От Кремъл: Санкциите срещу Русия са незаконни

Страната ще съдейства за мир в Украйна въпреки тях
Обновена: 12 сеп 2014 09:39 | 12 сеп 2014 07:24, Александър Попов
298
От Кремъл: Санкциите срещу Русия са незаконни
Снимка: Reuters

Русия е решена да съдейства на мирния процес в Украйна въпреки новите икономически санкции на Европейския съюз срещу Москва, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и БТА.

Още по темата

"Въпреки че позицията на ЕС не е конструктивна, Русия ще продължи да прави всичко по силите си, за да помогне за прилагане на съществуващия мирен план, както и за стабилизиране на ситуацията в Югоизточна Украйна като цяло", каза Песков.

Преди това руското външно министерство заяви, че с новите санкции ЕС показва, че е против мирния процес в Украйна.

Според Песков Русия съжалява, че ЕС е наложил нови наказателни мерки и че предпочита да "продължи разговора на езика на санкциите, вместо да съдейства за мирно уреждане - не на думи, а на дело".

"Съжаляваме за приетите решения за въвеждане на поредни санкции от страна на ЕС. Нееднократно сме изразявали своето несъгласие и неразбиране по повод тези санкции, приемани по-рано, и сме ги смятали и ги смятаме за незаконни", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още по темата: Русиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
2
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До neni4aкъде точно съм казал че е Хубаво бе Пъпеш казвам че имаш стабилен шанс да искараш 20 години *** си като сърбин
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 184Какво значение има съотношението на силите, когато с една ракета може да паднат половината, а другата половина да е заета със собственото си спасяване и със спасяването на оцелелите? Съотношението на силите и от КГБ и ЦРУ не го знаят. Значение има колко са раздалечени силите една от друга и каква живучест имат. В това отношение *** нямат равни. Заради територия и заради историята, която имат. Народите, живеещи в сурови условия са по - добри бойци и по адаптивни оцеляващи.
145
1
 
3
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До куче на войната Колко са ги преживели а ? То не е само да живееш ,а да си и здрав Я питай тия дето бачкаха в Чернобил,дали нямат цял букет от заболявания Сигурно за тебе е весело да живееш с рак и всякакви други гадории,но на тия дето им е на главата хич не им е весело Малко се поинтересувай ,за лъченията и после пиши простотии Ама си ***,*** ,но продължаваш с тъпизмите си
144
0
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
То от много години САЩ си действат незаконно,ама сега,когато Русия взе да прави техните работи и да си гони интереса-ревнаха до небесата!Ревете-отсега нататък,така ще е!Все по малко държави ще е.бават САЩ и Запада!Страхът от Америка намалява с всеки изминал ден и стигне ли критичния минимум-спукана и е работата!Затова и САЩ искат да унищожат Русия-единствената спирачка пред американо-евре.йските амбиции за тотален световен контрол!
143
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвановПич, ти си пиян. Намека ти, че действията на Русия се диктува от САЩ е явен. Няма нужда да си повтаряш поста. Путин знае какво прави и какъв отговор може да получи от САЩ. Подготвен е за него. Както и САЩ. Послевдствията ще ги понесе Европа. Капиш? Или пак ще се самоцитираш като самовлюбен пуяк? Добре е, че се мислиш за интелигентен. Дава ти самочувствие. Сега за да го покриеш остава и да започнеш да четеш какво ти пишат хората.
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Щети може да нанесе със сигурнос да спечели НЕ. Ясно е че ще понесе подобен одговор а да дали ще е по тежак е дълаг въпрос но съотношението 2 към 1 в бойни глави е факт както и 16 към 1 в сохупътни и морски сили както и 12 към 1 в население
141
1
 
19
 
! Отговори
Анониме преди 9 години
Всичко е заради трансатлантическия договор-ТТИП, но за да се осъществи трябва да се прекъснат търг.връзки между ЕС и РФ. Средната класа с малък бизнес умира.Привет на големите американизирани транснационални компании, привет на ГМО, привет на фракинга, привет на междунар.арбитражни съдилища в които държавите ще бъдат съдени, ако провеждат политика, която лишава компаните от печалби т.е.никаква социална, еко и здравна политика ако тя ощети нечии печалби.Пълна помия за съжаление
140
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Ами като няма край нашето не правете прецеденти бе какъв ви е проблема. А за Абхазия само да ти кажа че никога не е влизала в рамките на Грузия и никога няма да влезе. И там ли по мирен път Американските наемници с Грузинските *** които бомбандираха мирни граждани искахте да завземете суверенна територия? Само дето 5 дни и Русия ви сложи на място ако искате пробвайте пак те Руснаците имат оръжие стари образци за утилизация.
139
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До аз 169А на мене ми попадна стара карта на Украйна. Първо, няма такава държава Украйна. Второ, региона с таковеа име е по - малък от кримския полуостров. Нещо като малка губерния, като селски район, като крепостна околия. Украйна е това което е само благодарение на благодеянията на Русия. Е, вече няма да бъде. Пак благодарение на Русия ;)
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Азна кой му дреме за косово освен на сърби и албанци
137
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвановАбе , как помагат? Лекуват ранените сепаратисти? Ами полша прави това за майданутите от майдана. Обучават сепаратисти? Ами Литва и Полша го правят от 94 година. Въоръжава сепаратистите? Ами тя със същите оръжия въоръжава и майданутите. Значи едните имат право, а другите не? А кой решава? Ти? Европа ще получи това, което търси. Русия очаква този отговор на САЩ вече няколко години и е готова. Европа не е.
136
3
 
13
 
! Отговори
До аз 169 преди 9 години
Попадна ми някъде пресниман атлас на Руската империя от 1914 година. НИКЪДЕ НЯМА УКРАИНА!!!!Има Бесарабска губерния Галицинска губерния(откъдето са повечето бандерлоги),Запорожска и т.н. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, УКРУИНАТА! Я сега тя да си върне каквото е завзела и тогава да говори с другите като равна.Да си върне на съветския народ и атомните електростанции и заводите и газотранспортната система.А не да подарява на краварите нещо което ЦЯЛ Соц СЪЮЗ Е СТРОИЛ.А след 1990 Русия плаща за нея дълговете и
135
1
 
2
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До neni4aВиж колко войници приживяват ядрените тестове правени и в русия и америка и като сме за чернобил нали се сешташ че радиацията от материялите там си остава стабилно дълго време такаче точно в епицентара си мятат бетона нети пиша никаде за ударната вълна само РАДИАЦИЯ
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСъгласен, но са доста по разсъсредоточени от която и да е друга държава. Можеш да провериш. Москва е само 8 милиона - това е един нормален голям град за САЩ. Затова ти повтарям: Русия има нужда от много малко ресурси за да нанесе големи щети. За да и бъдат нанесени подобен род щети, на противника и са нужни много повече ресурси. Освен това цената на руските ресурси е много ниска. Цената на американските ресурси е много висока. На европейските е още по - висока.
133
0
 
1
 
! Отговори
До 159 преди 9 години
Абе глупчо, всички останали бяха ПАС. А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ НЕ ОСЪЖДАТ!!!!!! А освен това, този документ е бил съставен така йезуитски, един вид всички са за мир в укруината. А и дипломатите и сега са под пресата на краварите, защото кога змията най-хапе? Правилно - преди да умре.
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМосква ще гори също като Ню йорк а Руснаците са концетрирани в 20 големи града поне 60 процента от населението
131
3
 
21
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Явно тази сутрин много рано са ви събудили от Американското посолство. То бива простотия ама като тая няма. Когато се отделя Косово от Сърбия забележете без референдум и с Американски наемници начело е законно а когато се прави референдум на който гласуват забележете 85% от населението не е. Кой от вас тролчета може да ми каже кога е създадена Украйна и от кого? А да не забравя да попитам и каква история има тази държава до 1900 година че не се сещам.
130
0
 
4
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До куче на войната Абе ти като пишеш чуваш ли се какво пишеш Едно е да се разчиства след взрив,друго е да го преживееш Тия дето са работили в Чернобил ,са работили след взрива ,а не по време на него,инак нямаше да живеят 20 години още То се иска малко акъл бре батка Малко попрочети за ядрените бомби ,радиацията и после пак пиши
129
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СпонгиЗнам че не си в ред. Не е нужно да го демонстрираш със всеки пост. Вече и децата го знаят. Остава и ти да го научиш и да отидеш да си видиш лекаря. Може би все още има някаква надежда.
128
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Русия не и трябват много бомби за да нанесе ефективни щети на САЩ. Причината е гъстотата на населението и сложността на организацията в големите градове. С много малко ресурси може да нанесе такива щети, каквито и цялото НАТО не може да нанесе на Русия. Това е и проблема с ядреното въоръжение.