Първи случай на заразен с ебола бе диагностициран в САЩ

Болният е и първият случай извън Африка
Обновена: 1 окт 2014 08:03 | 1 окт 2014 08:01, Анисия Иванова
25
Първи случай на заразен с ебола бе диагностициран в САЩ
Снимка: Reuters

Американските здравни власти съобщиха, че в САЩ е диагностициран първи случай на заразен с ебола, предаде Ройтерс. Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) потвърдиха поставената диагноза.

Болният е мъж, пътувал в Либерия. Той е хоспитализиран в болница в Далас, щата Тексас.

Още по темата

Заразеният с вируса на ебола пациент е първият диагностициран случай в САЩ, но също така и първият такъв извън Африка, съобщи директорът на американските Центрове за контрол и превенция назаболяванията (ЦКПЗ), цитиран от Франс прес.

"Възможно е някой, влязъл в контакт с този човек, да се разболее от ебола през следващите седмици", каза д-р Том Фрийдън на пресконференция, предаде Ройтерс.

Но "нямам никакво съмнение, че ще успеем да контролираме този случай, за да предотвратим разпространяването на вируса в страната", допълни той.

По думите на Фрийдън мъжът се е чувствал добре преди тръгването си от Либерия и след пристигането си в САЩ. Симптоми, характерни за болестта, причинявана от вируса ебола, се появили едва няколко дни след връщането му в САЩ, отбеляза руската информационна агенция ТАСС. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: САЩзаразенЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Истината е, че тази болест съществува от хиляди години като зоноза между растителноядните прилепи. От контакта с маймуните се развива в техните популации и от тях се пренася периодично в хората, които живеят близо до тях. Тези общности са изолирани в африканската джунгла и естествения имунитет сред тези общности е значителен и епидемиите бързо са се ограничавали в тези трудно достъпни райони. Поради икономическото развитие на тези райони, свързано с добивната промишленост болестта се разпростр
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вирусът създаден в лабораториите на американската армия ,се връща като бумеранг.лошото че страдат невинните а не американските престъпници
19
1
 
7
 
! Отговори
Тлъб преди 9 години
Ваксина най-вероятно има, ама е достояние на "богопомазаните" елитни общества. Планът за редуциране на населението почва да действа
18
1
 
12
 
! Отговори
Капка в морето преди 9 години
Този вирус не е случайно е пуснат на този континент!Не случйно казват на континента Африка "черно злато",заради огромната и площ с несметни природни богатства от цялата менделеева таблица и население с преобладаваща тъмна кожа,необразовано което на 90% живее в пълна мизерия в нечовешки условия,работещо за по 3-4 долара на ден,възпроизвеждащо се с бързи темпове при намаляващи ресурси за оцеляване.Това е един варварски начин за справяне с прираста на население, където покрай сухото гори и мокрото!
17
5
 
4
 
! Отговори
ювиги преди 9 години
тези черните, повечето са пълни *** и расисти (ганайци, котдивоарци и т.н.). да се препарират по 20 екземпляра, да се изолира континента, да се спрат ядене, пиене, горива и нема ебола, нема нелегални имигранти, нема никой. същата тактика после за арабите, афганците, пакитата и другата мислиманска ***.
16
1
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Браво на Ташунко, хареса ми сравнението на герберастията с ебола, пфу!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В този форум се подвизават някакви доста простички комплексари. Седнали сте да ми говорите за края на света и тем подобни глупости. Как щели да *** хората, все едно са мухи. Да му били мислели богатите, а вие сте нямали нищо за губене. Като вие легнете на легло от такъв вирус, искам да ви видя разсъжденията тогава, егоистични ***!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче ако тиквата вземе власта ще ни умори преди Е болата и ще стане Е бала си е майката...Поне имаме магистрали за да се изнизваме по тях на далеч от тикви и милиционери...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И колко време ни остава за да идем на друга планета без зарази ?
12
4
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Вируса не може да бъде спрян и скоро ще залее цял свят. Няма да пощади дори ескимосите както и дивите туземни племена в Бразилия. Борбата с ебола ще се води до последния човек. Ние няма какво да губим, да му мислят богаташите! За мен между еболата и тиквата няма съществена разлика.
11
2
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
По апокалиптичните филми (които странно, но напоследък са множко) така започват пандемиите, които унищожават света.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Световните био химици да се захващат за работа че мор очаква планетата !И без това има определено време за действие след това ще е късно и безполезно катоизчезнат цели общества или това е целта !
9
1
 
14
 
! Отговори
КО! НЕ! преди 9 години
Въобще не е първия случай извън Африка! 2та канадци преди месец-два (пак са им на континента) и няколко случая от Азия. Пропагадната машина от сега ли започва да работи, за да "няма паника, нищо страшно, нещата са под контрол". Също като чухме за Ебола преди месец-два, за 20 дена някои долетяха с "експериментална" ваксина за тестове - ти да видиш!
8
1
 
27
 
! Отговори
rm преди 9 години
"Възможно е някой, влязъл в контакт с този човек, да се разболее от ебола през следващите седмици" - има няма целия самолет и 1/3 от летището.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРИ НАС ЕБОЛА ЩЕ ДОЙДЕ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ БОЙКО ЗАПОЧНЕ ДА НЕ СЛУШКА,ВИДЯХТЕ КАК СЕ ВЗИМА АЕЦ СЪС МАСОВИ ПОТОПИ,СЕ МИ СЕ СТРУВА ЧЕ РУСИЯ И САЩ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБЕРАТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ,ТО Е ВИДНО ЧЕ ЧРЕЗ ЕБОЛА ОТПРАВЯТ ЗАПЛАХИ
6
7
 
11
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
BOIKO S EDNA BALGARIA SE RAZPRAVI, TA S EDNA EBOLA LI NE MOGE DA SE OPRAVI.GLASUVAI ZA GERBI BALGARIA VECE NIAMA DA IA IMA.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ебола ще пречисти планета спокойно идва краят на света !Това е като аквариум с заразена рибка рано или късно става епидемия и АКВАРИУМА ставаза ***...
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разузнаването ни има данни ,че САЩ изнудват ЕС и Русия със заразяване от Ебола. Явно някой им е показал, че и те не са недосегаеми.
3
4
 
35
 
! Отговори
ebola преди 9 години
Това също може да е форма на тероризъм. Заразяваш едно камикадзе и го пускаш да заразява. И като започне верижната реакция на заразяване .бедна ни е фантазията. Не САЩ, а никой няма да я овладее, защото хората извън Африка пътуват нон стоп по света и се движат навсякъде.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе затворете скапаните граници за разни м.....ли,"пътувал в Либерия"?!?!Връщаш го на самолета,да си пътува,колкто иска!!Не можал да се сдържи да види любимата камила в Либерия,черен печат и си остава там,докато свърши карантината!!