В Турция масово се бръснат, за да не приличат на джихадисти

Кюрди нападали турци, защото имали бради
15 окт 2014 15:40,
32
В Турция масово се бръснат, за да не приличат на джихадисти
Снимка: Reuters

Търсенето на бръснарите в Югоизточна Турция нарасна много в последните дни. Масово мъжете в този край на южната ни съседка бръснат брадите и мустаците си, за да не приличат на джихадисти, пише БиБиСи.

Брадатите мъже в Диарбекир са особено загрижени за външния си вид покрай продължаващите ожесточени сблъсъци между кюрдите и членове на Ислямска държава в близост до границата с Турция. В резултат от пасивната политика на Турция много кюрди протестираха, разгневени от липсата на адекватна позиция на държавата по конфликта.

Гневните тълпи от кюрди се насочили към брадатите мъже. Обвинявали ги в джихадизъм заради брадите им. След насилието по улиците бръснарските салони бързо се напълнили с клиенти. Бръснарите твърдят, че понякога имат и по 15 клиенти на ден, които искат да бъдат обръснати напълно.

„Някои хора, които нямат нищо общо с Ислямска държава или Хизбула, пострадаха, защото имат бради на по 4-5 дни“, разказва бръснар и допълва, че работи в сферата вече 15 години и такъв наплив никога не е имало.

БиБиСи напомня, че кюрдите в Турция настояват Анкара да предоставя помощ на кюрдските бойци, борещи се с Ислямска държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
7
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Няма ли начин да се съобщи на Джихад Интернешънъл Коорп. че в България е пълно с брадати ислямисти, и им е омръзнало вече да се гъзят по джамиите, а искат работа!
21
0
 
7
 
! Отговори
Йорген преди 9 години
Айде да събарят и джамиите Който ходи на джамия е джихаджия
20
5
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Абе тия в кой век живеят за да има бръснарски салони? Това да не можеш да си обръснеш брадата сам, а да търсиш услугите на бръснар за да не самозаколиш, заедно с това студентите да са или само мъже или само жени, и да е забранен Ютуб за да не попада информация в гражданите, показва много ясно къде е Турция.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и кадъните си бръснат катеричките,защото на турците им пречела вълната.
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердоган финансира джихадистите,за да изтребят кюрдите.Кюрдите искат автономия,тъй като са 20 млн в Турция,а в останалите страни още 60 млн.
17
11
 
17
 
! Отговори
Щ преди 9 години
Абе не се уточнявате ама отдолу бръснат ли се масово ***?
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Хизбула на арабски се пише Хизб-у-Аллах, т.е. Партия на Аллах.Сам прецени какво общо има с Исляма."Абе тя и Северна Корея се нарича "Народно Демократична Република Корея", ама нито е народна, нито е демократична, нито е република...Да не давам пример с партиите в България, техните имена и реалността.
15
1
 
10
 
! Отговори
Разбирател преди 9 години
До #8Хизбула на арабски се пише Хизб-у-Аллах, т.е. Партия на Аллах.Сам прецени какво общо има с Исляма.
14
9
 
24
 
! Отговори
да преди 9 години
Да се бръснат! По-хигиенично! Лошо ми става, като видя някой да завира храна в устата си, обрасла с козина отгоре и отдолу! Дали пере след това брада и мустаци? Ами който ПУШИ цигари или лула? Ужас! Имат ли съпруги и любовници тези брадати, мустакати?Трябва МНОГО да плащат, зада имат!!!
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъкмо няма да им се омазват брадите когато ядат манджа.
12
21
 
18
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Този миризлив и продаван сайт обожава да пише за турци,араби,***,американци,евреии и всякаква друга гнусна ***,която е зараза за съвременното човечество и за нас самите.Пропаганден и неграмотен сайт с драскачи,които буквално са хванати от улицата.Всеки ден едно и също-евреи,араби,американци,***.И така всеки ден.Вие български сайт ли сте бе,смешници?Чий *** лижете?Нещастници.
11
11
 
13
 
! Отговори
Не съм ли прав? преди 9 години
Добре! Сащ толкова ли не могат да пуснат две-три бомби с ебола на идил че толкова пари харчат сега... За 1 месец и край но границите затваряме опитат ли да минат стреляй без предупреждение!
10
2
 
36
 
! Отговори
сс преди 9 години
Жилет ще вдигнат оборотите от продажби на брасначки в турция, западняците пак накиризиха
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ислямския свят е така
8
4
 
48
 
! Отговори
е преди 9 години
и забрадките да махнат да не приличат на ***
7
11
 
33
 
! Отговори
Aman преди 9 години
От няколко години се отвращавам от брадясалите български мъже по улиците...не стига че е нечистоплътно, но и джихидистко (както се оказва)
6
7
 
26
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Те за тия в Анадола е по-важно дупетата да бръснат ама за тоя наплив не пишете.
5
5
 
35
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
Кюрдите ми се издигнаха в очите. А жените им още повече. Може "демократите" да са ги обявили за терористи, но това вече никой него интересува, освен тях самите "зад голямата локва".
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименI V BALGARIA GI IMA MNOGO
3
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A в *** масово ходят брадясали като талибани,ама иначе с епилирани крачета...