Сърбия и Русия имат общо минало и добро бъдеще, заяви Путин

Николич благодари за позицията на Русия за Косово
16 окт 2014 16:29, Елка Василева
142
Сърбия и Русия имат общо минало и добро бъдеще, заяви Путин
Владимир Путин и Томислав Николич. Снимка: БТА

Сърбия и Русия имат общо минало, а пред себе си имат добро бъдеще, заяви руският президент Владимир Путин, който е на посещение в Белград.

Държавният глава на Русия, която не признава независимостта на Косово, каза, че по този въпрос Москва има принципна позиция, която не се основава само на приятелските отношения между двете страни, но и на международното право.

„Това е принципна позиция, която няма да подлежи на никаква промяна. Подкрепяме Сърбия и възнамеряваме да я подкрепяме и в бъдеще“, каза Путин.

Още по темата

Той оцени, че двустранните търговско-икономически отношения отбелязват тенденция на ръст, но могат да бъдат още много по-добри.

От своя страна сръбският държавен глава Томислав Николич заяви, че в лицето на Русия Сърбия вижда искрен и голям приятел. „В днешно време по света стана модерно приятелството да се измерва с търговския обмен, но ние гледаме по различен начин на приятелството и Сърбия днес няма врагове, а имаме по-малки и по-големи приятели. Гледаме на Русия като на голям приятел“, каза Николич.

Той изтъкна, че Сърбия мисли „по начина, по който са мислили нашите предци и учи децата си да обичат Русия“. „Всичко ни свързва – не само общият ни славянски произход, езикът, вярата, традицията, културата, но и това, че винаги сме били на една и съща страна“, посочи сръбският президент.

Той благодари за принципната руска позиция по въпроса за непризнаването на независимостта на Косово, предаде РТС.

Николич посочи, че в лицето на Русия Сърбия вижда голям съюзник и партньор и няма да застраши своя морал с каквото и да е лошо поведение спрямо Русия.

Президентът на Русия Владимир Путин е на няколкочасово посещение в Белград. Той се срещна с президента на Сърбия Томислав Николич и с премиера Александър Вучич.

Двамата президенти положиха венци пред Паметника на освободителите на Белград и пред Паметника на червеноармееца. Николич награди руския президент с високото отличие Орден на Република Сърбия с голяма огърлица.

Путин ще присъства на военен парад в сръбската столица. В него ще участват 4 500 сръбски военни. Ще се включи и известната руска летателна група „Стрижи“, а 30 сръбски парашутисти ще „извършат“ въздушен десант, съобщи Танюг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
21
 
12
 
! Отговори
Честно! преди 9 години
Пиянските народи се сбраха.... Мале , мале.... Причай сръпски да те цео свет бомбандира.... Жалка картина жалка.... росия и србия кога е имало такива държави... Кога? А ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ НАЙ-ВЕЛИКАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА....
41
5
 
9
 
! Отговори
Кой е запада ? преди 9 години
49.Ха ха , ти си запада ? Огледай се и ходи да видиш как изглежда Белград ! На един от парадите им видяхме главните им улици как изглеждат и какви стилни двуетажни жичища имат . Даже американската говорителка спонтанно възкликна , че всичко това са били развалини от бомбандировките ?- кога толкова бързо са изградили тези красиви жилищни сгради !
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновни са руските слуги в България от времето на Луканов който каза " Искахте капитализъм , ще го имате но ние ще сме капиталистите"Това отговаря ли ти на въпроса защо заплатите са по 600-800 лева ?
39
11
 
9
 
! Отговори
Честно! преди 9 години
Ох, чуя ли за сърбия и русия и ми се при..ра....
38
11
 
10
 
! Отговори
-- преди 9 години
Айде ето я новата 16та социалистическа република Сърбия! Бързо забравиха,че бяха Запад в нашите очи,а сега ние ще сме "гнилия" Запад за събите. Продадоха се на руснаците. Ние го ядохме тоз социализъм 45 години,сега е техен ред!!!
37
4
 
11
 
! Отговори
До 42 преди 9 години
Кажи ми колко процента отбългарите са се реализирали и са доволни от доходите си? И какво са виновни хората в България, че ги мамят с по 600-800лв запллати? Или пък "високите" заплати в IT сектора от по 2000-4000лв средно. Високи са за този с 400лв заплата, а за стандартите на държава член на ЕС са мизерни. Т.е. илзила, че супер квалифицирани специалисти ще трябва да работят за 1000-2000 евро заплата ако искат да живеят в България. Подигравка! И се бачка по 16 часа пред PC-то да завършиш проекта
36
10
 
8
 
! Отговори
бррр преди 9 години
ужасно зловеща снимка
35
12
 
9
 
! Отговори
пешко преди 9 години
Руснаците като са в лоши отношения с България, стават големи "приятели" на Сърбия!А пък сърбите приятели нямат.Гледат си интереса,ето сега,според мен,няма да влязат в ЕС.Нямат развитие там.От Русия възход ще имат,щото русите не ги слуша главата,и са съгласни с болните имперски амбиции на западната ни съседка.Освен това Русия е пазар,и на суровини...Откакто свят светува,Византия използва Сърбия срещу България.Естествен неприятел...
34
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сърбия си дава *** на Русия. Те никога няма да имат приятели и партньори а само господари. Славяни какво да ги правиш. Не могат да избягат от робското си съзнание.
33
2
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
Сега няма да се учудя, ако Сърбия каже, че не на всяка цена иска да влиза в ЕС и да си постави изискванията, от които да спечели, а не като нас дето си дадохме г*за и унищожихме повината си държава с тези предприсъединителни изисквания.Нашите полтици не разбраха, че не България има нужда от ЕС и НАТО, а НАТО и ЕС има нужда от България и можехме да им кажем изискванията си и да спечелим от това. Или може би са знаели, но някой е спечелил от това сам, вместо да спечели цялата нация.
32
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И руските и сърбите имат още много за да ни догонят стандарта. България може да е зле но е в пъти по добре от тях и това е заради погледа на запад. Всичко друго са празни приказки и болшевишка истерия на нереализирали се загубеняци.
31
3
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
Този постинг "***" съм го чел вече хиляда пъти....хей хайде, ***, променете нещо от тролската стая, не може само едно и също да копирате и пействате.
30
9
 
8
 
! Отговори
do 37 преди 9 години
A Бугария се разпада, още преди 1000 години, и досега се влачи като ***...
29
16
 
5
 
! Отговори
androsbg преди 9 години
Ужас. Де факто сръбския президент се е заклел в послушничество :) ахаха, нищо не е останало от някога гордите сърби.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 32Откъде такива задълбочени познания за кръвожадните руснаци? Ти не знаеш ли че трябва да плащаш на украинците за Черно море - били те го изкопали.
27
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на снимката - двама лузъри на които държавите се разпаднаха
26
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в междусъюзническата война българската армия е изцяло на фронта срещу сърби черногорци и гърци. русия дава карт бланш на Румъния да ни нападне. за целта осигурява и понтонните мистове с които румънците да преминат дунава
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 22 ... СЪРБИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ПРИЯТЕЛ НА РУСИЯ. ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТИТО СЕ ОТДЕЛИХА И НЕ ЗАЧИТАХА РУСНАЦИТЕ. СЕГА КАТО ГЛЕДАМ КАК СЕ ОГОЛОГЪ.ВАТ И ЛИЖАТ ПОДМЕТКИ НАПРАВО МЕ НАДУВА СМЕХ. МНОООГО ГОЛЕМ СМЕХ. НО ПЪК ЗА СМЕТКА НА СЪРБИТЕ НАШИТЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА НЕ ЛИЖАТ ПОДМЕТКИ А НАПРАВО ЛЪСКАТ БАСТУНИТЕ НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ И ХАМЕРИКАНЕТАТА..ОЩЕ ПО ГОООООЛЕМ СМЕХ.Добре ги познаваш, сърбите. Май, всички сте на Балканите предатели и фурнаджийски лопати.
24
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лузърите се събраха, и на едните и на другите държавите се разпаднаха.
23
8
 
13
 
! Отговори
русия враг преди 9 години
Русия и Сърбия против съединението 1885гРусия оттеглила своите офицери, понеже Съединението било извършено без нея, надявайки се по този начин, че ще упражни натиск върху българското правителство за по-пълно послушание. Против Съединението се обявила и Сърбия. Крал Милан Обренович издал заповед за мобилизиране на сръбската армия.При така създалата се сложна обстановка българското правителство се принудило да организира мобилизация, която била извършена за кратко време. В източниците се съобщава, че благоразумието на българското правителство способствало за запазване на мира и за укрепване