Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна

Шикорски: Това стана при посещение на Туск в Москва
Обновена: 21 окт 2014 16:00 | 21 окт 2014 07:16, Елка Василева
255
Путин предложил през 2008 г. с Полша да си поделят Украйна
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предложил още през 2008 г. на бившия премиер на Полша Доналд Туск да си поделят Украйна, каза председателят на полския парламент Радослав Шикорски в интервю, публикувано от американския уебсайт Политико, предаде Ройтерс.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече "клюка" статията за предложението на Путин за поделянето на Украйна и допълни, че не е особено запознат с "творчеството на това издание", предаде ТАСС.

Според Шикорски, който до септември бе външен министър на Полша, Путин направил предложението по време на визита на Туск в Москва през 2008 г.

 "Той поиска от нас да бъдем участници в това разделяне на Украйна. Това бе едно от първите неща, които Путин каза на моя премиер Доналд Туск, когато посети Москва", казал Шикорски.

 "Той (Путин) заяви, че Украйна е изкуствена страна, че Лвов е полски град и защо да не вземем да уредим заедно нещата", е казал Шикорски в интервюто с дата 19 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
17
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Хората просто си искат да се отделят, Донецкая област. Наистина ако Русия се намесеше, всичко би свършило набързо. Но Русия не се меси. И това е, защото Путин е мъдър политик и разбира, че запада го предизвиква.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименRUSIA DA NE CAKA POVECE.DA PRISAEDINI UKRAINA I NIAKOI DR. DARGAVI,TAKA NIAMA SHTE IMA MIR
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, да посегнат на свети Путин, на любимия джобен диктатор, на лелеяната мечта на всеки русофилистик, на вожда на държавата, която граничела с когото си поиска, но не искала да граничи с никого!
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рано или късно на света ще му писно от русия и въпросът ще бъде решен!
30
3
 
12
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 9 години
Макар,че тази информация е лъжа,РЕАЛНО за украинския народ този сценарии ще е най-удачния.И без това етническите унгарци живеещи на Украина искат да се отделят,а така наречените западенци-винаги са били или под Полша или под Австро-Унгарската империя.Източна Украйна е населена с руснаци,,,,,така че този сценарии ще е най-добрия вариант.
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европа има нужда от русия, иначе няма кой да им чисти нужниците.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тези простотии бе. Заглавието ви звучи досущ като заглавие от жълт вестник. Излагате се бре!
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха... дали пък нямаше едно друго делене, което доведе до 2-та световна. Само че за световна война са необходими поне двама малки злобни амбицирани Наполеончета... един вече има, дано не се появи втори, преди този да е изчезнал.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как си представяте , че Путин ако е искал да превземе украйна няма хда го направи сам а ще вика полска стволоч на помощ. Русия ако иска може за отрицателно време да прегази всичко около себе си та и по далече. Някой не си е взел хапчетата.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евреите можеха да имат Уганда, Мадагаскар и други места за установяване на еврейско Отечество, но те не искат нищо друго освен Палестина. Не защото водата на Мъртво море, като се изпари, ще произведе пет трилиона долара от металоиди и метали на прах; не защото под земята на Палестина има петрол двадесет пъти повече, отколкото резервите на двете Америки заедно, а защото Палестина е кръстопътя между Европа, Азия и Африка. Защото Палестина е истинският център на изградената световна политическа система и стратегически център за световен контрол.Наум Голдман,президент на World Jewish Congress
24
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нация без ум е обречена на мизерия и гибел, та дори и да има природни богатства.Справка: СССР.
23
2
 
12
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Украйна е парче руска земя, подарено от Русия. Буквално преведено Украйна - означава - крайненци. Това са руснаци, крайненци.
22
1
 
8
 
! Отговори
До 51 (Оди сей) преди 9 години
Ами недей да свикваш защото на където са тръгнали нещата май европейските страни ще станат азиатски. Ако продължават да се правят на интересни пред Русия.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен V IMETO NA MIRA V NOVA EVROPADA NAISTINA UKRAINA TRIABVA DA BADE RAZDEIENA MEGDU POLSHA I RUSIA.
20
8
 
4
 
! Отговори
до Василев преди 9 години
СССР беше космическа сила, докато бяха живи германските инжеенери, откарани като стадо заедно с ОТКРАДНАТИТЕ ОТ РУСНАЦИТЕ НЕМСКИ ФАБРИКИ! Я влез в руски магази-НЯМА НИЩО РУСКО, както и у нас-нищо българско!Комунизма я докара до тук. Мизерия или инвазия в други държави. Русия винаги е избирала второто, а е живяла в първото.
19
1
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
Това че хан Кубрат някога е бил там не значи нищо.Помисли първо на територията на България колко народи и империи е имало за последните 2000г. По твоята логика хората в София са римляни, тракийци, македонци и какви ли още не.
18
2
 
3
 
! Отговори
льдата преди 9 години
До 24.Знаеш ли кьде е последното място кьдето е бил Хан Кубрат и там е умрял?Ще ти кажа.Има ствр дворец сега разрушен в гр.Полтава.Това е двореца на Кубрат.Тогава помисли си Украинците впо ноляма част кои са.Ако имаш вьзможност запознай се с буквара им77035
17
1
 
15
 
! Отговори
От ЦРУ преди 9 години
До МЕДИИТЕ---УНИКАЛНИ СТЕ----Надминахте всички досега извесни ни способи за пропаганда и дезинформация!!!!!!!!!!!!
16
1
 
15
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 9 години
В тази провокация има и нещо друго ,което е твърде вероятно ! Много болни националисти в Полша действително си вярват че от едно разпадане на Украйна ,ще могат отново да заграбят най -западната и част и нищо чудно това да е опит да се провери как ще реагира Москва на подобно предложение ,но забравят че тези "западенци "в Украйна ненавиждад всички около тях включително и поляци .През ВСВ ,УПА е избила около 60 хиляди поляци на територията на днешна югоизточна полша ,където също живеят украинци!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме един народ независимо от привидните различия, които причиняват раздор и пукнатини между американската и съветската демокрация. Ние сме един народ и не е в наш интерес Западът да освобождава Изтока, защото, освобождавайки тези поробени народи, Западът несъмнено ще лиши еврейството от източната половина на неговата световна сила.Хаим ВайсманWorld Conquerors, p. 227, by Louis Marschalco.Joseph Sueli PublishersLondon, 1958