Русия разшири ембаргото за европейските храни

От утре влиза забрана за различни говежди, свински и птичи субпродукти
20 окт 2014 19:10, Красимир Ангелов
210
Русия разшири ембаргото за европейските храни
Снимка: Reuters

Русия взе решение да разшири ембаргото над европейските хранителни стоки и да включи животинските дреболии и брашна, мазнини и различни говежди, свински и птичи субпродукти, съобщи руската санитарна служба Росселхознадзор, цитирани от Франс прес.

Още по темата

Руската ветеринарна служба посочи, че забраната влиза в сила от утре, 21 октомври, и се основава на открити вредни вещества, уточнява Ройтерс.

До този момент тези продукти не бяха включени в ембаргото за хранителни стоки, обявено от Русия в началото на август в отговор на западните санкции срещу нея, обясни пред АФП  говорителят на Росселхознадзор Алексей Алексеенко. Той допълни, че решението е взето поради "нарушаване на нормите за безопасност".

Както Dnes.bg съобщи, на 7 август Русия въведе ответни мерки на санкциите на САЩ, Австралия, Канада, ЕС и Норвегия. Ответните санкции са забрана със срок една година върху вноса в Русия от посочените по-горе страни на плодове, зеленчуци, млечни и месни продукти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
РУСИЯ ВЕНЕЦУЕЛА И ИРАН СЕ ДОГОВОРЯТ ЗА ЗНАЧИТЕЛНО НАМАЛЯВАНЕ НА ДОБИВА НА ПЕТРОЛ И ГАЗНЕ СМЯТАТ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ СЪС САЩ ПО НИСКИ ЦЕНИСАЩ ДА ПРОДАВА ПЕТРОЛА НА 10 ДОЛАРА БАРЕЛА И ДОРИ ТЕ ЩЕ ГО КУПУВАТ ВМЕСТО ДА ГО ДОБИВАТ
94
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
МЕЖДУ ДРУГОТО АМЕРИКАНСКИТЕ *** ХАКНАХА КОМПА МИ И ВСИЧКИ ПОСТОВЕ СЕ ТРИЯТЕ ТОВА Е АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯВИДЯХМЕ И КАКВИ МЕРКИ ВЗЕХА СРЕЩУ УНГАРСКИ ПОЛИТИЦИ САМО ЗАЩОТО НЕБЯХА СЪГЛАСНИ СЪС САЩ ПО ОТНОШЕНИЕ УКРАИНСКАТА КРИЗА..УНГАРСКИЯ ПРЕМИЕР ОРБАН СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА САНКЦИИТЕ ..НО МУ РЕЗНАХА КРИЛЕТЕ ДЕМОКРАТИТЕ ОТ САЩ..ЯВНО ДЕМОКРАЦИЯТА Е САМО НА ДУМИ ИНАЧЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЛУШКАТ СВЕТОВНИЯ ЖАНДАРМ...
93
0
 
10
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
РУСИЯ ВЪОБЩЕ НЕ НАЛАГА ЕМБАРГО НАД АМЕРИКАНСКИ ИЛИ ЗАПАДНИ СТОКИ..ПРОСТО Е ВЗЕЛА КУРС ДА СИ ПРОИЗВЕЖДА ВСИЧКО САМА КАКТО НАПРАВИ КИТАЙС ОГЛЕД ЕКОЛОГИЯТА И БЪДЕЩЕТО НА РУСИЯ СЕ НАМАЛЯВА И ДРАСТИЧНО ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПЕТРОЛ И ДОБИВА НА ГАЗ..ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТ И ДОБИВАТ ТОЛКОВА КОЛКОТО Е НЕОБХОДИМО ЗА ТЯХНАТА СИ ИКОНОМИКА И ЗА ИКОНОМИКИТЕ НА ПРИЯТЕЛСКИТЕ ИМ СТРАНИ...
92
0
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До АнонименРУСИЯ РЯЗКО НАМАЛЯВА ДОБИВА НА ГАЗ И ПЕТРОЛПРЕДПОЧИТА ДА ПРОДАВА ПО-МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА ТАКА ЩЕ ИМА ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯСАЩ НЕКА ДА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В СВЕТОВНА БЕНЗИНДЖИЙНИЦА И ДА ПРОДАВАТ ПО 10 ДОЛАРА БАРЕЛА..РУСИЯ НЯМА ДА ИМ ПРЕЧИ
91
0
 
0
 
! Отговори
Gruio преди 9 години
До АнонименДа 142, раждаемостта спада, но да ли е точно така? Защото ако се вземат предвид българите напуснали България след 1989г. децата, които са се родили в такива семейства може да променят статистиката. Обаче да ли тези деца се броят като българи или са с гражданство на държавата където са се родили. Също така българите искат да раждат, само че, българите не са кто ***, да им все тая как живеят децата им, затова и повечет български семейства се ограничават с едно дете.
90
0
 
0
 
! Отговори
Gruio преди 9 години
До Браво, Путин!Това дето казваш е така, но не го направиха ЕС и САЩ, а българските комунистически управници и техните марионетки. Не си мисли, че ЕС и САЩ само за България мислят, ние сме едно селце на световната карта. Наще родни управници от алчност продадоха (окрадоха) всичко що можеше, защото са неспособни да създават, развиват и поддържат нещо (не забравяй, че са слезли от гората и не са идеалистите-комунисти, а бандитите и крадците, който с взели властта след 9 Септрмври) та до днес.
89
0
 
8
 
! Отговори
Браво, Путин! преди 9 години
Велик народ, велик водач! Зарежи БГ "демократите", нека те да ядат *** на ЕС и САЩ. Те затова българите са на първо място по инсулти и инфаркти. Със светлия си стремеж към слугинаж на САЩ и ЕС, бившите ***, а днес заклети "демократи" - внасяха ГМО царевица, позволяват канцерогенни Е-та, ще добиват шистов газ и ще тровят водата си, изместиха истинското българско мляко, унищожиха животновъдството и зеленчукопроизводството.Да живее демокрацията, ще умрем болни в името на демокрацията.
88
1
 
1
 
! Отговори
Gruio преди 9 години
Жалко е,че се стигна до такива неща,каквито и да са последствията и двата лагера страдат. Русия е голяма, руският народ е велик, но управниците му са жалки. Налагат се ограничения на хранителни продукти, а на енергийни не. Ако ЕС искаше да притисне Русия, просто трябва да спре да копува енергийни ресурси. И в крайна сметка страдат обикновените хора. И двете страни са жалки в опитите си да изглеждат велики. А в България все същото, видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак.
87
1
 
9
 
! Отговори
констатация преди 9 години
Трябва да си много , много, куха лейка, за да си загубиш този огромен пазар, само и единствено да угодиш на друг, който доволен потрива ръце...
86
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много слабо представяне днес на източния фронт, троловете заспаха рано, няма и 200 коментара на тема засягаща ги лично...
85
2
 
0
 
! Отговори
Анонимчо преди 9 години
До АнонименМного точно зададени въпроси. Но май никой не иска да каже отговорите.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До славянинПризнай си че те е яд защото не замина ти за Америка ами твоят познат , сега той се е оправил там а ти трябва да тролиш за по 10ст на пост...
83
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно вашите любими мутанти в какви къщи живеят!? Май в еднотипни гипскартонени бараки за по 100 000-200 000 $, които торнадото като мине и ги прави на трески!?------нашите любими мутанти живеят в къщи в които ти няма да живееш,ще си караш с ревматизма в панелката на 150лв пенсия .
82
1
 
1
 
! Отговори
hhh преди 9 години
dolniqt komentar e za 115
81
1
 
1
 
! Отговори
do117 преди 9 години
apak na edin priqtel bratmu gledal kak edno sopolivo ciganche qdqlo banichka i kaza che bila mnogo vkusnaabe q kaji ti v kakvo jiveesh ???a kakva kola karash???komputara ti ruski li e???
80
0
 
3
 
! Отговори
мармот-мандраджия преди 9 години
Добра идея е да завиваме и топено сирене във беларуски станиол, ако станиола стигне.
79
1
 
7
 
! Отговори
до 103 преди 9 години
Хората в италия се снимат с Путин, но ако успееш да изкараш Граф Дракула от гроба, милиони биха умряли от кеф да се снимат с него!
78
6
 
24
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Поредната изненада от Путин, макар и закъсняла. Заслужиха си го!!! Сега чичко Сам да им изкупи ГМО.
77
14
 
8
 
! Отговори
А честита путеноиди преди 9 години
Кипър проучванията и добив на газ от Турция в изключителната икономическа зона на острова. Кипър може да снабдява с природен газ България и други централноевропейски държави, за да се намали силната зависимост на региона от руски доставки, предаде Асошиейтед прес.Кипър откри едно поле край южния си бряг с предполагаеми залежи между 3,6 и 6 трилиона кубични фута природен газ и ускорява проучванията за допълнителни залежи
76
8
 
34
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НЕ РЕВЕТЕ НА ЧУЖДО УМРЯЛО. ПУТИН ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ И КЪДЕ ДА УДАРИ ЗАПАДА. ТОЙ Е ДОСТА УМЕН ЧОВЕК ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ В Т.Ч. И НИЕ КОИТО СЕ ПРАВИМ НА ЕВРОПЕЙЦИ. ДА МУ МИСЛЯТ ЗАПАДНЯЦИТЕ КЪДЕ ЩЕ СИ ПРОДАВАТ СТОКИТЕ? А ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ, ОТ ПРОСТИ ПО ПРОСТИ. ХАК НИ Е! ТРЯБВА НИ ДИПЛОМАЦИЯ И МНОГО УМ, НО ЗА ЖАЛОСТ ОТ ТЕЗИ ОТ КОИТО СЕ ИЗИСКВА ГО НЯМАТ! АГОНИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!