Руските войски се изтеглят от източната граница на Украйна

Путин нареди изтеглянето на над 17 хиляди руски войници отам
13 окт 2014 22:40, Анисия Иванова
24
Руските войски се изтеглят от източната граница на Украйна
Снимка БТА

Правителството на Украйна потвърди днес, че руските войски се изтеглят от източните граници на страната, но предупреди, че Русия продължава да позволява на бойци да влизат в страната и да се присъединяват към бунтовниците, предаде ДПА.

Говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко, цитиран от местни медии, каза, че руснаците демонтират лагерите си отвъд границата и се изтеглят. В края на миналата седмица бе съобщено, че Владимир Путин е разпоредил изтеглянето на над 17 хиляди руски войници, които правеха маневри по границата с Украйна. Но не е ясно колко от тях ще останат в близост до границата.

Лисенко предупреди, че Русия продължава да обучава и изпраща бойци в Украйна през границата, върху която правителството в Киев има слаб контрол. Той добави, че през последните 24 часа един войник и един цивилен са загинали в Източна Украйна въпреки действащото примирие между правителствените сили и проруските сепаратисти.

Украинският президент Петро Порошенко вече уволни министъра на отбраната и началника на граничните войски, които бяха обвинявани за неефективна работа. Днес Порошенко предложи командира на Националната гвардия Степан Полторак за нов министър на отбраната, припомня ДПА. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Летните учения свършиха!Започват зимните учения!