Шофьорът на снегорина от "Внуково" изобщо не пиел алкохол

Това твърдят негови роднини
21 окт 2014 16:56, Елка Василева
21
Шофьорът на снегорина от "Внуково" изобщо не пиел алкохол
Снимка: Reuters

Роднини на Владимир Мартиненко - шофьора на снегорина, в който се блъсна самолетът на президента на концерна "Тотал" Кристоф дьо Маржори на московско летище "Внуково" - твърдят, че той никога не пие алкохол. Това заяви адвокатът на Мартиненко, за когото Следственият комитет (СК) на Русия обяви, че е бил пиян в момента на катастрофата, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Той е в шок. Смята себе си за невинен, тъй като е следвал всички инструкции на диспечера", каза адвокат Александър Карабанов. По думите му неговият клиент ще оспорва официалната версия, че "е бил в състояние на алкохолна интоксикация".

Юристът разказа, че според роднини на Мартиненко той е бил трезв по въпросното време и че изобщо не употребява алкохол поради хронично сърдечно заболяване. "Роднините са опасяват, че летищните власти просто се опитват да изкарат единствено него отговорен, за да избегнат милиардите по съдебните дела, които със сигурност ще последват", заяви пред Ройтерс адвокатът.

Според предварителните данни на руското следствие на 20 октомври в 23,57 ч. московско време при излитане от летище "Внуково-3" по маршрут Москва-Париж четириместен самолет "Фалкон-300" се удря в специализиран автомобил. Самолетът е обхванат от пламъци и пада на пистата, като загиват президентът на "Тотал" и трима души екипаж, посочва ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
неразбиращ преди 9 години
Това е човек на Кремъл, бил е най-големият застъпник на политиката на Путин. Убит е умишленно на руска територия от западните спец служби. 1. Всички познаващи шофьора твърдят ,че той не пиел.( Има наистина много руснаци които не пият, ако сте живели сред тях ще го знаете, ако не не пиздите не по делу.) 2. Какво е правел снегорина на писта без сняг, при условие , че има ясни указания кога диспечера да изкарва снегорина. 3. Той е казал , че не е упълномощил никой да налага санкции от негово име.
13
2
 
4
 
! Отговори
Хари преди 9 години
Нека да си поговорим за български полицай, убил дете в бургаско село, който е употребил алкохол. Та какво се случи с него, като е употребил алкохол? Осъдиха ли го? И да попитам с какво животът на някакъв си олигарх от Тотал е по-ценен от този на едно невинно българско дете? Не смятам, че трябва да ни интересуват подробности от Внуково преди да са изяснени фактите от созополското село, които се прикриват и размиват. Срам за автора на статията!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Животът е пълен с изненади, днес си президент на "Тотал", утре те блъска...снегорин...
11
3
 
2
 
! Отговори
преди 9 години
Фамилията на шофьора е украинска.Може да става въпрос за атентат в прослава на украинската кауза.......................
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От рашаните нищо не става.
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснак, който никога не пиел?! Това ми звучи толкова абсурдно, нещо от рода на дървено желязо!
8
4
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Щом е предлагал сделките с петрола да се извършват в евро, а не в долари- ясно е какво е станало! Някой е дал някъде някакви пари, или е заплашил някого и се стига до инцидента! Тези работи стават много лесно! Неудобните за североамериканците хора, трябва да бъдат отстранени под един или друг начин!
7
2
 
25
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Опитват се да си измият ръцете с шофьора на снегорина, обаче съвсем други дават зелена светлина за излитане и имат грижата пистата да е свободна.. Нищо чудно зад този нелеп нещастен случай да си е чисто убийство..
6
2
 
10
 
! Отговори
осведомен преди 9 години
Не че има значение, но самолетът е бил Фалкон-50, а не 300.
5
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Случая е поредното доказателство, че колкото и да си богат в бедни и корумпирани страни като Русия и България, живота ти ще е винаги в опасност.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хе хе , а всеки знае кои са експертите по свалянето на самолети .
3
11
 
18
 
! Отговори
Експерта преди 9 години
А в България "Анонимен" е много често селски тарикат с достъп до Интернет, считащ себе си за експерт по всякакви въпроси.
2
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Русия под определението "изобщо не пиел алкохол" се разбира всеки, който пие до 1/2 литър концентрат на вечер, а виното и бирата си ги имат за безалкохолни напитки за разреждане
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали пие или не , не е трудно да се установи. По света непрекъсната стават нелепи катастрофи, но когато потърпевшите са богати и известни, винаги се има предвид и умишлен мотив.