САЩ и партньори нанесоха удари близо до сирийския град Кобане

Унищожени са няколко цели на "Ислямска държава"
Обновена: 9 окт 2014 07:24 | 9 окт 2014 07:22, Веселина Йорданова
17
САЩ и партньори нанесоха удари близо до сирийския град Кобане
Снимка: Ройтерс

Американската армия и партньорски страни нанесоха осем въздушни удара срещу бойци на групировката "Ислямска държава" близо до обсадения сирийски град Кобане, предаде Ройтерс, като се позова на изявление от вчера на Централното командване на САЩ.

Още по темата
"Централното командване на САЩ продължава да следи внимателно ситуацията в Кобане.

Според индикациите кюрдските милиции там продължават да контролират по-голямата част от града и удържат настъплението на ИДИЛ", се посочва в изявлението.

В него се добавя, че при ударите, в които е участвала Йордания, са унищожени няколко цели на "Ислямска държава", включително пет въоръжени автомобила, снабдително депо, команден и контролен пункт, логистичен обект, както и осем окупирани казарми.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: САЩИслямска държава
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Намериха си полигон да сравняват "Рапторите" с "Рафалите". Янките и франкетата не се обичат много и сега ще щи мерят. Какво ли ще излезе, ако скъпият "Рафал" излезе по-ефективен от много по-скъпата "невидимка"? А защо иначе са им стелтсове на янките срещу противник, който няма ни радари, ни зенитни ракети? "Колко сме страшни, колко сме непобедими!"
14
1
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
до Никпо 10 долара се пада на година-НЕ Е МНОГО -да , но към длга им от 13-15 трилиона е още един удар с чук по разрущаването на империята "САЩ" - а и прогнозира един американец ,че тази война ще е 30 години .
13
2
 
4
 
! Отговори
ник преди 9 години
До ЦиганинТи не бери грижа за американците, спрямо населението им това са няколко долара на човек на година, трохичка в БВП-то им. Факт е, че ако не бяха те, щеше да се извърши брутален геноцид сравним само с този над арменците.
12
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
И Обама го убиха,май...
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някакъв от белия дом казал,. че тази война можело да продължи 30 години:))))) абе ееей , кой ще снабдява тези 30 години с оръжия ? вие на балами ли ни правите. Май все още вие си ги снабдявате с оръжия и имитирате,че водите сериозна война с тях, измамници такива.
10
0
 
8
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Има ли невинни жертви питам ?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
иска Нобел!
8
1
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
От 7 до 10 милиона долари в ден струва тази офанзива на САЩс срещу ИД - а края й се невижда на тази офанзива както в Ирак и Афганистан -тъй че за една година американците ще ПОХАРЧАТ към 3-3,5 милиарда долари за да унищожат това което създадоха ,а и целия свят плаща тази и другите войни нА САЩ.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То от небето ако ставаше всичко, фашистката хунта отдавна да беше победила. Но се оказа обратното. Смешковци
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коалиция от няколко държави не може да се справи с няколко прогнили автомобили и банда разбойници. Ще го търсят Путин, иначе Виетнам може да им се стори една сладка приказка.
5
1
 
11
 
! Отговори
hmf преди 9 години
Tiq DPS prez Peevski sa nalojili takava jestoka cenzura na novinite otnosno subitiqta v Kobani che nemojete da si predstavite..... v edin moment vsichki shte sa mnogo ochudeni nedai si boje kato pochnat da vzrivqvat bombi v bg.
4
1
 
10
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Не е сложно да се планира и осъществи военен план за унищожаване на ИДИЛ. Всеки офицер с основна военна подготовка може да го изготви. Не е необходимо да е чел "Изкуството на войната"...Сложни са геостратегическите интереси, политическите, икономическите такива на "големите". Докато те не могат да се разберат - ще продължат да умират стотици хиляди невинни...Както е казал мъдрият ни народ:"Докато умните се наумуват - лудите се налудуват"...
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KRAVARITE SI OSIGURIXA VOINA ZA 1500 GODINI
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕЩО ДРУГО ДА СИ ЗАБРАВИЛ КУТЕВО ГЕЙЧЕ
1
4
 
22
 
! Отговори
Брех! преди 9 години
Забравили са да споменат при поразените цели и за един дворски клозет, много използван от ислямистите, магаре за пренасяне на военни товари, и един боец от ИД, нацелен директно с високоточен снаряд, струващ 50000 долара!Направо са им разказали играта!