От Кремъл: Санкциите срещу Русия са незаконни

Страната ще съдейства за мир в Украйна въпреки тях
Обновена: 12 сеп 2014 09:39 | 12 сеп 2014 07:24, Александър Попов
298
От Кремъл: Санкциите срещу Русия са незаконни
Снимка: Reuters

Русия е решена да съдейства на мирния процес в Украйна въпреки новите икономически санкции на Европейския съюз срещу Москва, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и БТА.

Още по темата

"Въпреки че позицията на ЕС не е конструктивна, Русия ще продължи да прави всичко по силите си, за да помогне за прилагане на съществуващия мирен план, както и за стабилизиране на ситуацията в Югоизточна Украйна като цяло", каза Песков.

Преди това руското външно министерство заяви, че с новите санкции ЕС показва, че е против мирния процес в Украйна.

Според Песков Русия съжалява, че ЕС е наложил нови наказателни мерки и че предпочита да "продължи разговора на езика на санкциите, вместо да съдейства за мирно уреждане - не на думи, а на дело".

"Съжаляваме за приетите решения за въвеждане на поредни санкции от страна на ЕС. Нееднократно сме изразявали своето несъгласие и неразбиране по повод тези санкции, приемани по-рано, и сме ги смятали и ги смятаме за незаконни", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още по темата: русиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Санкциите ги знаем, омръзна ни да слушаме за смешните ви санцкии.Какво става с боинга?
166
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** настъпи мотиката
165
0
 
0
 
! Отговори
куче на войната преди 9 години
До neni4aда съм казал че е хубаво това са твой думи
164
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
санкциите са абсолютно законни срещу хазаро юдейската кремълска шайка. незаконни бяха т.н. референдум в крим под дулата на руските танкове и агресията срещу украйна. обратното броене за путин започна
163
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Русия вкара войски в Украйна всичко ще се реши само за няколко дни, даже за часове. НАТО и ЕС ще разберат едва когато всичко приключи както стана в Грузия и нищо не могат да направят. Но това не е необходимо - Украйна е фалирала, ЕС няма пари да ги поддържа, зимата идва народа сам ще се вдигне в Киев и ще избеси превратаджиите които бяха инсталирани от американците.
162
2
 
0
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До куче на войната Абе ти за живот ли го имаш,всекидневно да се тъпчеш с цяла шепа лекарства и да ходиш на химиотерапия ей тей профилактично Викаш,хубав живот бил,еми да ти дадем малко да пиинеш тежка вода и си живей така
161
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излизане от НАТО и ЕС и разък завой на България към Русия няма да доведе до никакви сътресения както това стана 89 година когато се смени системата. Войната на ЕС и Америка срещу Русия не е война на системи и идеологии - и Русия и запада са капиталистически системи, даже Русия в някои отношения е по капиталистическа. Всичко е заради богатствата на Русия - Америка е фалирала и техните пудели от ЕС и пригласят, но Америка със сигурност ще рухне и тогава пак сме на губещата страна.
160
12
 
5
 
! Отговори
патолога преди 9 години
абсолютно адекватни санкции, даже са малки за това, което *** от кремлин направиха!!!
159
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен4 хиляди убити и то половината са х сървис и подобни при това броено с Авганистан а *** дадоха 15 хиляди само за авганистан
158
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавно излизане на България от НАТО и ЕС и ориентация към Русия и Евразийския Съюз!
157
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За стотиците хиляди убити от Американците в Ирак защо не става дума? А за убитите в Либия, за това, че сега Либия е хаос именно защото Америка и нато нападнаха Либия? А за финансирането на теросистите в Сирия които избиват цивилни също не става дума. Дори CNN потвърди, че Русия не е вкарвала войски в Украйна.
156
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакво доверие на америка и на запада. Горбачов - предател или наивник - реши да им повярва, да реформира и отвори СССР към запада. Те съответно му забиха нож в гърба. Следа като Русия унищожи ракетите си те почнаха с по жестоки санкции и не спазиха уговорката НАТО да не се разщирява на изток от Германия - не било записано като договор. Партньорство с тях само от позицията на силата, иначе ти забиват ножа в гърба - целта им е само да се докопат до богатствата на "партньорите" си.
155
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САМО ТВОЙТЕ НАБЕЗИ И УБИЙСТВА НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ СА РАЗРЕШЕНИ !
154
6
 
6
 
! Отговори
Руски мирен процес преди 9 години
Планът на цар Путин за мирния процес в Украйна: - Установяване на 65 мирни бойни кораба в Крим (Бивша от 3 мес. Украйна). На корабите ще бъдат натоварени ядрени глави , току що изпитани , най-ново поколение. Те ше пазят мира в Украйна. Прехвърляне на 120 000 души добре обучени миротворци в Източна Украйна, . Тези миротворци няма да бъдат въоражени , те само ще носят по Калашник с 250 патрона и 1 гранатомет на 10 души. Те ще бъдат придружавани от 1600 бронирани линейки тип Т-72.
153
7
 
7
 
! Отговори
BIG AL ... преди 9 години
Щ е си купя гемия ..Ще стана контрабандист :)))Просто няма как , не издържам вече..)КАКВОТО и да закарам отсреща в КРИМ - ще го купят , без да се пазарят ::)))Молоко, мясо , калници за Мерцедес, части от сонди , 30 - годишни Опели ,маратонки, дънки , кашкавал - от преоценения , разсад за картошек , дискове с музика - не съветска ...А на обратно -след кастинг - по бански , ще прекарвам САМО 18-20 годишни рускини, руси и със сини очи , но само ако НЕ са чували за ..Путин :)))Е хей , доброто старо време . се завръща в СССР !!!!!
152
7
 
1
 
! Отговори
атакис преди 9 години
слава на Атака заедно с ДПС Победа
151
17
 
8
 
! Отговори
остин преди 9 години
Тоя ненормалник ще си съсипе държавата . Болните му фантазии да е цар на света са толкова фанатични , колкото и на Хитлер. Най-жалкото е че се прай на великан а не застане като такъв и да каже , да аз воювам с Украйна , ми се слуня като лалугер. Руски бойци са в украйна , ама те били отпуск, хаха , смех у публиката. Крим го анексирах аз , па ся пищи че съдействал за мира в Украйна разбираш ли. Или кажи че си в откровенна война , или си седни на скапания *** и не се прави на бог, ***.
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименГермания Русия 4 милиона и 300 хиляди за 12милиона и 500хиляди явно кои са по добри бойци ословията на живот нямат много общо
149
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвановХОРАТА СА КАЗАЛИ : КОЛКОТО ДРЕБЕН ТОЛКОВА ВРЕДЕН ! ТОВА Е ПУТИН !
148
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвановЯ си кажи най - новата теория на конспирацията сега. Обяснявайки я, не забравяй да обясниш как в Канада, държавата намираща се най близко до най - голямата централна банка, всички банки са държавни. Може и да се досетиш нещо.