пред голямо демографско предизвикателство, в много страни моралните ценности биват отслабвани, а семейната институция е в криза", се казва в послание на руския президент Владимир Путин към участниците във Форума, посветен на многодетното семейство и бъдещето на човечеството.

Руският православен патриарх Кирил, главният мюфтия Талгат Таджудин и главният равин на Русия Берел Лазар участват във форума редом с руски политически представители като министъра на културата Владимир Медински и Елена Мизулина, председателка на комитета за семейството в Думата. Мизулина е известна с участието си в създаването на предизвикалия оживени дискусии закон от 2013 г., който криминализира хомосексуалната пропаганда сред непълнолетните.

"95 на сто от руснаците са за традиционното семейство", заяви Мизулина. Владимир Якунин, близък до руския президент и основен спонсор на форума, поиска бракът да бъде дефиниран в руската конституция като съюз между жена и мъж.

"В момента сме свидетели на невероятно нарастване на популярността на православието. Искаме същото и в Европа", заяви Константин Малофеев, руски бизнесмен и организатор на форума. На събитието присъстват и американци като Брайън Браун, председател на американската Национална организация за семейството, обявяваща се против гей-браковете.

"Чест е да съм тук, в Москва, за да защитя едновременно многополюсния свят и света, основан на семейните ценности, на естествените ценности", заяви френският представител Емерик Шопрад, евродепутат на Националния фронт - основната крайнодясна партия във Франция.

Владимир Путин засилва нападките си срещу западните ценности, които смята за упадъчни, отбелязва АФП. Приемането на закони, разрешаващи гей браковете в Европа, шокира мнозина в Русия. През юли Путин предупреди, че разрушаването на традиционните морални и духовни ценности "позволява развитието на неонацистки организации".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
6
 
! Отговори
много дебилен въпрос преди 9 години
***, пак сте неподготвени. Вие дори не знаете как да водите политика. Развеждало му се, явно не ми дремело че е политик и се развел, но и да се твърди, че е традиционалист очевидно не се връзва. Че и да го давите да пали свещи след това. Църквата никога не е одобрявала развода, но вие и той като НЕвярващи няма как и да знаете. Разводът е либерално поведение, неуважаеми неинтелигентни частушки.
35
2
 
4
 
! Отговори
до руския агент Боби преди 9 години
"...Така че при разрушениетоостават и единаци - е те се захващат с противоположността - НЕОНАЦИЗЪМ.." - я пак ? прощавай , но не ти схванах светлата мисъл ....
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 43.В Русия няма гейове,само в Западна Европа и ЕС.Нали с това се гордеете.А Путин води най красивата жена гимнастичката.И се нарича Путин,защото на Сащ и еврогейците такова п.тката ***.чина
33
3
 
3
 
! Отговори
много дебилен въпрос преди 9 години
така и не разбрах откога Православието е разрешило развода и в частност развода на Путин?
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Православието в Русия нараства,гейството в Западнала Европа също.
31
4
 
9
 
! Отговори
много дебилен въпрос преди 9 години
Въпросът ми е как Русия и в частност Руската църква коментират развода на Путин?
30
6
 
4
 
! Отговори
много дебилен въпрос преди 9 години
Какво традиционно християнско семейство, като той заряза жена си и дъщерите си? И не дава заявки изобщо да се жени. :Д
29
3
 
11
 
! Отговори
това ми харесва преди 9 години
Много, ама много силно одобрявам подобни инициативи. Не ми пука дали е пропаганда или не, християнските ценности наистина изчезват. В Америка легализираха марихуаната, по света узаконяват хомо браковете, в Европа скоро джамиите ще станат повече от църквите, транвестити стават идоли на децата.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо държавата легитимира и облагодетелствува двойките без брак?Това е факт и е така,тъй като самотната майка получава множество привилегии и по-високи социални осигуровки спрямо жените,които са сключили граждански брак.Масово самотните майк живеят под един покрив с мъж и имат повече от едно дете.Защо не промените закона,той толерира хората,които лъжат държавата.Познавам милионери без да са сключили брак с по две,три деца в семейство.Това не е държава.Затова сме на този хал и идва криза пак
27
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво православие говори тоя дребен мужик? Тиранин, който мачка народа си! А руският народ е толкова заспал, че вместо да се събуди и да го измете си трае, пийва си водка и си набива чумберите! Жалки мужици!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ай сиктир 26 харесвания за има няма 5 мин .... ДНЕС. БГ ИЗЛАГАТЕ СЕ !
25
11
 
10
 
! Отговори
САМО БОЙ преди 9 години
За тоя на снимката. Да го смажем
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
занците за харесване нехаресване се манипулират!пошла работа!
23
2
 
11
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Ами не е нужно да си вярващ, за да си традиционалист. Например Путин свързва църквата с ориентацията поради това, че тя е една от малкото обществени институции, които са против еднополовата любов. Я пак отиди до магазина и се върни, виждам че ти стимулира мисленето.
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кемъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу "упадъка" в Европа"А Европа хич не се представя ами си е направо защитник на *** и липсата на всякаква вяра в каквото и да е било освен в парите. Хората чито единствен бог са парите (материялното) се управялат много по лесно от тея които вярват в нещо каквото и да е то (духовното).
21
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха Путин си поръчва проучване и си пише колко много го харесват Руснаците..., а който е ходил там знае, че са на границата на бунта заради мизерията, в която живеят главно провинциите.Жалко, че скоро бедните руски граждани ще трябва да плащат отново за мегаманията на своя лилипут деспот. Ама, когато ти е по важно да се напиеш вместо да промениш мизерията, в която живееш така ще са. Това е може би единствената нация преди българите, която обича да я тъпчат и си трае винаги.
20
5
 
22
 
! Отговори
Да преди 9 години
И алкохолизъм и наркомания има в Русия само дето тенденцията от последните 10 години е те да намалят. За разлика от така наречените развити държави където алкохолизмът и наркоманията се увеличават. Само да каже че Англичаните,Поляците и скандинавците не пият по-малко от Руснаците
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета коментарите без малко да взема да повярвам ,че в нашата мила държавица всички са смирени вярващи, стремящи се да бъдат една идея по близки до Бог. Ама след като отидох и се върнах до магазина разбрах ,че за пореден път всичко е само вятър на езика ... Лицемери !
18
3
 
25
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
"Аз съм за еднополовите бракове."Какво друго да ти пожелая, освен син да ти се роди, зет да ти доведе.
17
2
 
8
 
! Отговори
до анти бляд преди 9 години
Е как да се противопостави, без онези, които създадоха ИД, да го обвинят в агресия към друга държава, налагайки му санкции?