Престрелка до канадския парламент, ранен е е войник

Чули са се около 50 изстрела
22 окт 2014 19:11,
36
Престрелка до канадския парламент, ранен е е войник
Снимка: Reuters

Канадски войник е прострелян тази сутрин, докато бил на караул пред военен мемориал до парламента в канадската столица Отава. На мястото са изпратени десетки полицаи, съобщиха кореспондент на Франс прес и очевидци.

Тежко въоръжени полицейски спецчасти са разположени около канцеларията на премиера Стивън Харпър и парламента, към които, според очевидци, се насочил въоръженият мъж, стрелял по войника. Най-малко двадесет изстрела са били произведени в района на парламента. Полицията преследва един или двама въоръжени мъже, казват очевидци, намиращи се във вътрешността на комплекса.

Според свидетели, цитирани от Асошиейтед прес, въоръженият мъж е влязъл в парламента и стрелял няколко пъти. Полицията смята, че стрелецът или стрелците вероятно са на покрива на сградата.

Служител в парламента, цитиран от АФП, разказва, че мъжът влязъл в парламента тичайки, гонен от полицаи с автомати, които крещели на намиращи се наоколо хора да се скрият. Журналист от Радио "Канада" изброил около 50 изстрела. Местни медии говорят за "двама мъже, въоръжени с ловни пушки", но полицията още не е направила изявление по случая.

Премиерът е напуснал сградата на парламента и в безопасност, съобщи в Туитър говорителят на Харпър Джейсън Макдоналд.Тони Клемънт, висш член на парламента, писа в Туитър, че се е стреляло близо залата в парламента, където заседава правителството.

Войникът от почетния караул е прострелян в гърдите и състоянието му е тежко.

Само преди два дни мъж, приел исляма, прегази с кола край Монреал двама канадски войници и уби единият от тях, припомня Ройтерс.

Един от нападателите по-късно беше беше убит в престрелка с полицията, съобщи канадската телевизия Си Би Си, цитирана от Франс прес. Мъжът бил застрелян в сградата на парламента.

Полицията издирва между един и трима мъже, и един от тях вероятно се намира на покрива на сградата, в центъра на канадската столица, съобщиха полицаи пред АФП.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: канадаотавапрестрелка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами така е, от години кебекарите се радват на френско говоряшите африкански племена и си ги приемат с радост, а белия и образован европеец минава през стриктна цедка и се налага да покаже един куп документи и кетапи, и да хвърли сумати пари за емиграция. И накрая като отиде там установява, че Монреал е просто една *** махала, просто е по-голяма от София
24
0
 
9
 
! Отговори
голем преди 9 години
Умря войничето а терориста беше убит. Това е равносметката от днеска. Нека пак после Кебек да иска да засели араби от Северна Африка, защото говорели близък на техния език!
23
5
 
7
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Какво е канада? Напитка?Или най-новата певачка на "Пайнер"?
22
7
 
10
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До АЛФА Важното е като ще умират арабелите,да отнасят и по някой американец,канадец,англичанин Инак тия Западни страни отново ще пакостят из Близкия изток Ако не бяха закачали арабите ,като финансират разни терористи ,като Ал кайда ,ИД и т.н. ,то Близкия изток щеше да е дооста по-мирен отколкото е сега Специално за ИД Запада е най-отговорен и е крайно време да плаща сметките по начина с който тоя канадски войник ги е заплатил ,а именно с живота си
21
2
 
10
 
! Отговори
АЛФА преди 9 години
И ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ АРАБЕЛИТЕ СА НАЙ - ПРОСТИТЕ И ЗЛИ ХОРА ПО ЗЕМНОТО КЪЛБО. ДРЕБНАВИ, ДВУЛИЧНИ, ВОЙНСТВЕНИ И ОТМЪСТИТЕЛНИ. ЗАТОВА НА ТАКАВА БРАДА ТАКЪВ БРЪСНИЧ. НИКАКВИ СЪД И ПРИСЪДА ЗА ДОКАЗАНИ ДЖИХАДИСТИ. ДИРЕКТНО И ДОЖИВОТНО В НАКАЗАТЕЛНИ КОЛОНИИ ТИП '' ГУЛАГ ''. ХЕМ ДА ПОСВЪРШАТ НЯКАКВА РАБОТА, ХЕМ АЛЛАХ ДА ИМ СЕ РАДВА ПО СЛУЧАЯ. ТОЛЕРАСТИЯТА ЩЕ ДОКАРА ДОТАМ, ЧЕ ДА ДАВАМЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ И НА НАШ И НА ТЕХЕН ТЕРЕН. ТОВА Е НЕПРИЕМЛИВО И НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА!
20
1
 
8
 
! Отговори
Sunny ray преди 9 години
Религия която използва насилие и терор е лъжлива и дяволска, тя отнема човешките права и свободи като право на живот, на свобода на вероизповеданията и да живееш според вярата и т.н. които права Бог е дал на всеки човек като е забранил да мрази, да убива и върши зло на други хора, каквито нечестиви безбожни престъпни и зли дела всички слуги на дявола вършат против Бога и нарушавайки Божият морален закон, според който обаче ще бъдат съдени и наказани. Бог да защити всички жертви на терористите.
19
1
 
6
 
! Отговори
ВИМПЕЛ преди 9 години
АБЕ ТО Е ЯСНО КАКВО СТАВА. ТИЯ ТАРАМБУКИ ПРОСТО ПРЕКАЛИХА. РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ИМА СБЛЪСЪК НА РЕЛИГИИТЕ. НЕИЗБЕЖЕН Е ПРОСТО. САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ. ЕВРОПА ГИ ПУСКА И ПРОДЪЛЖАВА ДА ГО ПРАВИ. ЯСНО Е ЧЕ ТЕ НЕ МОГАТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ. МРАЗЯТ ХРИСТИЯНИТЕ И ИСКАТ ДА ГИ ИЗКОЛЯТ ДО КРАК. ТОВА НЕ Е РЕЛИГИЯ А ВОЕННА ДОКТРИНА, ЗАМАСКИРАНА КАТО РЕЛИГИЯ. ТЕ ВСИЧКИ МОНОТЕИСТИЧНИ РЕЛИГИИ СА ТАКИВА ВСЬЩНОСТ.
18
0
 
3
 
! Отговори
Canadian преди 9 години
Jurnalistat e ot Globe and the mail, ne ot "Radio Canada". Maria Nestorova, za vestnik "Pensioner" li rabotite? Ama mnogo ste dobri v izmykvaneto na informatsia ot prastite si.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 14 Аз бих ти прекратил мъките и без да съм фен на никой, капиш?
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдааа, явно трее се изтрепят всички *** до последен крак!
15
6
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
Какво чудно има тук? Просто мюсюлманите са поробени от западняците и се борят за освобождението си. От западното капиталистическо християнско робство. Съжалявам, че като християнин трябва да го кажа. Но пък западняците не са добри християни и въобще не зачитат хуманните принципи на нашата религия и на исляма.Докато ние се примирихме и тъй вече 25 години, мюсюлманите не се страхуват да се бунтуват и оказват упорита съпротива с всички сили на западната колониална политика. Евала за което!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДвама нападатели - ликвидирани !Бог да прости подло застреляния войник !
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. Войникът от почетния караул, който беше прострелян в гърдите отдавна вече почина;2. Стрелците са най-малко трима и са заели три различни съседни сгради.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до кога ще чакаме да ни тапчат а не се дигнем и ние да влезем в парламента......
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМи не е путин, може обаче да са негови фенове.Капиш?
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Канада се разпада.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей викам си до нашия стрелят яко, ама дочетох заглавието
8
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
малко да пострелят и там, да видят какви ги вършат техните управници по света...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не позна негов съселянин съм.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ястреб!