МН17 бил свален от проруските сепаратисти

Това твърди германското разузнаване
Обновена: 19 окт 2014 18:49 | 19 окт 2014 18:30, Александър Попов
238
МН17 бил свален от проруските сепаратисти
Снимка: Reuters, архив

Шефът на германското външно разузнаване БНД обвини проруските сепаратисти в Източна Украйна, че са свалили през юли с ракета земя-въздух малайзийския пътнически полет МН17 с 298 души на борда, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирайки седмичника "Шпигел".

Герхард Шиндлер е съобщил изводите си за разбиването на пътническия Боинг пред парламентарна анкетна комисия на 8 октомври, опирайки се на сателитни записи и снимки, уточнява списанието.

Според Шиндлер проруските сепаратисти в Източна Украйна са откраднали ракетна система земя-въздух със среден обсег "Бук" от украинска военна база и с нея са свалили пътническия самолет на 17 юли.

Тази теза донякъде съвпада с тази на американското правителство, което също говори за ракета "Бук" тип СА-11, изстреляна от зона под сепаратистки контрол. Вашингтон обаче твърди, че ракетната система е била докарана от Русия и предадена на сепаратистите.

В коментар на продължаващото разследване на холандските експерти шефът на БНД обвини както Русия, така и Украйна, че са фалшифицирали предоставени на следователите улики.

Киев и Москва взаимно се обвиняват за разбиването на самолета. Според Украйна той е бил свален с ракета "Бук", която "любезно е била предоставена на бунтовниците" от руския президент Владимир Путин.

Русия пък заявява, че в близост до пътническия самолет е имало украински изтребител и че в зоната са били разположени ракетни системи земя-въздух.

Останките на жертвите бяха закарани в Холандия. Идентифицирани са 272 от тях. Две трети от пътниците са били холандци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: МН17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
3
 
! Отговори
Joro преди 9 години
rusofilite sa po-sklonni da povqrvat che NLO e svalil samoleta otkolkoto Putin i bandata ubiici da imat prist.Tolkova li vi haresva da ste machkani,che pak tursite da se navrete pod ruskiq botush?
109
4
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Курд Ти си просто празноглав лаик и профан в авиационните и противовъздушни дела. По-добре се гръмни. Не знаеш изобщо какво значи залп.
108
3
 
3
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Нали ви казах ,че не са нито руснаци нито украинци? Какъв им е мотива???Това касапите от Блекуотър кой друг има интерес от подобна провокация?
107
5
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Российская правозащитница, основательница группы "Груз-200 из Украины в Россию", Елена Васильева сообщила, что в Украине погибли уже более 4300 военнослужащих Российской Федерации.
106
1
 
7
 
! Отговори
Курд преди 9 години
изстрел от- 156 ти ,зенитно ракетен полк на Украйнската армия ,312 ти ракетен комплекс. И , нека *** пишещ за ,,автономни,, да си вземе хапчето . Всяка една от четирите машини и дори повече, в определени случаи си има свое предназначение, без което е невъзможно произвеждането на залп. Намират се на 20 -30 50 км.от пусковата установка. Без тях , установката е безполезна. Засичат ,проследяван ,анализират,изчисляват и тогава....огън. Не е като с ловна пушка -виждаш и вдигаш чифтето.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do одисей 1Сериозно? Това е изглючително глупаво.Долу се води война а отгоре прелитат самолети с пътници..Те наистина са пътници.Много ясно че най вероятно е да ги уцелят с нещо.Кой ги е мислил тия правила.Защо не допълнят психарията и заедно със самолетите от гражданската авиация в небето да не добавят и туристически автобуси пълни с хора на местата където се стрелят с танкове и картечници.Ще е като епизодче от филмчето happy three friends
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A v nemskite vestnizi pise , Kiev e falchifiziral dannite za svalqneto na Boing
103
3
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Phallus impudensЯвно в малкото ти черепче стрелбата с модерна зенитна ракетна система е нещо, като на сватба да извадиш пистолето и да пуцаш у въздухо---------------- Точно така е.
102
0
 
2
 
! Отговори
AZ преди 9 години
До Анонимен. Бойните машини наистина са четири9С470 - команден пункт, 9С18 - радар "купол" , 9А310 - ЗРК "Бук", 9А39 - зареждаща машина
101
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 147При условие че една машина е достатъчна да се порази целта интересно каква е ролята и необходимоста от останалите
100
10
 
1
 
! Отговори
Шопч преди 9 години
Никой нищо не е крал и свалял по грешка, самолетът е свален по заповедн Путин, използва се суматохата на гражданската война. Путин просто е превъртял, както навремето Хитлер. Иска му се да се запише в историята.
99
0
 
3
 
! Отговори
Phallus impudens преди 9 години
До Капитан АмерикаЯвно в малкото ти черепче стрелбата с модерна зенитна ракетна система е нещо, като на сватба да извадиш пистолето и да пуцаш у въздухо. Та ресторантът "Блок пост" ли се казваше? Простено да ти е - български не знаеш, та руски ли!
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само че пусковите установки на системата Бук са напълно автономни. Всички останали машини - команден пункт, РЛС, ТЗМ са допълващи.Пусковата установка има 3-4 минути от походно положение до захват и пуск на ракета, след което за 1-2 минути се изнася от позицията.
97
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Системата "Бук" се състои от 4 до 8 машини. Това че някой ще я открадне и ще се оправи с нея така че да успее да свали с нея самолет са приказки в сферата на фантастиката. Това не е електронна игра. Нещата не са толкова елементарни колкото ни се иска
96
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
To se znaeshe ot purviq den .
95
2
 
10
 
! Отговори
Phallus impudens преди 9 години
До Анонимен 97Забрави думичката "русофилистик", екскрементче рядко! Руснаците, за разлика от тъпите си неблагодарни братовчеди от източната част на един полуостров, могат да правят и правят всичко! Докато не се отървем от такива лаещи ***, които са срам за нацията, ще сме на опашката не на Европа, а на света! Още великият руснак Достоевски е предсказал появата на такива като теб.
94
8
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Анонимен 120Ти боравил ли си с това нещо?Защо навсякъде в нета е със още един танк с радар?------------- Ти хубаво се правиш на откачен, но ше ви питам като НАТО почне да ви шиба във сички дупки, тогава ще излезе наяве холуйската ви душица. Неземни отпадъци сте и нищо не ви спасява.
93
1
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Е, да не забравяме, че немците са нация техническа, за друго не ги търси!
92
1
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ако БНД си струваше разходите на германските данъкоплатци( а не да става маша на ЦРУ) то Ангелина Меркел нямаше и да пристъпи до Боко Тиквата, камо ли да се гуши с него и да си правят селфита, пфу!
91
10
 
9
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 9 години
Пияните наемници на пую засадиха огромен ''Бук'' в задния му двор...