Киев: 4000 руски войници от Крим по "административната граница" с Украйна

"Тези части са организирани на малки тактически групи"
18 сеп 2014 15:49, Елка Василева
62
Киев: 4000 руски войници от Крим по "административната граница" с Украйна
Снимка: архив, Reuters

Украинската армия заяви, че Русия е разположила около 4000 войници от анексирания през март Кримски полуостров по протежение на 100-километровата "административна граница" с Украйна, предаде Франс прес.

"По наши сведения почти всички руски военни части, разквартирувани в северната част на окупиран Крим, около 4000 войници, са били разположени при административната граница с Украйна в пълно бойно снаряжение", заяви военният говорител Андрий Лисенко.

Още по темата

"Тези части са организирани на малки тактически групи" по протежение на 100-километровата административна граница, добави той.

Съобщението идва два дни след обявеното от руския министър на отбраната Сергей Шойгу предислоциране на руските военни части в Крим. То бе оправдано "до голяма степен с разширяването на руския Южен военен окръг след интегрирането на Крим".

Шойгу спомена също така изострянето на кризата в Украйна и увеличаването на чуждестранните сили в близост до руската граница, имайки предвид военни учения с участието на 15 държави, сред които САЩ, които започнаха в понеделник в Западна Украйна.

След това изявление украинското външно министерство изрази силното си безпокойство и обвини Русия в опит да дестабилизира целия регион, припомня АФП.

Според НАТО 1000 руски войници продължават да са в Източна Украйна, а други 20 000 са разположени при руско-украинската граница.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
3
 
! Отговори
Украинец преди 9 години
Руските кочини си мислят, че може да прегазят Украйна, но им счупихме зъбите и сега са в несвяст опитват традиционните си подли номера с газ и прочее. хихихи. За щастие с всеки изминал ден Украинската армия става все по-силна. Годините през които руските пионки в Киев съсипваха украинската армия и икономика свършиха. Перспективата за голяма и силна Украйна кара кръвожадните руски кочини да *** от ужас. Времето когато клахте украинци с милиони свърши. Време е за възмездие!
11
9
 
5
 
! Отговори
бандеровче преди 9 години
Не ни е страх и ще се борим за независимостта на Украйна !
10
7
 
3
 
! Отговори
Ръмпи преди 9 години
без подкрепата на Сталин, Хитлер нямаше да има смелостта да окупира две трети от Европа за отрицателно време, сега Путин е решил без ничия помощ да тръгне по стъпките на Фюрера
9
2
 
7
 
! Отговори
айде пак преди 9 години
"Украинската армия заяви.."..и нямам повече въпроси!
8
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руски "освободители" отново "освобождават". Изгледа с нападението на Украйна руснаците ще минат границата от 1 млн. избири и изклани от 2000-та насам. "Добре" започват новото столетие свинете.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На страха очите са голеееми!добре че сме далече та и не мирише!
6
2
 
9
 
! Отговори
съзвездие преди 9 години
Дезинформационната кампания в САЩ, че Русия започва нова Студена война е в рамките на старата тактика да се прехвърлят върху противника собствените грехове. Отново става дума за ПРО на САЩ в Европа.Анализираме отдавна американския ракетен щит, който може да бъде разбран само в контекста на геостратегическото ядрено противопоставяне. ПРО не е дефанзивна. Нейната цел е да се постигне над противника Русия, такова невъзстановимо превъзходство, че той да бъде постоянно под заплахата от ядрено унищожение, ако не се подчини на волята на САЩ.Въведен беше и новият термин принудителност, т.е
5
0
 
8
 
! Отговори
bg преди 9 години
Florida e okupirana.
4
4
 
2
 
! Отговори
Дятка преди 9 години
Определено се готвят да атакуват
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Празнуват 75 годишнината от нахлуването в Полша заедно с тяхния приятел Хитлер
2
6
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Никога не съм предполагал, че може да се пръкнат толкова ***, елементарни, страхливи, манипулативни и необективни хора като укропите. Такова зомбиране, такова подлъгване, толкова фантасмагории от хора, които приличат на нормални не е имало от втората световна война. Там така са били зомбирани големи маси народ. Е, всичко се повтаря, явно у фашизма има неща които са неподвластни на времето. За жалост.
1
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
к** за сатаНАТО, 2 за всичките атлантици!