Още 40 държави обещават подкрепа срещу джихадистите

Страните ще обявят на по-късен етап плановете си
21 сеп 2014 19:44,
26
Още 40 държави обещават подкрепа срещу джихадистите
Снимка: архив Reuters

И други държави са обещали подкрепа в борбата срещу джихадистите от групировката "Ислямска държава" . Това обяви постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауър, цитирана от световните агенции, предаде БТА.

Пауър не назова конкретни страни, нито равнището им на участие. Пред телевизиите Си Би Ес и Ей Би Си тя посочи  единствено, че 40 страни са изразили подкрепа за кампанията  срещу „Ислямска държава” и че ще обявят плановете си по-нататък.

Още по темата
"Не сме нанасяли въздушни удари в Сирия и всяка страна ще обяви дали иска да участва в бойни действия или да доставя военно оборудване. Ще направя прогноза - ако президентът (Обама) реши да се нанасят въздушни удари в Сирия, няма да ги нанасяме  само ние", каза Пауър.

Миналата седмица Франция започна въздушни атаки срещу „Ислямска държава” в Ирак, но президентът Франсоа Оланд изключи такива удари да се нанасят и в Сирия или да се изпращат сухопътни войски.

В сряда президентът на САЩ Барак Обама ще изнесе реч в Общото събрание на ООН с искане за съвместни действия на международната общност срещу „Ислямска държава”.

Що се отнася до изпращането на сухопътни части от САЩ, Пауър повтори позицията, че "местните сили" са най-подходящи за водене на боевете с Ислямска държана. Тя добави, че обучаването на умерените сирийски бунтовници ще им помогне да се борят не само срещу групировката, но и срещу войските на сирийския режим на президента Башар Асад.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: САЩИслямска държава
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Ivan12 преди 9 години
Vchera v Bulgaria po putishtata stanaha ..... katastrofi . Estestveno che prust ima Islqmska Durjava
17
0
 
1
 
! Отговори
Tervel преди 9 години
Nqmq Isl Dar Tova e nov metod na vodene na voina ot amerikanski i evroatanticheski okupatori.Kato iskat da kradat chujdi prirodni bogatstva namirat drug da im vurshi rabotata. Taka s po malko pari,no s dobra audio i video propaganda i pri uslovie che drug shte "vadikestenite ot oganq" - postigash celite si. Izmislqt si demona na zloto Isl Dar , zashtoto se izturkaha veche "proletite"
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ква е тая измислена "Ислямска държава"бе хора,да ги ударят по въздух или както там намерят за добре и да изтрият от лицето на земята тая гнусна фанатизирана ***!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наблюдател 3 дето изброил калабалък държавиискаш да кажеш цяла Африка, цяла Европа и всичката Австралия. Нищо работа.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз пък искам да кажа, че не съм доволен от медицинското обслужване в България.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не, бунтовниците в Сирия (и не само там) ги финансира Русия, понеже по интригантски начин иска да храни едните, за да може другите да купуват оръжия от нея. Вече има доказани факти за това. Само дето в нашите псевдомедии няма да чуете за това. Трябва да сте една идея по-грамотни и да четете статии на чужди езици, от всякакви източници и да се научите да отсявате правилната информация.
12
0
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВОЮВА С ТЯХ А ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГОВАРЯ ! ЯВНО Е ЧЕ СЕ ЧУВСТВАТ ИЗОСТАВЕНИ ОТ СВЕТА И ТЕ СА ПРИНУДЕНИ ДА ВОЮВАТ ! ДАЙТЕ ДА РАЗБЕРЕМЕ КАКВО ИСКАТ ПРЕДИ ДА ВОДИТЕ ВОЙНА?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Признаха си вече официално,че те обучават бунтовниците в Сирия.Който досега не е вярвал и който не е чел внимателно,да погледне отново последното изречение.Иначе да ги мачкат тези от ИДИЛ,но в крайна сметка си мисля,че ги създадоха,за да имат оправдание за пряка военна намеса в региона.Номера с химическите оръжия не мина и хоп-ИДИЛ.Интересното е,че когато се каза,че Асад е използвал хим.ор. срещу сирийците,от което могат да умрат милиони,никой не искаше война,а сега след показната смърт на 2-3.
10
2
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Само SS дивизията Тотенкампф ще свърши работа стези камилари.Срещу терористи се воюва с тероризъм.
9
7
 
9
 
! Отговори
трол преди 9 години
40 държави хахахахаххахаСудан, Сомалия, Малави, Гвинея и Малдивите са водещите. Нека да кажат кои са тия 40 държави де ? *** мръсни
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Още 40 държави обещават подкрепа срещу джихадистите" , ще помогнат- ама друг път!Ха ха!
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БАЧКАТОР Те ги въоръжава сега се правят на ударени ! И България ги е въоръжавала с БТР-и прес м. януари 2012г. Румъците с танкове, поляците с транспортни машини , латвииците с ЛСОръжие .
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те тези "умерени" бунтовници ще станат екстремисти след няколко години, след като видят че сащ само ги използват
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже и такива джуджета като нас се бутат между шамарите!А дава ли си някой сметка,че при толкова навлеци у нас,наричащи се бежанци/изключвам истинските такива и добронамерени/,един атентат като в Сарафово,ще ни спре тока за 50 години на пред?Щото едно е да говориш,че с дюнерджийниците гарантираш сигурността на страната,друго е като ти го ръгнат четвъртит с контрагайка!
4
7
 
20
 
! Отговори
До Наблюдател преди 9 години
Гледам и България си писал ние ще се включим както винаги във всичките войни в които сме били съюзници с нато с една рота от 50 пияндурника на които ще им бъде възложено да пазят градския *** и после хиляди *** ще се тупат в гърдите как сме "участвали" във войните.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция ги подкрепя и с оръжие и логистично. САЩ подкрепят Турция и стоят зад нея. Тогава какъв е изводът? Кой подкрепя косвено джихадистите?
2
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Предполагам са следните: Руанда, Кения, Еритрея, Гана, Бряг на Слоновата Кост, Зимбабве и така нататък към 30 африкански , няколко от ЕС : България, Полша, Румъния, Литва, Латвия, Словения, Чехия, Македония, Албания :))))) И навярно една от Австралия и Океания :))))))
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ,че кой знае колко обичам Англия и САЩ но вътрешно ми се иска да утроят бомбандировките.