Властите в Киев извършиха преврат, обвини Лавров

Той се надява на "здрав, прагматичен и неагресивен подход"
Обновена: 28 окт 2014 16:05 | 28 окт 2014 07:30, Камелия Цветанова
121
Властите в Киев извършиха преврат, обвини Лавров
Снимка: Ройтерс, архив

Ако властите в Киев, които извършиха преврат, не бяха прибегнали до насилие, в Украйна нямаше да има криза в сегашните мащаби, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Убеден съм, че ако извършилите преврат киевски власти не бяха прибегнали до сила и бяха уважавали споразумението за уреждане на ситуацията, което подписаха на 21 февруари Кличко, Яценюк и Тягнибок с Янукович, нямаше да има никаква криза в Украйна със сегашните мащаби", каза Лавров в интервю за телевизионния канал "Лайф нюз" и в. "Известия.

По думите му Русия се надява, че след парламентарните избори в Украйна ще преобладава "здрав, прагматичен и неагресивен подход".

Според него работата по окончателното определяне на разделителната линия между враждуващите страни в конфликта в Югоизточна Украйна е близо до завършване.

"Разчитаме, че в близките 2-3 дни тази линия ще бъде съгласувана. После ще стане възможно изтеглянето на тежкото въоръжение на двете страни, а това, разбира се, ще стане решаващ фактор в плана за успокояване на ситуацията и предотвратяването на инциденти", заяви той.

Сергей Лавров каза, че Москва очаква изборите в т.нар. Луганска и Донецка народни републики да се състоят и е готова да признае резултатите от тях.

"Изборите, които ще бъдат произведени на 2 ноември на териториите на провъзгласените Луганска и Донецка народни републики, ще бъдат важни от гледна точка на легитимиране на властта", заяви той.

"Очакваме изборите да се състоят, както е уговорено. И ние, разбира се, ще признаем резултатите от тях. Надяваме се волеизявлението да бъде свободно и никой отвън да не се опитва да го наруши", каза той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
8
 
! Отговори
SS Panzer Grenadier преди 9 години
Червената *** отново се активизира. Предателите сън не спят. .... И стига сте ни занимавали с тази изостанала азиатска държавица, наречена за кратно Руска Федерация и юдо-масонски *** като Путин, Лавров и т.н., това са личности обречени историята да ги заличи или просто да ги помнят като сатрапите над обикновенните хора ....
33
5
 
14
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до щерев преди 9 години
До Щерев - Хапваш ли вашингтонски лай.а за закуска, а? Хапвай, хапвай, много са вкусни! И са сладки както е сладка виртуалната реалност, в която живееш! Ама не е лошо. между лъжиците с лай.а да попрочиташ по нещо- например, че нас най-много са ни мачкали твоите любими западняци, както и в момента ни досъсипват.
32
1
 
20
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
"Днес" не пише истината за цялото интервю на Лавров ,а избира отделни фрагменти и ги редактира под тяхната политика .Лавров казва ,че няма никакво съмнение ,че цялата тази антируска пропаганда която се лее по медии и ТВ е кординирана , за да влее антирруска омраза .Той спомена и за лъжите на Скиорски и Барозу и каза ,че са готови да извадят пълните текстове от разговорите когато някой отново започне да лАже (като стар *** ))аХ ,каква антируска пропаганда въврви по "свободните" ни медии !
31
13
 
6
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Браво на украинците.Сега да прогонят руските терористи от Крим и изсточна Украйна както на времето българия тупа-лупа руснаците(Отношенията с Русия са уредени чрез Брест- Литовският мирен договор от 3.III.1918г. Той е подписан от болшевишкото правителство, признало българските военни победи. На този 3.III.1918г. Русия капитулира пред България, успяла да защити своята териториална цялост и суверенитет пред руската агресия по суша и вода)
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименSLED VTORI NOEMVRI SHTE IMAME NOVA NEZAVISIMA I SVOBODNA NOVORUSIA,KOIATO SHTE BADE NEDELIMA CAST OT RUSIISKATA FEDERAZIA.
29
2
 
15
 
! Отговори
radkoss преди 9 години
До 41Ако има някой дето да е тАпир това определено си ти :)Путин освен, че си прибра Крим ще си прибере и Източна Украйна където им е съсредоточена цялата индустрия и са най-големите залежи на полезни изкопаем....това между другото, към което си стремяха и ционистите. За украйнците, както и за теб ще останат бедността, глада и мизерията....и пшеницата.
28
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧАКАЙ, БЕ, НАЛИ ТОЯ ЛАВРОВ ПЛАЧЕШЕ, ЧЕ СЕ НАМЕСВАТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СИРИЯ И ИРАК. КОГАТО Е ЗА СИРИЯ Е НАМЕСА, КОГАТО Е ЗА УКРАЙНА НЕ Е НАМЕСА. ХМ
27
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците направиха народен преврат срещу марионетъчното руско правителство на Янукович, няма кой да отрече този факт. Тъй че за първи път мога да кажа, че думите на Лавров са истина. Да, ако не бяха свалили руската марионетка Янукович, нямаше да се стигне до война, която Русия създаде на Донбас.
26
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз никой не го взима на сериозно освен *** предатели. Само като го видят и се подмокрят и вадят червените знамена хаха
25
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москва страда! Без Украйна плановете им за Евразийски съюз умряха! Кремълското недоносче не може място да си намери, а пиянката от снимката всеки ден лае безпомощно....
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Воленчо и той е готов пръв да свали гащите пред русия, направо му треперят ръчичките вече от желание да разкопчее панталноа
23
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров е перфектен дипломат и политик. А на тебе плюнчо не ти стига пипката за да разбереш за какво иде реч.
22
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по долно нещо това да си русофил тоест национален предател.
21
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСамо в България професионалните русофоби са толкова жалки и окаяни като Иво Инджев !
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров като гледам май много му липсва СССР, от електротехник стана министър браво
19
21
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Според мен едва сега руснаците осъзнават че загубиха завинаги Украйна. Заради Крим и т. нар. сепаратисти...петата им колона отсега нататък ще действа само в условия на нелегалност.Партията на регионите - около 10%, комунистите ги няма, етническите руснаци - или са уплашени или не гласуват или се молят да избягат от Украйна. И в крайна сметка - НИМА КРИМ СТРУВА КОЛКОТО ЦЯЛА УКРАЙНА? ТЪПИРА ПУТИН САМ СЕ ПРЕЦАКА...
18
4
 
14
 
! Отговори
пуки преди 9 години
Ето затова, именно, Кобрата е длъжен да ступа Кличко! За да го накаже, дето разбъзикаха Украйна и сега е ад там! Щото революция лесно се прави, но ада и смъртта на невинни не можеш да платиш с нищо друго, освен с живота си! А вместо до стената то разни тарикати се намърдват във властта. Навсякъде така става. Революциите повечето са именно за власт, а не да се оправи народа. Това показват фактите, не си го измислям. Няма ли справедливи Закони, ред, всяка революция е безсмисленна.
17
12
 
3
 
! Отговори
Синбад преди 9 години
И българите извършиха предателство спрямо Турция като изолират ДПС от власта!
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 22Научи се да пишеш на собствения си език ве царвул! Не може да пише тръгнал да убижда
15
22
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Той външен министър Сергей Лавров още живее в годините на СССР.Украйна е суверенна държава която не е под руско иго.Много *** са били тия руснаци и имат някакво имперско чувство че всичко на белия свят им принадлежи.