Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна

Шикорски: Това стана при посещение на Туск в Москва
Обновена: 21 окт 2014 16:00 | 21 окт 2014 07:16, Елка Василева
255
Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предложил още през 2008 г. на бившия премиер на Полша Доналд Туск да си поделят Украйна, каза председателят на полския парламент Радослав Шикорски в интервю, публикувано от американския уебсайт Политико, предаде Ройтерс.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече "клюка" статията за предложението на Путин за поделянето на Украйна и допълни, че не е особено запознат с "творчеството на това издание", предаде ТАСС.

Според Шикорски, който до септември бе външен министър на Полша, Путин направил предложението по време на визита на Туск в Москва през 2008 г.

 "Той поиска от нас да бъдем участници в това разделяне на Украйна. Това бе едно от първите неща, които Путин каза на моя премиер Доналд Туск, когато посети Москва", казал Шикорски.

 "Той (Путин) заяви, че Украйна е изкуствена страна, че Лвов е полски град и защо да не вземем да уредим заедно нещата", е казал Шикорски в интервюто с дата 19 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Божееее колко мъка има....в медиите
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Болшевишката революция в Русия беше работа на еврейския ум, на еврейското недоволство, на еврейското планиране, чиято цел бе да се създаде нов ред в света. Това, което се извърши така превъзходно в Русия благодарение на еврейството, трябва чрез същата умствена и физическа сила да стане действителност в целия свят. ( В Русия преди революцията от 1917 г. са живеели 30 000 000 евреи. )The American Hebrew. New York, September 10, 1920
12
9
 
4
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
ВВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя МиГ съветско и руско производство. Това е разказал военният министър на Индия :D K-141 Курск (Russian пълно име: Атомная подводная лодка "Курск";) Владимир Путин каза само: Потъна :D :D КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ С руските бойни"МОСКВИЧИ" които никой вече не купува защото това е самоубийство :D
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо ново на времето Сталин предложи на Хитлер да си разделят Полша и СССР избиха 30 000 полски офицери. Вълкът козината си мени, но нрава - не!
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре,че поляците не са агресивни като джуджето, иначе да сме в трета св. война. Когато вдна *** нация не може да просперира с наука и икономика, тя прибягва към първобитните методи-ИНВАЗИЯ, УБИЙСТВА И РАЗГРАБВАНЕ.а ДАЛИ ПУТИН Е ПРЕДЛОЖИЛ, СИГУРНО, ЩОМ СЛЕД 5 Г ОКУПИРАГА ЧАСТ ОТ УКРАЙНА!
9
2
 
16
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Да да! И Елвис е жив.. Щом стигнаха до там да ровят разни взели некипели значи съвсем са закъсали.. Истината е съвсем проста и се състои в недопускане Украйна да подари черноморския флот на нато.. За това Русия си върна Крим, при това без насилие.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха, ако беше истина Туск отдавна да се беше натегнал да я каже. Не разбирам медиите кого мислят за по- глупав- един държавен глава или собствения си читател?!
7
5
 
14
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 9 години
Каква гнусотия могат още да измислят *** на САЩ ,за да дискредитират Путин !Това е същата простотия както с един американец ,който твърдеше ,че на среща с Путин той му бил "откраднал" -златния пръстен !!! Освен това в Лвов преди ВСВ са живяли основно еврей ,а поляците никога не са били мнозинство в този район !Нещо повече Полша е компенсирана с немски територии не защото е отнета Галичина от тях ,а заради съпротивата им срещу Германия ! и накрая премиера Туск готов ли е да потвърди това???
6
9
 
4
 
! Отговори
ХАхаха преди 9 години
Пъртенка е, ама Путинска Русия се е докарала до там, че да трябва да обяснява, че няма сестра - не е ли трагикомично!?
5
14
 
5
 
! Отговори
А на бас! преди 9 години
Сигурен съм, че това нещо го е казал! Не се заблуждавайте от официалните им изявления! Сигурно си спомняте и скоро излезлия запис на руски посланик, който казваше, че българите трябва да си получим заслуженото? Тия руснаци още не ги е напуснал комунистическия дух, все някой им е виновен, и все си търсят врагове!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А след 2рата световна война, се разбраха с Америка да си поделят света!
3
3
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
Телеканал Россия представя - Хитлер 2.0 във филма Студената Война 2.0
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип рядко пиша тук,но тази новина е пълна партенка.Но като чета коментарите,има още овце да вярват на такива "творения".Вие разбирате ли,какво е това-постоянни "заявки" за война....Пресен пример наш *** и простотиите му против Русия....
1
2
 
22
 
! Отговори
яяяяяяя преди 9 години
ХааХПАААААААаа и това от поляците,сигурно е поредната"умна" мисъл на Бжежински.Как да им вервам.