Западът искал със санкциите да промени Русия

Това е колониалното инерционно мислене, заяви Лавров
19 окт 2014 21:00, Александър Попов
213
Западът искал със санкциите да промени Русия
Снимка: Reuters

Страните, въвели санкции срещу Русия, всъщност искат да променят позицията на Москва по ключови въпроси, а не да уредят кризата в Украйна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

Тези държави "не крият, че целта на мерките не е Украйна. Всъщност в изявленията и постъпките им постоянно прозира същинската цел на рестрикциите - да видоизменят Русия, да променят позицията й по ключовите, най-принципни за нас въпроси и да я накарат да приеме позицията на Запада", каза Лавров в интервю за руската телевизия НТВ.

По думите му, западните политици не споменават за смяна на режима в Руската федерация, "а впрочем се случва някой европейски маргинал да подметне и такива неща".

"В крайна сметка ни казват да променим политиката и подходите си. Поне да ни предлагаха да търсим нещо с общи усилия. Обаче ни казват: ето, ние знаем как да се действа и вие сте длъжни да го направите", добави руският държавник.

Министърът свързва това поведение с "един отминал век, отминала епоха, колониалното инерционно мислене".

"Щом в днешния свят се формира многополюсно световно устройство, невъзможно е друг клон от една и съща цивилизация, някой или някаква група страни да диктува на другите своята воля. Има разбиране, че без подкрепа от другите силови центрове в днешния свят не може да бъдат решени много други проблеми - да надвием тероризма, инфекциозните болести (сега например всички са ужасени от вируса Ебола). От това дали ще се намерят политици с
глобална стратегическа визия, ще зависи колко бързо ще отмине този период", заключи Сергей Лавров.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Сергей ЛавровРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС уж държаха на интересите си и Меркел взе мерки с подслушването, като изгониха главния американски разузнавач от Германия , но в същият момент САЩ се наложи със санкции срещу Русия и прекъсна една голяма част от търговския стокообмен !Германия обаче си запазва Северния Поток и наказва България ,и държави от Източна и Централна Европа !Отделно велика западна Европа дърпа към себе си парите на ЕС !
86
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю Лавров, докато ръсиш глупости като селскостопански самолет, Русия губи още една подводница от клас Акула в шведски териториални води. И сега какво ще правим, ще лъжем и мажем докато се размирише яко като КУРСК.В сети уже появилась информация о том, что обратившаяся за помощью субмарина - это атомная подводная лодка "Дмитрий Донской", которая оснащена ракетным комплексом "Булава" с гиперзвуковыми ядерными боеголовками.
85
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Памела Андерсън с фалшивите цоци, Анджелина Джоли - с изрязаните цоци. Не, мерси, данке шьон! Предпочитам дядо Мраз и красивата Снежанка пред Коледа и еленът Рудолф.
84
18
 
19
 
! Отговори
Сравнете ги преди 9 години
Русия - тенисистките красавици Шарапова и Курникова, САЩ - братятата хипопотами Уйлямс...
83
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо на снимката няма надпис WANTED? Няма, там пишат "издирва се от органите на ЧК"
82
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинвелик направо, жалко че ще трябва да яде крокодилско месо...
81
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин, Лавров, Рогозин, Жириновски и т.н долнопробна руска *** са на доизживяване. Часовника им тик-така предсмъртно.
80
18
 
23
 
! Отговори
проруска преди 9 години
ДИПЛОМАТ 1
79
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
крадецът вика - дръжте крадеца - те ни мачкаха 45г и половин Европа - да ги променят - трябва да ги унижтожат - мръсни руски ***
78
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров е класа. Американските дипломати са като джуджета пред Лавров. За ЕС не говорим, там няма дипломация, това са жалки чиновници които изпълняват заповедите на Вашингтон за чорба (разбирай заплати от порядъка на 200-300 хил евро годишно).
77
7
 
36
 
! Отговори
циганин преди 9 години
сега виждам резултатът от 25 години демокрация ,децата ходят на училище обречени като к...ви,учителите не им пишат отсъствие защото ще си загубят работата,нямаме армия,няма работеща икономика,няма здраве опазване,младежите са в други държави да мият тоалетни,а вие демокрация.....халал да ви е!!!!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братята Уйлямс.......хаххахдх. Шефа на Руската Федерация по тенис се изрязал мощно. Голям майтап.
75
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целият свят се кланя на Изида,във всички европейски столици има издигнати статуя на Изида,във София е на жълтите павета,във Пловдив статуята на Изиде е замаскирана като паметник на съединението, как така същият паметник като във Пловдив го има и във Белфаст ?хахах,целият свят се кланя на Изида,всичко е една скапана игра
74
25
 
9
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
НЕ САМО ЗАПАДА А И ЕДНО 60%-ТА ОТ НАРОДА НА РУСИЯ!!ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИТЕ САМО, ЧЕ ПУТИН НЯМА ДА ОСТАНЕ ЖИВ ТОВА ДА ВИ Е ЯСНО ***!!!
73
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, знам къде е Саакашвили. Освен това съм живял доста време в Грузия и много отблизо мога да ти разкажа, че всеки един грузинец, независимо за или против Саакашвили е (а има доста против по една или друга причина), казва, че "Миша" е уникален, изменил е тотално страната и е най-добрият досега президент. На русофилите им е лесно да крякат от разстояние, предлага, ви да пообиколите тези райони, после да коментирате. Отидете и в Украйна и в Грузия, после ще мислите за конспирацията на ватманите.
72
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А САЩ какво правят 40 години?! Нападат богати на ресурси страни и ги ограбват и правят какво си искат.
71
2
 
3
 
! Отговори
до 118 преди 9 години
Значи работят руснаци--на американци и кодовете са на американските собственици...е, кой кара влака?
70
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че е колониално мислене! Русия иска да остане дивашка агресивна държава, защо и е 21-ви век, като може да си напада всяка една съседна Грузия, Украйна, Молдова и да си взима каквото си иска. Тези колонисти европейците, в мир искат да живеят, не ги е срам!
69
5
 
9
 
! Отговори
бонго преди 9 години
С две думи ,,цунаха на баба ***,, и Русия разбра ,че може да мине и без тях .
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 90 Демокрация, глад ,мизерия и дрехи втора употреба- това е България в ЕС. А алкохолиците -ами те ги ,на морето ,Оповръщани , напикани ,ос..ани и все ЕВропеици .